среда, 17. фебруар 2016.

Cvijanovićeva odbila pola miliona maraka za Mrdinu glavu

Piše: Slobodan Vasković

Uvriježeno je mišljenje da ja nikada ne bih napisao ništa pozitivno o premijerki Željki Cvijanović, ali ću demantovati sve one koji tako misle.
Učiniću to istine radi, ali i činjenice da Cvijanovićeva redovno iz vladinog Biroa za odnose s javnošću dobija na uvid pregled važnih tekstova i informacija, među kojima su i tekstovi objavljeni na mom blogu.

Tako je u pregledu tekstova objavljenih 17. februara od 8.00 do 11.00 časova, koji radi Biro za odnose s javnošću, premijerki na sto dostavljen i moj tekst „Zaboravljeni Metuzalem“, u kojem sam pisao kako se Milorad Dodik još nije izjasnio o ostavci koju mu je prije skoro mjesec dana ponudio ministar poljoprivrede Stevo Mirjanić, zvani Metuzalem.

A sada o moralnom postupku Željke Cvijanović.

Cvijanovićeva je po povratku iz Vašingtona, gdje je boravila početkom februara, odbila ponudu kriminogenih struktura iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) da je podmite sa pola miliona maraka kako bi sa čela „Elektrodistribucije“ Pale smijenila direktora Ljubomira Mrdu i na njegovo mjesto postavila DNS-ovog Nenada Nešića.

Takvu ponudu Cvijanovićevaje dobila posredno, preko jednog od bliskih srodnika i ona ju je bez razmišljanja odbila. Potom je, kako tvrde moji izvori, na sjednici Vlade „natrljala nos“ ministrima iz DNS-a, javno iznoseći kakvu je sramnu ponudu dobila i jasno im stavivši do znanja da ona ne pristaje na takve prljave igre.

Potom je, kažu moji izvori, u svoj Kabinet pozvala Nedeljka Čubrilovića, potpredsjednika DNS-a i predsjednika parlamenta RS, i izgovorila mu takve stvari od kojih se Čubriloviću digla kosa na glavi.

DNS mjesecima pokušava da smijeni Mrdu sa pozicije direktora „Elektrodistribucije“ Pale, jer je u rapodjeli funkcija u javnim preduzećima to mjesto pripalo njima.

Smjeni Mrde protive se radnici ovog javnog preduzeća, koje jedino iz sistema Elektroprivrede RS godinama posluje sa dobitkom.