среда, 25. август 2021.

NarkoSelfi Škaljarca Ćuka i Kavčanina Raonića; Kostrešević preko kuma Diljevića igra dupli pas u prljavim poslovima sa Dejanom Ilićem Tigrom, šefom ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj

Škaljarac Ćuk i Kavčanin Raonić

Piše: Slobodan Vasković


1.

Na naslovnoj fotografiji, negdje u Evropi, zajedno su Zlatan Ćuk i Bojan Raonić, oba NarkoBosovi u lokalu (Bijeljina i Zvornik) i pripadnici velikih NarkoGangova.


2.

Specifičnost i posebnu dimenziju ovoj fotografiji daje činjenica da su na njoj zajedno pripadnik Škaljarskog Klana - Zlatan Ćuk i Bojan Raonić - pripadnik Kavačkog klana, iako su ova dva Ganga već dugi niz godina u ratu do isrebljenja i koji je odnio brojne živote (od 2014. do danas, a rat je počeo nakon nestanka 300 kilograma kokaina).


3.

Gotovo na sedmičnom nivou mediji donose priče o ubistvima ili pripremama likvidacija koje organizuju jedni protiv drugih Škaljarci i Kavčani, tako da je zajednička fotografija njihovih članova, snimljena nedavno, pravi raritet i dokaz da njihovi ogranci i pripadnici tih krakova u Republici Srpskoj itekako dobro sarađuju.


Hapšenje Ćuka sa Tijanom Ajfon

4.

Zlatan Ćuk postao je poznat široj javnosti nakon hapšenja sa starletom Tijanom Ajfon, u Bijeljini, 28. maja 2020. godine. Tada je uhapšeno preko 30 osoba, od kojih su mnogi izuzetno opasni kriminalci-pucači i dileri droge.


5.

Ćuk je bio blizak i sa Sašom Vidovićem iz Bijeljine kojeg je Vrhovni sud Republike Srpske, juna 2020. godine, pravosnažno presudio na 19 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. godine u Istočnom Novom Sarajevu.


Saša Vidović, izvršio samoubistvo u KPZ Foča, 12.10.2020.

Vidović je izvršio samoubistvo 12.10.2020. godine u KPZ Foča; Smatran je jednim od glavnih egzekutora Škaljarskog klana i svojevremeno dovođen u vezu sa pokušajem likvidacije Slobodana Kašćelana koji je, zajedno sa Radojem Zvicerom, Glavni šef Kavačkog klana. U okviru te istrage, na zahtjev MUP-a Srbije, hapšen je i Ćuk.


5.  

Ćuk je, bez sumnje, Škaljarac, dok je Raonić, kako sam to ranije dokazao, veliki NarkoDiler koji radi za Dejana ilića Tigra iz Zvornika, šefa ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Raonić u Marbelji
6.
Osim zajedničke fotografije, Ćuk i Raonić imaju još jednu zajedničku poveznicu - to je Jovan Jole Stojkić, formalni vlasnik kafea “Medelin” u Zvorniku (preko bliskog člana porodice).


Ime samog kafea jasno govori da je u vlasništvu NarkoGrupe, a stvarni vlasnici “Medelina” su pripadnici Ćukove grupe iz Bijeljine za koju Stojkić radi.


Jovan Stojkić Jole, prvi s lijeva, u kafeu "Medelin"

7.

Istovremeno, Stojkić je jedna od bitnijih karika u ogranku kavačkog Klana u RS koji vodi Dejan Ilić - Tigar.

Dejan Ilić Tigar, šef ogranka Kavačkog klana u RS
i jedan od kumova Zvorničkog NarkoKartela

U kafeu “Medelin” redovno odsjeda i gradonačelnik Zvornika, Grada droge, Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, koji zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Ilićem-Tigrom upravlja Zvorničkim NarkoKlanom; Njihov Gang ima vrlo čvrste veze sa Veljkom Belivukom, uhapšenim šefom Kavačkog klana u Beogradu i Kartelom Slaviše Kokeze, organizatora brojnih ilegalnih poslova u kojima je Srbija oštećena za, kako je procijenjeno, najmanje 620 miliona evra. 


Kum Zvorničkog Kartela Stevanović sa poslušnicima
u kafeu "Medelin" u Medelinu

8.   

Jedan od najvažnijih pripadnika Ilićevog Kavačkog Ganga, ali i Zvorničkog NarkoKartela, jeste Sinša Kostrešević, direkor Policije RS, koji usko sarađuje sa Tigrom i suvlasnik je u njegovim brojnim firmama preko kojih se pere novac od narkotika i drugih prljavih poslova.


Sinša Kostrešević direktor Policije RS

Već sam objavio da je u Banjaluci u narkovode Kostrešević uveo Sašu Begovića, vlasnika brze pošte “X express”, koja je preuzela sve poslove razvoženja narkotika od zvorničke brze pošte “AKS express”, čiji su vlasnici bili Ilić i Mijatović.


Saša Begović

“AKS express” je nestala preko noći, nakon što im je dojavljeno da se priprema upad policije u njihove prostorije i skkladišta. 



