понедељак, 10. октобар 2022.

Kristijan Šmit, visoki predstavnik za BiH, nakon odluke CIK-a BiH, treba javno da se izvini građanima Republike Srpske i odustane od favorizovanja Milorada Dodika; Zvornik: Stevanovićeve “ekipe za krađu glasova” glasali umjesto građana koji su na radu u inostranstvu: Na taj način ukradeno najmanje 1.500 glasova za Dodika


Piše: Slobodan Vasković


CIK je danas donio odluku da će se ponovo brojati svi glasovi za nivo predsjednika RS.


„CIK BiH je jutros održala kolegij na kojem je razmotrila veći broj primjedbi na tok izbornog procesa u RS za nivo predsjednika i potpredsjednika RS. Imala je materijalne dokaze i video zapise koji nedvosmisleno pokazuju da je taj proces kontaminiran, da ne omogućava utvrđivanje rezultata pravovremeno i u skladu sa zakonom“, rekao je predsjednik CIK BIH Suad Arnautović.



Arnautovićeva izjava potvrđuje da je itekako bilo brojnih nepravilnosti i masovne krađe glasova o čemu svjedoči i činjenica da je Trivićevoj na čak petnaest biračkih mjesta upisano Nula glasova, što je, praktično, nemoguće, jer je riječ o jednom od dva najozbiljnija kandidata za predsjednika RS.


Šmit je, nedugo nakon izbora, izjavio da je “bilo manjih nepravilnosti”, što je bila ciljana izjava da se pacifikuju birači kako je “sve gotovo” i, naravno, pokrije i prikrije masovna izborna ktrađa koju je naredio Milorad Dodik, a sprovele njegove sluge.



Šmit je pokušao i da na taj način proglasi Dodika pobjednikom, iako je on izgubio izbore od Jelene Trivić.


Kolika je krađa glasova bila potvrđuju i informacije iz Zvirnika gdje je Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik tog grada, organizovao četiri grupe sa po pet lica koje su kružile po glasačkim mjestima, mahom selima, između ostalog, - Čelopek, Tršić, Roćević, Skočić, Pađine, Pilica, Šepak.



Ta lica  su glasala umjesto osoba koje su u inostranstvu i za njih su znali da neće doći na glasanje. Niko im nije tražio ni ličnu kartu niti bilo koji drugi identifikacioni dokument. Birački odbori potpuno su bili "poklopljeni" Dodikovim sektašima.


Riječ je o mnogoljudnim selima i prema višestruko potvrđenim informacijama, samo na ovaj način je ukradeno preko hiljadu i petsto glasova za Milorada Dodika.


Ovo se lako može utvrditi tako što CIK i Tužilaštvo BiH identifikuju koja su lica što su glasali bezbroj puta, te grafološkim vještačenjem utvrde za koga su sve potpisivali. 


Kao dodatna potvrda može poslužiti i evidencija DGS-a o tome da li su lica čiji su glasovi pokradeni boravili na dan izbora u BiH. (nastaviće se)