среда, 13. децембар 2017.

Nasilnik Brane Čolović još uvijek nije priveden

piše: Slobodan Vasković

Brane Čolović još uvijek nije priveden, a policija, navodno, traga za njim.

Brane Čolović je brat Mirka Čolovića, predsjednika GO SNSD Sokolac; Policija ga traži, jer je teško pretukao F.T. iz Rogatice.

Prosto je nevjerovatno da je Brane Čolović neuhvatljiv, jer nije napustio teritoriju BiH i, prema mojim saznanjima, nalazi se na teritoriji opštine Sokolac.

Po svemu sudeći, neko je intervenisao da se ne uhapsi, sve dok se situacija oko premlaćivanja F.T. ne smiri. Taj neko ko sprečava hapšenje sigurno nije Mirko Čolović, jer on nije toliko moćan.

Biće velika bruka po MUP RS ukoliko se nasilnik ne privede i ne kazni, jer takav akt bi onda premlaćivanje ozakonio, ukoliko su njegovi izvršioci osobe koje podržavaju Režim. Ne bi bilo prvi put.

Čolović je teško pretukao F.T.  10.12.2017. godine u večernjim časovima.

F.T. su slomljena najmanje dva rebra, ima teške povrede glave, unutrašnja krvarenja.

F.T. je hospitalizovana.

F.T. nije smjela da prijavi nasilnika policiji, a cijeli slučaj je zadokumentovan 12.12., nakon što je stigla prijava iz bolnice. Policija je tada dobila nalog da uhapsi Čolovića, ali se on i dalje nalazi na slobodi. Kako stvari stoje, na slobodi će i ostati.

MUP RS je 16.11. 2016. godine pretresao Mesnu industriju Čolović, čiji su vlasnici Brane i Mirko Čolović. Iz MUP-a su tada naveli da se pretresi vrše po nalogu nadležnog tužilaštva, a da su u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti privrednog krimilaniteta.

Tri firme u vlasništvu prvog čovjeka sokolačkog SNSD-a koje je pretresao MUP Srpske, prema zvaničnim podacima Poreske uprave Republike Srpske objavljenim na njihovom sajtu zaključno sa 30. novembrom 2015. godine zbog neplaćenog poreza, dugovale su gotovo dva miliona maraka.


Dugovanja prema Poreskoj upravi zaključno sa 30.11.2015. godine:
"Mesna industrija Čolović", Sokolac u stečaju 1.816.556,73 KM
"Klaonica i prerada mesa", Sokolac 39.487,24 KM
"Agroevrotrade", Sokolac 43.289,52 KM, piše na sajtu Poreske uprave Republike Srpske.


Dugovi su veći ako se sagledaju ukupna dugovanja prema Poreskoj upravi, Upravi za indirektno oporezivanje, carini i dobavljačima, Ministarstvu poljoprivrede Republike Srpske, a iznose blizu 7,5 miliona maraka.


Nak
on ove akcije MUP-a RS ništa protiv braće Čolović dalje nije preduzeto, jer se radi o "zaštićenoj Režimskoj vrsti"!