четвртак, 20. октобар 2022.

Jadi teško poraženog Mafijaša Dodika



Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik, teški zborni gubitnik i veliki izborni kradljivac, koji je pokušao izvršiti Izborni Puč, sve više tone u živo blato sopstvenog kriminalnog djela.


Sada je posegao za “Peticijom podrške” samom sebi koju su, kako se navodi potpisali “brojni intelektualci iz Srbije, Srpske i svijeta”.


Kad se iščitaju potpisnici peticije, lako je uočiti da je na spisku najmanje 4/5 onih koji se nalaze na Dodikovom platnom spisku; Među njima su i brojni članovi Sekte sa veoma sumnjivim diplomama, a postoje i, otprilike, dva do tri imena koja se mogu smatrati cijenjenim, ali, očito, teško neinformisanim.


Čemu bilo kakva “Peticija podrške” ako je Mafijaš Dodik ubijeđen da je pobijedio na izborima i čega se on plaši nakon tako “blistave” pobjede, kako navodi listom njegova služinčad i gamad kojom je okružen.



Davljenik se i za slamku hvata, a Peticija je daleko od svake slamke, nije ni palidrvce; To je jedno veliko Ništa koje Dodiku služi da pokuša “naoštriti” sopstvene pristalice Sektaše da ga brane i fizički ako im naredi, a narod to neće učiniti, jer su na izborima rekli da ga neće.


Otužno je dokle se Dodik doveo, a takav Monstrum sada cvili. Pa tragično je da su potpisnici Peticije i Vlado Crta Đajić, Alen Šeranić, Darko Milunović, Aleksandar Vranješ, Darko Tomaš - listom sektaši i podrepaši Diktatora. 



Neću napisati šta sa tom Peticijom može da učini, ali i ona je jedan u nizu dokaza koliko je na izborima njegova organizovana zločinačka grupa krala i otimala glasove. 


Dodik uskoro odlazi, a bar će se ona dva do tri koja se mogu smatrati cijenjenim, bar se nadam, zacrveniti od sramote šta su počinili, dok su ostali bez obraza, karaktera i bilo čega ljudskog što su niz puta do sada demonstrirali.


Možda su sa Peticijom trebali pokušati prije izbora - da traže da se nikada ne održe i Dodiku da vječni mandat.  Ili da zatraže od njega da se otcijepi od Republike Srpske i to zauvijek, kad već toliko voli ta otcjepljenja; U tom slučaju bi pisanija imala nekog smisla.