уторак, 26. децембар 2017.

Rat No2 za Ljubiju

piše: Slobodan Vasković

1.
Dan je truo. Potpuno kontaminiran “Specijalom” RTRS-a.

U kojem je Milorad Dodik “šest jednim udarcem”!

2.
Šteta što ih nije pozvano sedam - statista/čunjeva preko puta Dodika - tek bi onda sve proteklo kao u bajci Braće Grim. O “Hrabrom Krojaču”, koji je “sedam jednim udarcem”! Muva.

3.
Trulež dana donekle razbija umivena najava novog rata za “Ljubiju”, saopštena iz usta Milenka Đakovića, gradonačelnika Prijedora, koji je naglasio da se “Rudnik željezne rude može prodati preduzeću koje, osim kapitala, bude imalo i eksploataciono pravo”.

A eksploataciono pravo ima “Arserol Mital”!

4.
“Hrabri Krojač” namjerava prodati “Ljubiju” Evgeniju Zotovu i njegovoj džepnoj firmi “Israeli investment group” (IIG), koju Zotov nosi svugdje sa sobom. U najmanjem džepu.

5. 
Interesi iza džepne firme su, za naše uslove, gigantski. I strateški. 

Cilj je da “ruski biznismeni”, koji stoje iza Zotova, dođu u posjed “Ljubije”, kako bi mulitplikovali uticaj Moskve u BiH. I što snažnije se sukobili sa Zapadom u sudaru koji će tek da uslijedi u punom obimu na ovom prostoru/regiji.

(Gazdama marionete Zotova nije do “Ljubije”, ali jeste do sukoba).

6.
Sve dosad je bilo koškanje.

7.
“Hrabri Krojač” je obećao Kremlju “Ljubiju”; Nema Besplatnog Slikanja.

8.
Obećanje mora ispuniti, a kada nije išlo preko parlamenta, koji je prodaju “Ljubije” odbio polovinom maja 2017., onda je uslijedila “gimnastika” - “Ljubija” je, odlukom Vlade RS, prestala biti strateško preduzeće, čime je izbjegnut parlament, a cijela priča se seli na berzu.

Dodikova “rukavica u lice Paviću”.

9.
Rusi imaju strateški sukob sa Zapadom, Dodik ima strateški sukob sa Markom Pavićem, liderom DNS-a: Ako mu otme “Ljubiju”, vratio je usluge Rusiji, plus što otima i Prijedor, korijen Pavićeve stranke. 

Poptuno poništenje DNS-a, nakon toga, bilo bi, tek, igrarija.

10.
Jednostavna računica koja ima vrlo kompleksne matematičke radnje.

11.
Jedna od njih su i “Fejk njuz” koje se šire prostorom RS, a prema kojim je “Pavić za Dejton 2”; Autori “informacije” su u Propagandističkom timu “Hrabrog Krojača”, dok se “Fejk njuz” širi mrežom Šnajderove paraslužbe. 

Prilično prljavo, ali i prilično brzo i efikasno.

12. 
Đakovićeva “eksploataciona izjava” je vraćanje “rukavice Dodiku u lice” i svjedoči da se Pavić neće predati; Već jednom je porazio Dodika oko “Ljubije” i to prilično ubjedljivo.

Realno je da ne vidi nijedan jedini razlog da to ne učini i drugi put. Plus što ima sijaset razloga da upravo to učini. Jer, “Hrabri Krojač” ima namjeru da ga potpuno rašije/dezintegriše. I neće stati na tom putu.

Kako sam ne bi bi teško kažnjen - zbog neispunjenih obećanja/zadataka.

13.
Sukob SNSD-a i DNS-a tek uzima maha; Krojačeve kalfe već mjesecima udaraju na Pavića i Prijedor; Opsada tek slijedi.

14.
Paradoks je da će glavna linija sukoba u izbornoj 2018. godini biti između koalicionih partnera SNSD-a i DNS-a, a ne SNSD-a i SzP-a, koji tone poput kamena, kao i sve članice mu.

15.
“Bivši prijatelj je gori nego neprijatelj”, stara je ruska poslovica. U koju su do grla umočeni Dodik i Pavić. Tek slijedi potapanje!