недеља, 8. август 2021.

Dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić ponovo “briljira”: U intervjuu punom lapsusa i nepovezanosti teško stimulisani Đajić potvrdio da je sve veći broj njegovih poznanika svjestan da on koristi stimulanse bijele boje

Dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić

Piše: Slobodan Vasković 

 

1.

Tilu Lilu Vlado Crta Đajić je, 07.08. o.g., gostovao u informativnoj emisiji jednog režimskog medija. Intervju je prikazan u udarnom terminu, iako bi s obzirom na psiho-fizičko stanje u kojem se Crta nalazi bilo puno adekvatnije njegove intervjue puštati u noćnim terminima, sa obaveznom napomenom „Zabranjeno gledanje licima mlađim od 30 godina“.


2. 

Dobar dio intervjua je prožet naučenim floskulama o patriotizmu. 


Moram priznati da je u tom pogledu Crta skoro nadmašio Draška Stanivukovića, čiji isprazni intervjui drže moju pažnju u prosjeku dva minuta. Nakon toga obično zaspim. 


Draško Stanivuković


Ako ništa drugo, Crtin intervju sam odgledao do kraja. I nisam zažalio, jer je Crta imao nekoliko „briljantnih“ izjava, a u ovom tekstu ću izdvojiti samo neke.

 

3.

„Mi smo sačuvali narod“, lupnuo je Crta, govoreći o mjerama koje je on u saradnji sa Vladom i Kriznim štabom preduzimao u toku borbe sa epidemijom Covid-19. Očigledno je da je teško stimulisani Crta zaboravio da je u roku od mjesec dana troje Covid pacijenata iskočilo kroz prozor UKC-a, čiji je direktor upravo on. 



O tome sam detaljno pisao u tekstu "Dok pacijenti iskaču kroz prozore UKC-a, dr Tilu Lilu Vlado Đajić organizuje tucijade i proganja žene u toj zdravstvenoj ustanovi; Đajić koristi državne resurse kako bi zadovoljio svoje bolesne porive, a u tim aktivnostima ga u stopu prati dr Ranko Škrbić, kao i Igor Žunić".

 

4.

„Ja u svakom slučaju sve što radim radim u interesu naroda i ne osjećam se lijepo na mjestu generalnog direktora“

Nema sumnje da se Crta „u interesu naroda“ ugrađuje u brojne namještene tendere, od kojih je svakako najveći i najbesmisleniji onaj koji se odnosu na izgradnju podzemne garaže, na šta je bačeno 35 miliona KM tog istog naroda.


 

5.

„Poznato je da sam ja ljekar koji je možda pregledao najveći broj pacijenata u istoriji Republike Srpske, a možda i u regiji“. 

Ova Crtina izjava vjerovatno najbolje pokazuje u kojoj mjeri je bila u pravu „ozbiljna osoba“ sa kraja intervjua, a o kojoj će biti više riječi u nastavku ovog teksta.

 

6.

„Što se tiče ovoga, i to mi je nametnuto, kao i direktorska pozicija u SNSD-u.“ 


Stimulisani Trojac bez kormilara


Ovo je već nešto novo, nešto što prevazilazi dosadašnje Crtine fantazije. Ako sam dobro razumio, Milorad Dodik je natjerao Crtu da bude direktor UKC-a i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

 

7.

„Ono što u ovom trenutku mogu da kažem, da je, da smo uradili puno, da smo mi već skoro dvije hiljade pacijenata ovih, čuj mene pacijenti, znači već ja sam i dalje ljekar, dvije hiljade novih članova se učlanilo u SNSD u gradu Banjaluka.“ 



Ovim je Crta nesvjesno obznanio javnosti da je Crvena Sekta nakon prinudnog učlanjenja radnika UKC-a ušla u fazu prinudnog učlanjenja pacijenata koji se liječe u UKC-u. Nadati se samo da Crta ne daje pacijentima stimulanse koje on koristi, sa ciljem da u neuračunljivom stanju stave svoj potpis na pristupnicu Crvene Sekte.

 

8.

„To je jedan novi stil, novi princip i jedina partija koja je uvela demokratiju.“ 



Ova izjava je više nego dovoljna da se Crta ako ne liši konzumiranja bijelih stimulansa, onda barem promijeni dilera. Očigledno je da Milan Ćurćlić Ćurla (poznat i pod nadimkom Suso) pretjeruje sa doziranjem Crtinih potreba. 


Ćurlić i Đajić (desno, oznojen ispod pazuha)


Što se tiče demokratičnosti Crvene Sekte, o tome bi Crti više mogao reći Igor Radojičić, koji je u izbornoj noći od strane Dodika katapultiran na političku deponiju.


ratar Radodijičić

9. 

„Neki dan sam sreo jednu ozbiljnu osobu, koja je nasjela na te laži. Kaže dragi doktore pa otkud da se drogirate, pa šta vam je sad da vi u tim godinama jurite djevojčice.“ 


Tilu Lilu

Ovom tragikomičnom anegdotom Crta je samo potvrdio da i obični ljudi, a posebno njegovi poznanici, primjećuju da je njegovo ponašanje poodavno prešlo u sferu psihopatologije i da on to više i ne može prikriti.


10. 

Na kraju, moram priznati da Đajić u Banjaluci radi bolji posao za Opoziciju od same Opozicije. 



Za razliku od Radojičića koji je kod slabo upućenih građana Banjaluke ostavljao utisak ozbiljnog čovjeka, koji zna o čemu govori, Đajić sa svakom izgovorenom rečenicom uništava ionako mizerni rejting Crvene Sekte u Banjaluci. 


11.

Po svemu sudeći Opozicija bi na predstojećim opštim izborima u Banjaluci mogla da napravi razliku u svoju korist od najmanje 40.000 glasova. 


Stanivuković i njegova perjanica Sanja Džida,
šefica građevinske mafije u Gradskoj upravi

Uz to, ukoliko Opozicija svede poziranje i lupetanje Draška Stanivukovića na minimum, nije isključeno da ta razlika bude i 50.000 glasova u korist Opozicije. (nastaviće se)