петак, 14. октобар 2022.

Radoju Zviceru, najopasnijem Ubici vrha Kavačkog klana, pasoš BiH za bjekstvo iz Sarajeva u Južnu Ameriku obezbijedio je NarkoDiler Nenad Nešić, a dokument mu je predao Mladen Lučić, Nešićev narko saradnik

Lučić, Zvicer, Nešić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nenad Nešić je obezbijedio bosanskohercegovački pasoš Radoju Zviceru na lažno ime, a taj dokument ubilačkom vođi Kavačkog klana iz Crne Gore predao je Mladen Lučić, pripadnik Nešićeve NarkoGrupe.


2.

Lučić je Pasoš Zviceru predao u naselju Toplik (iza Lukavice), u jednom od poznatih restorana u Istočnom Sarajevu. Tom prilikom su se i fotografisali, a očekujem da ću uskoro doći i do te slike.


3.

Nešić, Lučić i Aleksandar Glavaš, svi funkcioneri narko stranke DNS, svoje poslove počeli su preko firme “Legend”, koja se vodi na Lučića. Prvo su to bili reketaški poslovi i prisiljavanje putarskih firmi da po enormnim cijenama od njih kupuju so za posipanje puteveva, da bi, nakon zarađenih prvih nekoliko miliona, počeli da se bave narkoticima.


4.

Ranije sam objavio da je Radoje Zvicer krajem marta ili početkom aprila 2021. godine iz Sarajeva otputovao na nepoznatu destinaciju i od tada niko ne zna gdje je. Pretpostavlja se da je u Južnoj Americi.



5.

Crnogorska policija je 21.04.2021. godine pokrenula veliku akciju hapšenja vođa Kavačkog klana; Tom prilikom uhapšen je Slobodan Kašćelan, za koga se pogrešno vjeruje da je šef Kavačkog klana, dok Radoje Zvicer, koji je, suštinski drugi čovjek Kavačkog klana, nije nađen u svojoj kući. On je uspio da pobjegne ranije, nakon što mu je je iz policije Crne Gore dojavljeno da se akcija priprema.


6.

Zviceru je za akciju hapšenja dojavio Zoran Lazović, bivši visoki funkcioner MUP Crne Gore, koji je Kum Kavačkog klana u Crnoj Gori.


7.

Zajedno sa njim, Kavčanima su upravljali i Milivoje Katnić, bivši glavni tužilac Crne Gore, kao i Lazovićev sin Petar Lazović koji je uhapšen.



8.

Stariji Lazović i Katnić su pobratimi, dok je mlađi Lazović na vezi držao monstruozne ubice beogradskog Kavačkog ganga koji je vodio Veljko Belivuk.


9.

Zvicera su, nakon dojave o hapšenju, njegovi vojnici prebacili do granice sa BiH, a potom do Sarajeva, gdje su ga čekali validni bosanskohercegovački dokumenti, ali na lažno ime.


10.

Dokumente je obezbijedio Nenad Nešić, narkodiler i jedan od najvećih perača narko novca uz Alekandra Mičića, koji sada radi za jedan od najjačih svjetskih NarkoGangova “Tito i Dino”.


11.

Zvicer je, dok je čekao na dokumemnte, boravio na Jahorini, gdje su ga štitili vojnici Milutina Miće Danilovića, njegovog ličnog prijatelja i narkosaradika.



12.

Nešić je oprao najviše novca upravo za Danilovića koji je još uvijek na slobodi, a zašto je to tako trebalo bi da odgovori Milanko Kajganić, v.d. Glavnog tužioca Tužilaštva BiH.


Zvicer je bez ikakvih problema napustio Sarajevo avionom.


“Niko ga nije ni tražio, tako da je samo odšetao do aerodroma i potom odletio”, tvrde moji sagovornici.


13.

Ovi detalji ukazuju da Zvicer ima veliki uticaj na teritoriji cijele BiH, u Podzemlju, a najjači oslonac mu je Kavčanin Mića Danilović i, naravno, Kavčaki klan u RS koji predvodi Dejan Ilić -Tigar, koji je sa njim direktno komunicirao, kao i Tigrov Narko”General” i direktor Policije Siniša Kostrešević.


14.

Ova informacija poražavajuća je za sve bezbjednosne strukture u BiH, ne samo što nisu znali da je Zvicer u Sarajevu, već što su mu napravljeni i bosnaskohercegovački dokumenti sa kojima je bez ikakvih problema ušao u avion i odletio na, za sada, nepoznatu lokaciju. A potom u Južnu Ameriku.



15.

Šta li su radili tih dana OSA, SIPA, FUP, MUP RS…?!