четвртак, 28. децембар 2017.

Metuzalemov novogodišnji poklon profesorima - "novčani" bon za nabavku "Usorčevih proizvoda"

piše: Slobodan Vasković

Stevo Mirjanić Metuzalem pripremio je izvanredan novogodišnji poklon brojnim profesorima sa Poljoprivrednog fakulteta i Poljoprivrednog instituta u Banjaluci.

Metuzalem će narečene ostaviti bez značajnih primanja, koje su profesori zaradili kao članovi raznih komisija za izradu zakona, podzakonskih akata, analiza, studija… 

Jedan član komisije maksimalno je mogao dobiti 5.000 KM za svoj rad; Metuzalem je obećao isplatu Novca prije Nove godine, ali je, kao i obično u ovim situacijama, postupio minhauzenovski. 

Ministarstvo poljoprivrede nije uradilo ništa da se profesorima isplati novac, za šta svi krive Metuzalema. 

Metuzalem, koji je ranijih godina, preko reda i bez ikakvog čekanja, odobravao isplate osoblju sa njegovog Instituta za ekonomiku poljoprivrede pri Poljoprivrednom fakultetu za beskorisne knjige (koje su pisali) ili ankete koje su radili iz oblasti ruralnog razvoja.

Za profesore sa početka priče nije prstom mrdnuo, jer ih ne doživljava svojim.

Svima je poznato, a pisao sma nekoliko puta o tome, kako je Metuzalemov Institut za ekonomiku poljoprivrede napisao zaista veličanstveni i bajkoviti Strateški plan razvoja poljoprivrede i ruralnih područja RS do 2020. godine, koji se uopšte ne primjenjuje u praksi. Toliko je “sofisticiran”!!!

Narednih dana Metuzalemu neće biti lako, jer će ga profesori žestoko pritiskati da im se isplati zarađeni novac. Poznajući Metuzalema, ne bih se čudio da izvrši neke "akrobacije" i nađe Solomonsko rješenje (pa, njegov je savremenik), koje bi moglo biti i isplata u ogrevnom drvetu ili, pak, u novčanom bonu, koji se može iskoristiti jedino za nabavku određenih proizvoda na farmi njegovog Prvog Obožavatelja Vladimira Usorca!