петак, 20. август 2021.

Fotografije Govore


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dobra fotografija otkriva kako malo vide naše oči”, poznati je citat o fotografiji.


Zato dobro otvorite oči i pogledajte fotografije koje objavljujem kako bi ste što više vidjeli, bez obzira na njihov kvalitet. Naravno, pod uslovom, da to želite.


2.

Naslovna fotografija nastala je nakon sastanka Patrijarha Porfirija sa predstavnicima političkih stranaka iz Republike Srpske, održanom 18.08. u Doboju.



Obratite pažnju na šta liči lice Milorada Dodika - vjerujem da nije potrebno ništa dalje komentarisati, jer je nemoguće toliko užasa, vulgarnosti, beskrupuloznosti, brutalnosti, zla, podmuklosti, mržnje i jezivosti ispisati koliko to lice samo o sebi na fotografiji ispisuje.  


3.

Na sljedećoj slici je dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić. Fotografija je snimljena, 26.07.2021. godine, nakon koncerta u čast te gnusobe koji je siromašna opština Čelinac platila iz budžeta 250.000 KM; Sve da bi se Đajić predstavio kao čovjek. Iako je riječ o monstrumu.


Pažljivo mu pogledajte oči - one su mu i donijele nadimak Crta. Duga nepekinuta Crta.


4.

Interesantne su i dvije dame koje su na slici sa Crtom; Posebno prve dvije, gledajući s lijeva na desno: Sandra Janković odbornica SDS-a u Skupštini opštine Čelinac, predsjednica aktiva žena SDS-Čelinac, sekretar opštinskog odbora SDS Čelinac i Dajana Tomaśević, član SDS-Čelinac, član aktiva žena i omladine SDS-a Čelinac.


Na platnom spisku SNSD-a su od 2018 godine. Izvrsna fotografija.


5.

Već sam objavio da je Monstrum dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić naredio da se svi najteži onkološki i hematološki pacijenti izmjeste iz zgrade UKC RS Banjaluka na Paprikovcu i prebace u staru zgradurinu nekadašnje hirurgije u centru grada, što je i učinjeno.



U tom Paklu nema klimatizacije, izuzetno je mali broj medicinskog osoblja, a nema čak ni higijeničarki.



Pacijenti koji su u izuzetno teškom stanju, opasnom po život, smješteni su u prostorije u kojima temperatura dostiže preko 40 stepeni Celzijusa.


Jedno kupatilo na cijeli sprat.



Da li su ti teško bolesni ljudi zalužili Deveti krug Pakla koji im je Crta za života priredio, namjerno im uništavajući ljudsko dostojanstvo?


Naravno da nisu; Takav užas koji samo djelimično uspijevaju da pokažu fotografije, nije za ljude, nije čak ni za životinje.


Međutim, Vlado Crta Đajić je ovim nedjelom pokazao da Ljude tretira gore od životinja kada mu padnu šaka.


Takvo što može učiniti samo najgora, najbjesnija i najbezočnija Zvijer.


Fotografije ne govore ništa o Ljudima koje je Đajić strpao u prostorije koje su uslikane, ali govori sve o monstruoznosti Crte.


Nema te crte niti te fantazije koja Crtu može staviti u bilo koji drugi red sem Ogavne Zvijeri!


6.

Kombinaciju tri fotografije u jednoj na kojoj se nalaze Kumovi Zvorničkog NarkoKlana Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić-Tigar odlično znaju oni koji redovno prate blog.



Takođe, znaju da su NarkoKumovi platili Domaće sudije Ustavnog suda BiH i Zorana Džidu, predsjednika Okružnog suda Bijeljina da donesu zločinačke presude kojima se firmi kriminalnoj “Pavgord” dosuđuje cca 250 miliona KM koje joj je dužna platiti zvornička “Alumina” na osnovu NIČEGA. Detaljno sam to pojasnio, (a nastaviću i dalje), navodeći da je krajnji cilj NarkoTrojke Stevanović, Mijatović, Ilić-Tigar da Fabriku glinice pretvore u Fabriku droge, preko koje bi prali do 100 miliona evra godišnje.

7. 

Objavio sam fotografije svih Domaćih sudija Ustavnog suda BiH, teških kriminalaca, ali nikada nisam objavio fotografiju gnjide - Zorana Džide, predsjednika Okružnog suda Bijeljina, koji je donio presudu da se “Alumina” preda u ruke Zvorničkog NarkoKartela.


Nisam je objavio, jer je bilo gotovo nemoguće pronaći je, ali trud se isplatio. Na fotografiji ispod je Zoran Džida, Zločinac ravan Kumovima Medelinskog NarkoKartela.


Sudija-zločinac Zoran Džida

Manje je bitno što fotografija nije dobrog kvaliteta; Najbitnije je da narod vidi kako izgleda Zločinac Džida koji je, kupljen od NarkoKartela, odlučio da im u ruke, presuđujući u korist kriminalne firme “Pavgord” iz Foče, vlasnika Gordana Pavlovića Gocija, preda najznačajniju fabriku u Republici Srpskoj kako bi mogli nastaviti razvijati svoj NarkoBiznis.


