среда, 23. август 2017.

Vučić i Govedarica: Dijalogom rješavati sva pitanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsjednikom Srpske demokratske stranke (SDS) Vukotom Govedaricom o stanju u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Govedarica je Vučića upoznao sa svojim viđenjem stanja u RS, ističući da je Republici Srpskoj potrebna moderna nacionalna politika, koja mora da bude bazirana na odgovornosti političara.

On je ocijenio da su mnogi političari u RS odgovornost prema narodu i građanima podredili interesima sopstvenih političkih partija. 

“Saglasili smo se da je iza nas vijek stradanja i da je pred nama treba da bude vrijeme prosperiteta i izgradnje”, kazao je Govedarica. 

On je dodao da su Vučić i on još istakli da je za rješavanje svih spornih pitanja u RS i BiH potreban dijalog, kao i da su razgovarali o infrastrukturnim projektima koji bi trebalo dodatno ekonomski da povežu region i privuku investitore u zemlje regiona.

“Srbija je lider u regionu, a Republika Srpska nema gdje drugo da priveže svoj mali čamac osim uz brod koji se zove Srbija”, naglasio je Govedarica.


Lider SDS-a naveo je da je istakao da je Vučić dobro upoznat sa problemima sa kojima se suočava RS, da je izrazio zahvalnost predjsedniku Srbije za podršku koju pruža Republici Srpskoj, dodavši da je ga je obavijestio da je ovom bh. entitetu potreban ekonomski napredak bolji standard građana kako bi se zaustavilo iseljavanje stanovništva iz RS. (agencije)