четвртак, 2. октобар 2014.

Ruska ambasada ne zna ništa o specijalcima, ali ni o Režimskim kozacima

piše: Slobodan Vasković

Iz Ambasade Ruske Federacije u BiH štro su demantovali da na teritoriji Republike Srpske borave ruski specijalci ili obavještajci, ali su naglasili da nemaju ni informaciju o tome da stotine umjetnika iz Rusije učestvuju na nekoj manifestaciji koja se organizuje u Republici Srpskoj.

„Mi apsolutno negiramo činjenicu da su ruski specijalci došli u Republiku Srpsku, jer mi nemamo nikakvu informaciju o tome. Takođe, Ambasada Ruske Federacije nema informaciju ni što se tiče dolaska stotine umjetnika iz Ruske Federacije radi obilježavanja nekakve manifestacije“, rekao je za BHTV Vasilij Duvnev, ataše za štampu Ambasade Rusije u BiH.

Ovom izjavom Duvneva Ruska ambasada potpuno se ogradila od postupaka vlasti Republike Srpske i manifestacije navodno posvećene stogodišnjici obilježavanja početka Prvog svjetskog rata.

Nakon ovakvog stava Ruske ambasade, više je nego upitno kakve je to umjetnike doveo Režim, posebno zbog činjenice da će „nastupati“ sve do izbora 12. oktobra.

Nema dileme da se među ruskim „umjetnicima“ nalaze i manje paravojne formacije, koje su, prema izričitim tvrdnjama bezbjednosnih agencija, prethodnih dana vježbali u prostorima specijalne policije MUP-a RS.

Poslušajte izjavu Vasilija Duvneva datu BHT-u.