субота, 4. октобар 2014.

Dodikov Režim u nezavidan politički položaj stavio Rusiju, Srbiju i Republiku Srpsku


piše: Slobodan Vasković

Kozački plaćenici, kako stvari sada stoje, neće biti u prilici nikog da premlaćuju u izbornoj noći, jer su na vrijeme raskrinkani i stavljeni pod pasku, ali ostala je strašna politička šteta, koju je proizveo Režim u svom suludom pokušaju da nasiljem ostane na vlasti.

Nekoliko groznih stvari je počinjeno, zbog kojih Režim mora da ode.

Republika Srpska stavljena je u izuzetno težak politički položaj i u ravan sa Krimom. Donski Kozaci koji su učestvovali u pripremanju sukoba na Krimu,  i u ratnim dejstvima u Ukrajini, čvrst su argument za to.

U želji da pokuša sačuvati vlast po svaku cijenu, Milorad Dodik nije prezao da potpuno uništi političke interese entiteta na čijem je čelu. Nikakav interes RS u ovom trenutku nije imala da bude stavljena u ravan sa Krimom. Dapače.

Samo osoba potpuno van sebe može gurati jedan entitet u vrtlog sukoba velikih sila koji je i počeo oko Krima.

Osim što je potpuno devastirao politički položaj RS, Dodik je značajno uzdrmao i politički vrh Srbije, kojem se oduvijek ispostavljaju fakture za dešavanja u Republici Srpskoj, bez obzira na to da li zvanični Beograd ima ili nema svoje prste u tim dešavanjima.

U dovođenju paravojnog odreda, sastavljenog od Kozaka, ih nema, ali moraće odgovoriti na brojna neprijatna pitanja u vezi sa tim. Malo im je njihove muke, još su im Dodik i Kozaci trebali?!
  
Dodik je dodatno oslabio položaj Republike Srpske, urušavajući u dobroj mjeri status Rusije u Savjetu za implementaciju mira u BiH. Vrlo teško će se ruska strana oprati od optužbi da imaju svoje prste u cijeloj ovoj prljavoj priči i vrlo teško će se u budućnosti odlučivati da štiti srpsku stranu, kao do sada, jer je Dodik teško izigrao njihovo povjerenje.

Oštro reagovanje ruske ambasade koja se distancirala i od specijalaca i od Dodikovih kozačkih “umjetnika”, pokazuje da su toga svjesni i da nemaju nikakvu namjeru da učestvuju u
Dodikovim avanturističkim izletima.

Dodik je obrukao i ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji ga je primio, jer je posjetu Kremlju zloupotrijebio, kako bi pod lažnom zaštitom Rusije, pripremio obračun sa sopstvenim narodom, uz pomoć paravojnih kozačkih jedinica.

Najsramnije i najužasnije od svega je što je Režim imao namjeru da se silom obračuna sa narodom, nakon što pokuša lažirati izbore. I što je u tu svrhu iskoristio i MUP RS.

Već godinu i po iz režimskih redova, isijavaju laži o pripremi puča. Optužuju se listom svi koji su izrekli kritiku na njihov račun, a pri tom se nije ponudio nijedan jedini dokaz.

Režim sve vrijeme transferiše odgovornost (za puč i nasilje u nadolasku) na opoziciju, iz čijih redova nijedan jedini put nije došao poziv na bilo kakvu nasilnu akciju.

Sada se ispostavilo da je Režim upravo taj koji priprema nasilje. I, srećom, je raskrinkan.

Narod se hoće 12. oktobra obračunati sa Režimom, ali ne batinom, već tako što će glasati protiv njega. I to masovno.

U Režimskim redovima su toga itekako svjesni, jer znaju da gube na svim izbornim nivoima. Pokazala su im to njihova istraživanja javnog mnenja, koja su pogubna. Nikakvi Kozaci tu više ne mogu pomoći.

P.S. Nikolaj Đakonov stavljen je “pod kontrolu” Službe za strance. Utvrđeno je da je zamjenik komandanta paravojne jedinice Vojske Velikog Dona, u BiH/RS ušao u vozilu MUP RS.