недеља, 22. август 2021.

Zvornički NarkoKlan preko mafijaškog advokata Sajića prijeti da se ne smije otvoriti stečajni postupak nad ”Aluminom”: Razlog prijetnji je nemogućnost preuzimanja Fabrike od NarkoKlana, gubitak 32 miliona evra uložena u potplaćivanje sudija, tužilaca, političara, policajaca… i vraćanje svih pravosudnih procesa na početak

foto: Profimedia

Piše: Slobodan Vasković


1.

Zvornički NarkoKlan koji predvode Kumovi Zoran Prokleti LIhvar Stevanović, Siniša Psiho Mijatović i Dejan Ilić Tigar, ujedno i šeg ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj, uložio je, ukupno, 32 miliona evra u pokušaj da se dokopaju fabrike glinice “Alumina” i pretvore je u fabriku droge.


Ukoliko bi im to pošlo za rukom, NarkoKlanovi bi imali priliku da preko fabrike droge operu do 100 miliona evra godišnje prljavog novca od prodaje narkotika.


Stevanović, Mijatović, Kavčanin Ilić

2.

Sa pomenutih 32 miliona evra, Zvornički NarkoKlan je, između ostalog, kupio nepostojeća potraživanja mafijaške “Ukio banke” prema FG “Birač” u čijem sastavu je i “Alumina”, ali i teško kriminalizovane Domaće sudije Ustavnog suda BiH, sudije Osnovnog suda u Zvorniku - predsjednicu Suda Slavicu Tadić i sudinicu kriminalca Jelenu Todorović, kao i predsjednika Okružnog Zorana Džidu. 


Miodrag Bajić

Kupili su i šefa Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva Miodraga Bajića, koji je, zajedno sa Sinišom Kostreševićem, dugogodišnjim visokim funkcionerom MUP RS i aktuelnim direktorom Policije, spriječio sve istrage oko pljačke FG “Biirač”, teške preko milijardu maraka, koje je izvršio međunarodni Kartel Aleksandra Romanova do 2013. godine do kada je gazdovao sa FG “Birač” u čijem sastavu je “Alumina”.


Kostrešević (u sredini) i Crta Đajić

Dejan Ilić - Tigar, šef ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj, ujedno je i šef Kostreševiću, koji u njegovim prljavim poslovima ima značajne udjele, kao što ih ima i u kriminalnim poslovima dr Vlade Crte Đajića, takođe usko povezanog sa NarkoKlanovima, o čemu sam detaljno pisao, a iznijeću nove informacije narednih dana.

Vladimir Romanov

3.

Važno je naglasiti da je Romanov vlasnik mafijaške “UKIO banke” preko koje je za ruske i druge oligarhe i kriminalce oprao ukupno 4,5 milijardi dolara o čemu evropske bezbjednosne institucije vode detaljnu istragu. Sastavni dio te istrage je i pljačka FG “Birač”, kao i pokušaj otimanja “Alumine” koji je u toku i iza kojeg stoje NarkoKumovi Medelina Prokleti Lihvar Stevanović, Psiho Mijatović i Kavčanin Dejan Ilić-Tigar. Čine to preko kriminalne firme "Pavgord", čiji je vlasnik Gordan Pavlović Goci.

4.

Korumpirano i plaćeno sudijsko smeće, prvenstveno Zoran Džida, ali i domaće sudije Ustavnog suda BiH, te Tadićeva i Todorovićeva, presudilo je da je “Alumina” dužna platiti 245 miliona KM NarkoKlanu, odnosno jednoj od njihovih zločinačkih firmi “Pavgord”, vlasnika Gordana Pavlovića Gocija, preko kojeg su učinili sve da se dokopaju Fabrike glinice i pretvore je u Fabriku droge.


Međutim, rukovodstvo “Alumine” je, nakon zločinačkih presuda u korist Medelinskog NarkoKlana, zatražilo od nadležnog suda pokretanje stečaja, jer je kriminalnim presudama poslovanje “Alumine” učinjeno nemogućim.


5.

Takav rasplet uopšte ne odgovara NarkoKartelu i njihovoj NarkoFirmi “Pavgord”, pa su krenuli u opšti napad ne bi li spriječili pokretanje stečaja, koji omogućava Fabrici da radi, ali onemogućava NarkoBosove da se dokopaju firme, naplate 245 miliona KM i počnu sa velikim pranjem novca zarađenog od prodaje narkotika na Zapadu.  


6.

Zato je vrlo interesantno posmatrati kako kulov Medelinskog Narko Klana banjalučki advokat Aleksandar Sajić riče od muke i bijesa, jer mu ne ide za rukom da otme novac sa računa "Alumine", odnosno pogubno na njega djeluje činjenica da je "Alumina" podnijela prijelog za stečaj. 



Mafijaški advokat je u ozbiljnom problemu: Duboko je umiješan u kriminalne radnje svojih NarkoVlasnika tokom prevara sa zvorničkim Osnovnim sudom i Okružnim sudom u Bijeljini i svjestan je da se neće dobro završiti najveća pljačka u istoriji Republike Srpske po pljačkaše; Svjestan je Sajić da je njemu i njegovim NarkoGazdama, Stevanoviću, Mijatoviću, Kavčaninu Iliću Tigru i Gociju Pavloviću, robija jedina izvjesna okolnost. 


7.

Sajić se, osim robije, plaši i NarkoGospodara jer je, u nekoliko navrata, odigrao iza leđa Gangstera, za druge Zločince zainteresovane za iste poslove sa “Aluminom” koji u njima ne žele Zvornički NarkoKlan, pa je u paničnom strahu kako će se njegove izjave tretirati od Medelinskih NarkoKumova!!!