9.

Kostrešević sve prljave poslove sa Ilićem-Tigrom obavlja na dva načina: Manji dio direktno, a veći dio preko svog kuma Radeta Diljevića (iz Banjaluke) koji je čvrsta i neraskidiva karika između Kostreševića i Ilića, ali i nekih drugih značajnih osoba iz političko-privrednog miljea iz Banjaluke o kojima ću pisati u nastavcima ovog NarkoDosjea koji potvrđuje da entitetom vladaju NarkoGangovi preko Crvene Sekte Milorada Dodika.


Rade Diljević, Kostreševićev kum i čvrsta veza sa 
kavčaninom Dejanom Ilićem Tigrom

10.

Upravo zbog toga nije nikakvo iznenađenje što Kostrešević i Diljević imaju, za svoje prljave poslove sa NarkoMafijom i Ilićem Tigrom, posebno, snažnu podršku dijela najviših funkcionera Crvene Sekte.


Diljević je sve do danas bio veoma uspješno prikriven, ali sada sam njegovo tajno djelovanje i saradnja sa Ilićem, po dogovoru sa Kostreševićem, dobrim dijelom raskrinkao, a tek ću ga do kraja ogoliti.


11.

Kostrešević jeste ključni igrač Kavačkog klana u MUP RS, ali direktor Policije sarađuje i sa Škaljarcima i čuva ih, kao i Kavčane, što potvrđuje hapšenje njegovog favorita Mladena Milovanovića, Glavnog inspektora UKP MUP RS, te inspektora Predraga Vatreša i Gorane Zečević, 17.07.2021., kao i podizanje krivične prijave protiv njih.

Hapšenje Milovanovića

Milovanović i Vatreš su, početkom aprila ove godine, bili na sastanku sa Raonićem u hotelu “Vidikovac” kod Zvornika po Kostreševićevom nalogu. Tajnom sastanku, jer je Raonić ilegalno ušao u BiH, budući da ga je Sud BiH pravosnažno presudio na pet godina i u bjekstvu je, prisustvovali su još Zoran prokleti Lihvar Stevanović, Dejan Ilić Tigar, Bojan Đokić Đurđo, te još nekoliko narko"biznismena".

Zoran Prokleti NarkoLihvar Stevanović

12.

Uz to, Kostrešević je Nebojšu Svjetlanovića, prvog rođaka Srđana Svjetlanovića, izuzetno nasilnog Kavčanina, unaprijedio na poziciju šefa Jedinice za obuku MUP RS. Tako je prošireno Zmijsko NarkoGnijezdo u toj instituciji.


Crta Đajić, Kavčanin Svjetlanović i "policajac" Svjetlanović

Svjetlanovići su saradnici dr Vlade Crte Đajića, direktora UKC RS Banjaluka, koji ima poslovnu saradnju i sa narkodilerima braćom Ognjenom i Ozrenom Savićem.

Ognjen i Ozren Savić

Ognjen Savić uhapšen je 17.06.2019. godine, ali mu je Milovanović dojavio prije akcije da će policija dejstvovati i uklonio je većinu dokaza; Za potpunu slobodu Savića, na kojoj se nalazi, pobrinuli su se dr Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS Banjaluka i Kostrešević. Savići su, zajedno sa Đajićem, duboko u narkoposlovima, ali o tome opširnije u jednom od nastavaka ovog jezivog dosjea koji svjedoči da su veliki NarkoKlanovi ušli u gotovo sve entitetske institucije i to preko osoba koji se nalaze na njihovom čelu. Nije to slučajno urađeno, već strateški i pomno isplanirano. 


Kostrešević (u sredini) i teško stimulisani Crta Đajić
13.
Kostrešević štiti Đajićeve NarkoPoslove od kojih je izgradio vilu “Žad”, koja se vodi na Savićima, iako je Crtin udio najveći.


Vila "Žad" u Banjaluci

14. 

Za kraj ovog dijela Dosjea, da pojasnim kako je počela Kostreševićeva karijera u kojoj je dogurao do direktora Policije mUP RS i zaštitnika NarkoKlanova: Kostrešević je karijeru počeo u Policijskoj stanici u Čelincu, odakle ga je otjerao tadašnji načelnik PS Mirko Mikanović koji mu nije dozvoljavao nikakve kriminalne radnje.


Nakon toga Kostrešević prelazi u PS Laktaši gdje ga pod svoje uzima već pomalo zaboravljeni Miloš Čubrilović Čubri, do prije nekoliko godina Dodikova alfa i omega svih prljavih poslova. Čubrilović nije prekinuo saradnju sa Dodikom, iako su jedno vrijeme bili u svađi. Dodik ga je ponovo aktivirao prije tri godine i od tada radi za njega iz duboke sjene.


Čubrilović i Dodik

Nakon što je poljubio ruku Čubriju, potom i Dodiku, kreće Kostreševićev uzlet. Do direktora Policije i glavnog zaštitnika Kavčana i Škaljaraca iz Zmijskog NarkoGnijezda koje djeluje unutar MUP RS. (nastaviće se)