понедељак, 10. октобар 2022.

Velika pobjeda Naroda i Opozicije: Novo brojanje glasova za nivo predsjednika RS; Arnautović, predsjednik CIK BiH: Imamo materijalne dokaze i video zapise koji nedvosmisleno pokazuju da je taj proces kontaminiran, da ne omogućava utvrđivanje rezultata pravovremeno i u skladu sa zakonom


Piše: Slobodan Vasković


Narod i opozicija, predvođeni Jelenom Trivić, ostvarila je prvu veliku pobjedu nakon dva masovna protesta u Banjaluci.



Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) odlučila je danas da će se ponovo brojati glasovi za predsjednika Republike Srpske, saopšteno je iz CIK-a.


Dodali su da je takva odluka donijeta zbog, kako su naveli, "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti" rezultata za taj izborni novo


Za ovakvu odluku glasalo je šest članova CIK-a, dok je protiv bio jedino Vlado Rogić.


Rezultati u glavnom centru za brojanje biće javno objavljeni.



„CIK BiH je jutros održala kolegij na kojem je razmotrila veći broj primjedbi na tok izbornog procesa u RS za nivo predsjednika i potpredsjednika RS. Imala je materijalne dokaze i video zapise koji nedvosmisleno pokazuju da je taj proces kontaminiran, da ne omogućava utvrđivanje rezultata pravovremeno i u skladu sa zakonom“, rekao je predsjednik CIK BIH Suad Arnautović.


Arnautovićeva izjava potvrđuje da je itekako bilo brojnih nepravilnosti i masovne krađe glasova o čemu svjedoči i činjenica da je Trivićevoj na čak petnaest biračkih mjesta upisano Nula glasova, što je, praktično, nemoguće, jer je riječ o jednom od dva najozbiljnija kandidata za predsjednika RS.


Milorad Dodik, kandidat Sekte, naredio je masovnu krađu izbora na svim nivoima, posebno na nivou za predsjednika RS, gdje mu je kandidat bila Trivićeva.


Dodik je to učinio, jer je Trivićeva imala nedostižnu prednost.


Dodik je izgubio izbore u to nema nikakve dileme, a masovna krađa je već dokazana. Video ispod pokazuje jednu od brojnih situacija u Doboju, gdje su Dodikovi batinaši otvoreno napadali opozicione posmatrače na biračkim mjestima.


Uostalom, najbolje to potvrđuje Arnautovićeva izjava.


Utvrđivanje kontaminiranosti izbornog procesa povlači za sobom i drakonske kazne, ali da ne idem predaleko; korak po korak, jer ovo je ključna bitka za spas Naroda, entiteta i uklanjanje Kleptokratskog Režima koji se drznuo da izborni proces pretvori u kaljugu. (nastaviće se)