Džida se ovim aktom stavio u red saradnika Monstruma i Koljača Veljka Belivuka, jer su Stevanović, Mijatović i Ilić Tigar, šef ogranka Kavačkog Klana u Republici Srpskoj, njegovi dugogodišnji saradnici. 


Marko Miljković i Veljko Belivuk


Da li je i njima, posebno Iliću-Tigru, slao, sem poruka, i fotografije užasno mučenih, zlostavljanih i ubijenih žrtava saznaćemo kada se istraga i pravosudni procesi protiv njega i njegovog Klana okončaju i u javnost dospiju svi detalji.


8.

Ako neko sumnja da je Zvornički NarkoKartel pokupovao navedene sudije i njihove kriminalne presude, onda ga, svakako, demantuje advokat te Mafije Aleksandar Sajić koji je, za portal Capital.ba, rekao da je „Pavgordu“ cilj da, nakon svih postupaka, postane većinski vlasnik „Alumine“ ili da se u izvršnom postupku proda „Alumina“ nekom novom investitoru i da se na taj način namiri potraživanje „Pavgorda“.



„Da bi se ovo drugo desilo na pravi način potrebno je da ‘Alumina’ radi što bolje i uspješnije. Prema tome, ‘Pavgord’ neće ništa učiniti da zaustavi poslovanje ‘Alumine’. U podnesku smo zatražili da se nastavi izvršni postupak prije svega utvrđivanjem vrijednosti nekretnina i njihovom prodajom, a isto tako i pokretnih stvari i naglasili smo da ne tražimo blokiranje računa, što ne znači da u nekom momentu nećemo tražiti ako vidimo da nemamo drugog rješenja i ako vidimo da sve ide u propast“, naglasio je Sajić.


9.

Iz Sajićeve izjave sasvim je jasno da Pavlović, odnosno Stevanović koji stoji iza njega, potpuno gospodari Zvorničkim sudom koji treba da sprovede zločinačku Džidinu presudu, kojom je potvrđena upravo kriminalna presuda Suda u Zvorniku koju je prije četiri godine donijela sluga Kartela sudinica Jelena Todorović.



Nigdje na Svijetu se ne može, nakon ovakvih presuda, bile one zločinačke ili ne, malo plijeniti, malo prodavati zaplijenjene nekretnine, malo blokirati račun; I nigdje na Svijetu o tome ne odlučuju advokati, već sudije.


Mafijaši Pavlović i Stevanović

Tako bi trebalo biti i u ovom slučaju, ali Sajić, istina indirektno, ali sasvim jasno, poručuje da ne odlučuje Sud, već NarkoKartel kojem pripadaju njegovi poslodavci!


10.

I na kraju podsjećanje na dio jednog teksta o Dodiku, “Alumini”, Sudovima… koji sam objavio 21.04.2017. godine


Sjeća li se iko još 19. oktobra 2013. godine, kada je Milorad Dodik zaprijetio ukidanjem Okružnog privrednog suda u Bijeljini, jer je, par dana ranije, Sud donio presudu o blokadi računa firme "Alumina" iz Zvornika.


Sud u Bijeljini presudio je tada kako je "Alumina" dužna isplatiti litvanskoj “Ukio banci” 154 miliona KM po osnovi prispjelih kreditnih obaveza.



"Moja prva reakcija je bila da ukinemo sud u Bijeljini, jer očigledno služi za spekulacije i premjestimo ga na neko drugo mjesto. Možda se to i desi", rekao je Dodik na Palama, gdje je tada boravio.


Ministar finansija RS Zoran Tegeltija izjavio je tada kako pokušaj naplate dospjelih kredita predstavlja "Udar litvanske Mafije”, te je najavio kako će entitetska vlada, bez obzira na sudsku presudu učiniti sve da "Birač" spasi od propasti.


Pomenuta 154 miliona KM od “Ukio banke” otkupio je Gordan Pavlović, vlasnik firme “Pavgord”, za 6,5 miliona evra, 20.11.2014., trinaest mjeseci nakon Dodikovog “zabranjivanja suda”.


Isti taj “Pavgord” je blokirao račune “Alumine” 12.04.2017. godine, sa namjerom da naplati svih 154 miliona KM: Odluku o blokadi je donio Osnovni sud u Zvorniku, ali Dodik nije zaprijetio ukidanjem Suda u Zvorniku, niti je Tegeltija okarakterisao blokadu računa kao “Udar Mafije”.


Tegeltija se uopšte nije oglasio.


Zašto je blokada računa 2013. godine bila “Udar litvanske Mafije”, a 2017., nakon blokade računa po istom osnovu, ali sa drugim akterima, nije i zašto su iz izjava zvaničnika RS nestali i “Udar” i “Mafija” i “Ukidanje Suda”?!


11.

Zašto se Dodik, koji je sada član predsjedništva BiH i Zoran Tegeltija, aktuelni predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nikako nisu oglasili nakon kriminalnih presuda Domaćih sudija Ustavnog suda BiH i Zorana Džide, donešenih 23.06.2021. i 17.07.2021.?!


Gdje su i zašto nestali i Dodik i Tegeltija i riječi “Udar”, Mafija”, Ukidanje Suda?!

Nije potrebna nikakva fotografija da bi objasnila ovu sadašnju situaciju. Sve je prejasno i bez slike!