O drugoj Zločinačkoj ekipi za koju je tajno igrao Sajić detaljno ću pisati nakon što obradim sve aspekte velike mafijaške akcije Stevanovića, Mijatovića, Kavčanina Ilića, iza kojih stoje Slaviša Kokeza, Gang Veljka Belivuka (većina je u zatvoru, ali i dalje im komanduju), kao i drugih igrača iz sjene sa kojima NarkoMafijaši rade i peru ogroman novac za njih. 


mafijaški advokat Sajić

8. 

Nemoralna kreatura Sajić, u panici je umislio da je vrhovni pravosudni autoritet koji baš svim sudijama može izdavati uputstva kako da rade i presuđuju u korist NarkoKlana; Njegov bolesni umišljaj posljedica je već navedene činjenice da je “Alumina” podnijela prijedlog za otvaranje stečaja, upravo nakon donošenja gangsterskog rješenja moralne gnusobe Zorana Džide, kojim je obavezao tu firmu da plati "Pavgordu" 245 miliona KM po osnovu kriminalnih zaloga na nepostojećoj ili bezvrijednoj imovini!!!


9.

Nakon tog akta, Mafijaški Bastard Sajić, iz potpune nemoći, vrišti da nema razloga za otvaranje stečaja, “jer je Alumina za prvih šest mjeseci poslovala pozitivno pa je imala 5 miliona KM dobiti!” 

sudija zločinac Zoran Džida

Ako se u račun uvrsti činjenica da je, uz učešće mafijaškog Narkoadvokata Sajića, moralna gnusoba Zoran Džida obavezao “Aluminu” da plati 245 miliona KM, a da je, prema istom tom Sajiću, “Alumina” za prvih pola godine profitirala sa 5 miliona KM, lako će se doći do zaključka da NarkoSajić, u najmanju ruku, ne zna da oduzima ili, pak, ne zna značenje pojmova “veći broj”/“manji broj”, budući da po njemu nakon brojke 5 miliona odmah dolazi brojka 245 miliona! 


Tragikomična je ta advokatska mješina zla!


10.

NarkoKlan, uplašen od narodnih protesta koji su itekako izgledni, tvrdi, i na radaru u i ispod njega, kako neće blokirati račune Alumine, dok njihov advokatski sluga Sajić, istovremeno, naglašava da će sa narkosudijama oteti svu ostalu imovinu “Alumine”, a da, za početak, račune neće blokirati, već će to učiniti naknadno. 


Narkoadvokat Sajić nije, u svojim idiotskim istupima, odgovorio na jednostavno pitanje: Šta će “Alumini” računi ako ostane bez fabričkih postrojenja koje pokušava zaplijeniti i poslovati pod novim brand name “Pavgord”?!!! 


Nije Sajić rekao da bi se tada paleta proizvoda koju bi nudio “Pavgord” uvećala, jer bi se u njoj našli primarno bijeli, ali i žuti opijati.


"Alumina"

11.

Mafijaški advokat Sajić bi, uz podršku NarkoKlana, da anulira svaki Sud i naplaćuje 245 miliona KM kako se NarkoKumovima prohtije, jer bi, kako je izjavio, malo plijenio upravnu zgradu “Alumine”, malo fabrička postrojenja, malo opremu… na kraju malo i račun… Kakvo nevjerovatno veliko Zločinačko Smeće figurira u javnosti kao advokat umjesto da je u zatvoru presuđen na najmanje dvije doživotne robije.


Sa druge strane, ova izjava advokatskog šljama Sajića i njegov zahtjev Sudu za odbacivanje pokretanja stečajnog postupka nad “Aluminom” ima i drugu dimenziju - To je upućivanje strašnih prijetnji onima koji bi trebalo da vode postupak stečaja nad "Aluminom". Pozivajući javno na odbacivanje stečaja, Sajić je prenio mafijašku opaku poruku svima da stečaj “Alumine” nije opcija za Medelinski NarkoKlan. 


Pavlović i Lihvar Stevanović

12.

Ponoviću razlog zbog kojeg NarkoKumovi, preko svoh portparola i sluge, javno prijete: Otvaranjem stečaja, “Alumina” će nastaviti da radi, a “NarkoPavgord” se vraća na početak svih sudskih procesa, što znači da ne mogu oteti fabriku. 


13.

Jednostavnije rečeno, Medelinski NarkoKlan, u situaciji donošenja sudske odluke o stečaju, ponovo mora da pokreće sve postupke, ne može da vodi izvršenja i otima imovinu “Alumine”, odnosno, sve što je do sada dao za potplaćivanje korumpiranih sudija, tužilaca, političara i visokih policijskih funkcionera, svih 32 miliona evra propadaju nepovratno. 


Tužilaštvo BiH
14.
S obzirom da Narkoadvokat Sajić u svom javnom obraćanju/prijetnji insinuira postojanje “izvjesnog krivičnog djela kod podnijetog prijedloga za otvaranje stečaja”, red je da ga dodatno, osim ovim tekstom, obradujem: Vrlo brzo ću lično podnijeti krivičnu prijavu kriminalnih sudija Zorana Džide, Jelene Todorović Krpe, Zorana Prokletog Lihvara Stevanovića, Gordana Gocija Pavlovića i drugih; Uz to, podnijeću pritužbe Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS (UDT) o kriminalnom postupanju navedenih sudija. 

Sve ću objaviti na blogu - i krivične i disciplinske prijave koje podnesem.


Takođe ću biti slobodan da, svako malo, pitam nadležno Tužilaštvo BiH i UDT o tome dokle su stigli sa istragom povodom mojih prijava. (nastaviće se)