субота, 22. октобар 2022.

Dodikovi uzaludni pokušaji podizanja bespovratno polomljene letvice sopstvenog značaja i ubice iz njegovog režimskog sokaka

Piše: Slobodan Vasković


1.

Pogledao sam juče pres konferenciju Milorada Dodika, šefa NarkoRežIma, na kojoj je Izborni Pučista iznio niz besmislica koje nemaju nikakve veze sa realnom, mogućom politikom, ali imaju itekakve sa ogromnim problemima koje ima oko pakovanja stvari pred skori odlazak sa političke scene BiH i RS.


2.

Dodik je bio vidno neispavan, rekao bih da pet dana i noći nije “oka sklopio”, iscrpljen, maničan, razdražljiv, džangrizav, rastrešen, paranoičan; Riječju, potpuno van sebe i bilo čega racionalnog.


3.

Dodik je, bez sumnje, dobio mnogo, mnogo loših vijesti po njega, krenulo je odmicanje od kriminalne gromade, toliko standardno na ovim prostorima, da bi se moglo patentirati. Uskoro će odmicanje prerasti i sprint od Dodika, nikako ka njemu.


4.

Monstruozni masovni kradljivac izbiorne volje građana, njihovih glasova, koji je poraz na izborima od Jeletene Trivić pljačkom pokušao pretvoriti u pobjedu, iznio je niz gluposti u pokušaju da digne ljestvicu sopstvenog značenja, koja je poodavno polomljena i hrđa na oči svih.


5.

Dodik je najavio zakon koji će Republici Srpskoj omogućiti da sama organizuje izbore, što je nonsens koji nema ma baš nikakvog uporišta u realnosti.


6.

Možda jedino na mandarinskom jeziku ima neko značenje, koje, opet, nema nikakve veze sa realnim moćima Dodika, koje su daleko od toga da on ima bilo kakve mogućnosti, posebno moći, da donese zakon koji će RS omogućiti da sama provodi izbore, odnosno da se iz ciklusa u ciklus bira Dodika, a nakon njega ponovo Dodik, te Dodik i tako redom.


7.

Dezorijentisanost Dodika najbolje potvrđuje tvrdnja da je “CIK BiH uzurpatorska, koja želi da poništi volju naroda Republike Srpske”.


Dok je CIK BiH uredno i tačno sabirao netačne, pokradene rezultate sa biračkim mjesta, nije bila uzurpatorska, niti je, po Dodiku, imala ikakve loše namjere, ali kada su u CIK BIH shvatili da imaju posla sa izbornom krađom epskih razmjera, prekinuli brojanje, tada je odjednom je Dodik počeo da sipa drvlje, kamenje, pelet po CIK-u, sa tendencijom da ih, ako bi mogao, sprži na električnoj stolici.


Čemu toliki jed, ako je, kako tvrdi, pobijedio?


8.

Međutim, Dodik odlično zna da se to nije desilo, da je detaljno radio na Planu akcije krađe izbora, da to nije činio sam, već je imao i šaptače sa strane i da je sve to propalo u vodu. Kao i on sam.


9.

"CIK je odmetnuta grupa koja nema odgovornost prema javnosti", naveo je Dodik.


Upravo je suprotno, Dodik i njegova podla, pokvarena, teško kriminalizovana banda su već poodavno odmetnuta grupa koja nema odgovornosti ni prema kome, ali svemu dođe kraj. 


10.

Dodik je potrošen, izanđao, bezidejan, nenaspavan, što svjedoči o brojnosti i dubini problema iz kojih ga ne može izroniti čak ni njegov javno proklamovani glavni zaštitnik Kristjan Šmit.


11.

Pomenuću još samo njegove isprazne opservacije o odlukama EU.


Povodom odluke Brisela da Bosni i Hercegovini omogući uslovni status kandidata za članstvo u EU, Dodik je ocijenio da to zvuči kao dobra vijest, ali da su "stvarne namjere takve odluke da zadrže lažnog visokog predstavnika i strane sudije Ustavnog suda BiH".


"To je špekulacija EU. To je ponuda koja nije fer ako ostaje visoki predstavnik, pogotovo ovaj lažni. Ako je to ponuda, mi ne prihvatimo to sa oduševljenjem", rekao je Dodik.


12.

Dodik je čak i komičan - svog prijatelja Šmita naziva lažnim iako je, zajedno sa njim, pokušao lažirati izbore. Dodik je lažirao, a Šmit požurio da ih pokuša priznati i pokazao svu svoju mržnju prema Srbima kao narodu. Nema tog Porfirija ili nekog od njegovih malicioznih postupaka koji ga mogu oprati.


13.

Dodikova najava neformalnog referenduma u RS o sankcijama Rusiji i pristupanju EU, koji će sprovesti slanjem upita na kućne adrese svih punoljetnih građana RS i tražiti njihovo mišljenje, nije ni za kakav komentar, već korektor, kojim tako nevješto rade u “Poštama Srpske”.


14.

Potpuno van sebe, Dodik je naredio svojim “Elitnim” botovima poput kriminalca Saše Trivića, suvlasnika “Krajina klasa” da pozvoe na ubijanje pripadnika opozicije.


15. 

Naravno da je dugogodišnji kradljivac vode Trivić, protiv kojeg je podnesena krivična prijava, jer je banjalučkom “Vodovodu” ukrao vode u vrijednosto od 150 hiljada maraka, izvršio naređenje, na svoj maliciozni, bijedni, crvljivi način.


“Ne volim SNSD, ali ću uzeti pušku da se borim protiv opozicije”. Poruka ranjenog borca na trenutno stanje - tvitnuo je krvožedni Trivić, jer zna da će svaka promjena vlasti pkazati da on nije krao samo vodu, već mobingovao radnike, većinu njih držao kao robove.



Trivićev otvoreni poziv na likvidacije opozicionara, po nalogu iz Dodikovog kabineta, pokazuje svu mržnju šljama koji se, zahvaljujući puzanju pred Dodikom i služenju njegovom NarkoRežimu, enormno obogatio pljačkama i sada su spremni i da puste krv tom istom narodu, samo da bi sačuvali pozicije.


Trivić je najobičnije smeće; Ne postoji nikakav “ranjeni borac”, već samo uplašeni Dodik i još uplašeniji bijednik Trivić.


I ne treba bitanga bolesna, pokvarena i podla Trivić da se krije iza izmišljenog “ranjenog borca”, neka uzme pušku sam i riješi Dodikove probleme kada je već tako hrabar.


Zbog otvorenog poziva na krvoproliće, na likvidacije opozicije, prljavo, smrdljivo, otrovno smeće Trivić će odgovarati; neće ga spasiti ni sluga Zoran Bulatović, Glavni tužilac OJT Banjaluka.    


Ubice i potencijalne ubice, kao i ubice u najavi, poput Trivića, neće još dugo sisati krv Narodu, potcjenjivati ga, progoniti i, kada im se ne dopada ponašanje bilo koga, pozivati na likvidacije.


I Trivić je nenaspavan, a neće se još zadugo naspavati taj krvnik, koji i ne krije koliko milo bi mu bilo da se pobiju svi koji ugrožavaju njegovu palanačku poziciju “uvaženog” Dodikovog čmara.