уторак, 25. октобар 2022.

Krivična prijava protiv Andree Dorić, Konkubine No1 Sultana Perice Đ., te Gorana Bobara v.d. Direktora APIF-a i svih članova UO te agencije

Piše: Slobodan Vasković


1.

Konkubina No1 Sultana Perice Đokića, zvijezda izborne kampanje, članica Upravnog odbora APIF-a, dobila je krivičnu prijavu, jer je izjavila da je “parija postavila na tu poziciju” i tako derogirala svaki zakoniti institut zapošljavanja.


2.

Osim Dorićeve, koja je odbila da se povuče sa pozicije članice UO “Apif”, krivične prijave dobili su kako bivši, tako i sadašnji članovi tog tijela - Miroslav Miškić, Milan Pilipović, Slavica Babić, a tu je i dugogodišnji kriminalac radnila Stojnić koja od ranije ima krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja.



3.

Krivična prijava podnesena je republičkom javnom tužilaštvu, 21.10.o.g., gdje je zaprimljena dan kasnije; Podnijeli su je radnici APIF-a, a zaprimljena je dan kasnije.


4.

Iako je Dorićeva najveća zvijezda krivične, ipak se najviše “Putera” stavlja na glavu Gorana Bobara, v.d. direktora “APIF”-a, kadra SP-a.


5.

Bobar bse tereti da nije uopšte mogao biti postavljen na funkciju, jer u momentu kada je imenovan nije imao ispunajvao uslove o pet godina radnog iskustva na rukvodnim pozicijama, budući da je fakultet završio 2019. godine. 


I sam fakultet, odnosno njegova diploma su vrlo upitni, iako se to u krivičnoj ne navodi.


6.

Nakon toga, redaju se Bobarovi grijesi kao na traci.


7.

Bobar, kako se tvrdi, sam sebi produžava mandat v.d. direktora, jer nigdje u Službenom glasniku nisu objavljeni podaci da je to učinjeno u skladu sa zakonom, odnosno da su donešene odluke o tome.


8.

Primio je po svom nahođenju (može mu se) novih 30 radnika, tako da je teško opteretio ionako opljačkani biudžet APIF-a, pa agencija tone pod visinom gubutaka.

  

9.

Radnici ga terete da je od svih potpisanih ugovora o nabavkama, najmanje 80 posto njih fiktivni, što Bobara dovodi u višu srednju klasu kriminalaca, jer ima i onih rukovodilaca kod kojih je fiktivno i preko 90 posto ugovora.


10.

Traži se od tužilaštva da ispita sve direktne ugovore, osim javnih nabavki, ali i da se saslušaju svi oni sa kojima je Bobar te ugovore potpisao.


11.

Nvodi se I da Bobar, zajedno sa članovima Upravnog odbora, čini Kriminalnu Komunu - sve što otmu, dijele međusobno.


12.

Krivična je izuzetno interesanta, ukazano je precizno sve gdje je počinjen kriminal, a da li će tužilaštvo regovati, to ni gledanje u “tarot karte” ne može odgonetnuti, jer oni djeluju “bacanjem graha”, toliko je pravosuđe “jako” i “nezavisno” u RS. (nastaviće se)