субота, 29. октобар 2022.

Uhapšen Denis Stojnić zbog narkoveza sa Keljmendijem i Osmicom


piše: Slobodan Vasković

Po naredbi Tužilaštva BiH večeras je u Sarajevu uhapšen NarkoDiler Denis Stojnić.

Stojnić je jedan od najvažnijih narkočlanova Kartela Osmana Mehmedagića Osmice. Stojnić je uhapšen upravo zbog veza sa Osmicom i Elvisom Keljmendijem. Šmrkom.

U nisu tekstova naveo sam dokaze o  bliskim vezama Stojnića, Osmice i keljmendija, kao i o njihovim narkoposlovima. Stojnić je na razne načine pokušavao sve to da demantuje, ali je na kraju, kako sam i najavljivao, uhapšen.

Tako je učinjen još jedan veliki korak ka hapšenju Osmice, jer se iza rešetaka nalazi veliki dio narkogrume Armina Arnautovića Šmrka, kojeg takođe štiti Osmica, a sada i Stojnić.

Elvis Keljmendi je u kućnom pritvoru nakon što je tužiocima ispričao mnogo toga o narkopodzemlju u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

U nastavku tekst koji sam o Osmici, DStojniću, Keljmendiju i Fidanu objavio 02.09. ove godine.

NarkoZločinci Osmica, Keljmendi, Stojnić i Burek Fidan heroin sa Kosova prebacuju u Holandiju i Njemačku, a kokain iz Holandije u Sarajevo

Narkodileri heroina i kokaina Stojnić i Burek Fidan


Piše: Slobodan Vasković


1.

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, informant najjačih NarkoGrupa u BiH, šef brojnih od njih, sa svojom desnom i lijevom narkorukom Elvisom Keljmendijem i Denisom Stojnićem nabavlja heroin sa Kosova, a kokain iz Holandije.


2.

Prije nego detaljno pojasnim (u mjeri koju mi to istrage koje se protiv njih vode, dozvoljavaju), da naglasim da je Keljmendi (koji je u pritvoru), za razliku od Stojnića veoma inteligentan.


3.

Stojnić, kojem su steroidi pojeli mozak (išao bi na usađivanje novog, da ne mora ubrzo u zatvor)  jednom je listu NarkoMafije, koji kontroliše Osmica, priznao sve što sam napisao o njemu i Direktoru, kako on oslovljava Mehmedagića.



4.

Priznao je sve o susretima i dogovorima u Osmicinoj kancelariji, čak i da je njegov doušnik! Nije javno jedino priznao da su on i Keljmendi organizovali paljevine, postavljanje eksploziva i prebijanja; Nije, jer ga nisu ni pitali; Da jesu, ta masa bez mozga bi i to javno priznala.


NarkoStojnić sa NarkoDirektorom Osmicom, prema sopstvenom priznanju, sjedi i javno

5.

Keljmendi, dok je bio na slobodi, i Stojnić nabavljali su heroin na Kosovu koji su preko BiH prebacivali u Holandiju i Njemačku. Sve to činili su pod zaštitom i uz znanje Osmice, što je protivusluga za paljevine i postavljene eksplozivne naprave pod automobile i druge objekte Mehmedagićevih protivnika, koje je Direktor OSA BiH naređivao.


6.

Heroin su Keljmendi i Stojnić nabavljali u količinama 10-20 kilograma, a prodavan je po kazinima, noćnim klubovima i drugim ugostitesljkim objektima koje imaju u Holandiji i Frankfuru u Njemačkoj.


7.

Njihov glavni partner u ovom poslu je Burak Fidan iz Turske koji je, zajedno sa njima, suvlasnik tih narkolokala.


8.

Burak Fidan predstavljen je bh. Javnosti kao MMA borac i sparing partner Stojnića, iako oni najbolje “sparinguju” sa narkoticima - heroinom i kokainom.


9.

O kako nabijeđenim papcima se radi svjedoči i Fidanova fotografija ispred znaka za selo “Corleone” koje je sinonim za mafiju. 



10.

Manji dio heroina, Osmica, Keljmendi, Stojnić i Fidan ostavljali su u Sarajevu, gdje su ga prodavali u svojim lokalima.


Istovremeno, u Holandiji su kupovali određene količine kokaina (preko Osmicinog igrača Mrze Gačanina) koji su dovozili u Sarajevo i prodavali u brojnim lokalima koje zvanično (i nezvanično) drže u tom gradu.

11.

Osmicin, Keljmendijev i Stojnićev glavni diler za prodaju kokaina i heroina u Sarajevu je Dado Stojnić, brat Denisa Stojnića. Gotovo pa porodični biznis.


12.

Naveo sam tek sasvim mali dio narkoposlova u kojima učestvuju Osmica, Keljmendi, Stojnić i Burek Fidan, a u narednim danima i sedmicama navešću i brojne druge. Ne samo ove opake, zle, ubilačke narkogrupe, već i drugih kojima je Osmica “Direktor”! (nastaviće se)