субота, 11. октобар 2014.

12. Oktobar – istorijska bitka za Slobodu

Piše: Slobodan Vasković

Izbori 12. oktobra su istorijski, jer Narod/građani/birači imaju jedinstvenu priliku da Režim pošalju u prošlost mirnim/demokratskim/civilizovanim sredstvima.

Izbor je jednostavan – sa jedne strane nalazi se političko podzemlje, oličeno u Režimu, koji je Narod odveo u izolaciju, brutalno opljačkao, gotovo devet godina ponižavao, zastrašivao, zloupotrebljavao, maltretirao, progonio, lagao; Sa druge strane je nada da se uzurpirane, kontaminirane, urušene, zagađene institucije mogu oporaviti temeljnim dugoročnim radom.

Izbor je jednostavan – 12. oktobra Narod odlučuje između podrške Podzemlju i pružanja šanse samom sebi.

Ukoliko se odluči za prvu opciju, onda je glasao za sopstvenu propast. Izabere li Narod sopstveni interes, izborio je šansu za budućnost.

Jednostavnije rečeno, Narod će 12. oktobra birati između Kazamata, u koji ga je Režim zgurao, bukagija koje mu je stavio i Slobode, koja je nadohvat ruke.

Režim i dalje plaši Narod izanđalim paranojama unitarizacije, izdaje, prodaje..., svim onim što je upravo taj isti Režim učinio i na čemu intenzivno radi već devet godina.

Kada ekonomski uništite Narod, tada ste ga stavili pred Streljački vod; Kada ekonomski uništite Narod, tada ste ga pretvorili u Robu za Buvlju pijacu, na kojoj njegove interese nudite u bescijenje.

Režim koji vlada ovdje ekonomski je uništio Narod, slomio je otimačinom kičmu Narodnih interesa, a sada bi da rasproda i preostalo, ukoliko uspije još jednom obmanuti one koje je toliko mnogo puta prevario do sada.

Legionari Režima, plaćene Hulje, sakupljene sa koca i konopca, bjelosvjetski Hohštapleri, Barabe, Probisvijeti, Sjecikese..., jašu širom Republike Srpske i plaše Narod da dolazi Smak. Nadajući se da i ovaj put Narod neće vidjeti od Drveta Šumu, koja kaže da su upravo Režimske Narikače, Trubaduri i Glasnici, Smak sami po sebi; Oni su oličenje Propasti koja je učinjena u poslednjih devet godina, ti Neljudi su na Propasti naroda intenzivno, temeljno i kapilarno radili, zloupotrebljavajući ukazano im povjerenje i gostoprimstvo.

Pričaju o Velikim zavjerama, Velikim Igračima koji režiraju, Velikim prevarama, a sve vrijeme Lažu i pripremaju Prevaru. Spremni su na sve, svako Zlo.

Isti ti su ubijali Ljude koji su im se suprotstavili, Isti ti su pijani gazili sinove jedince, Isti ti su zaštitili one koji su te zločine počinili!  

Isti ti, u ime Režima, danas pokušavaju Slobodu pojedinaca kupiti, plaćajući širom Republike Srpske i do 200 KM za glas. Svi oni koji se odluče za tu opciju prodali su sopstvenu djecu u roblje.

Sloboda se ne kupuje, Sloboda se ne prodaje, Sloboda se teško plaća; Već je plaćena prevelika cijena, vrijeme je da se ispostavi račun Režimu.

12. je istorijska prilika da se Sloboda osvoji i pokaže/dokaže da je Narod konstanta, a aktuleni Režim prolazna gnusna kategorija.