среда, 24. јун 2015.

Pripadnici UKP MUP RS mjesecima ilegalno prate Radojičića

Piše: Slobodan Vasković

Pripadnici Uprave krim policije MUP RS mjesecima prate Igora Radojičića i pomno bilježe sve njegove kontakte, saopštili su mi izvori iz MUP RS.

Prema njihovim riječima, Radojičić je opserviran u kontinuitetu (24 časa), a pod paskom se nalaze i njegova sredstva komunikacije.

Pod pritiskom su i sve osobe bliske Radojičiću, a na spisku opserviranih nalazi se najmanje deset funkcionera SNSD-a.

„To su listom osobe koje je Radojičić uveo u stranku i koje blisko sarađuju sa njim već godinama“, tvrde moji izvori. Prema njihovim riječima, Radojičić je upozat sa činjenicom da je opserviran i veoma pazi u komunikaciji sa sebi bliskim ljudima.

„Uočeno je da Radojičić izbjegava da se sretne sa licima za koja smatra da bi mogli doći pod udar njegovih unutarstranačkih protivnika, a izbjegava sa njima čak i SMS prepisku“, tvrde moji sagovornici.

Sam Radojičić je i u svojim tvitovima aludirao da se "na razgovor" pozivaju osobe sa kojima je on blizak.

Milorad Dodik je 31. maja listom pozivao Radojičićeve ljude , tražeći od njih da se opredijele između njega i Radojičića. Taj dan Radojičić je obavijestio vrh stranke da napušta klub SNSD-a.

Interesantno je da je Dodik imao čitav spisak osoba za koje smatra da su Radojičićevi ljudi.

Po tom istom spisku radi i Nebojša Radmanović, koji poziva te osobe na razgovor i prijeti im.  

Praćenje Radojičića i njemu bliskih osoba naložio je Radomir Domuzin, načelnik Uprave krim policije. Domuzin je čovjek od najvećeg povjerenja Zorana Tegeltije. Tegeltija je direktni neprijatelj Radojičića.


Tegeltija i njegov Klan pod kontrolom/na platnom spisku drže i najmanje dvojicu tužilaca Tužilaštva BiH, preko kojih namjeravaju izvršiti pritisak na Radojičićeve ljude, uposlene u institucijama RS i BiH, tako što će otvoriti istrage protiv nekih od njih, lažno ih optužujući za zloupotrebe.

Ne smiju to više da čine preko svojih plaćenika iz Okružnog tužilaštva Banjaluka, jer im je jedna velika namještalja iz decembra 2013. godine propala.

Početkom decembra 2013. priveden je Duško Račić tadašnji v.d. direktora Kliničkog centra Banjaluka, i osumnjičen za zloupotrebu položaja.

Račić je, nakon privođenja, na pres konferenciji rekao da nikada u životu nije uzeo pare od pacijenta niti napisao lažni medicinski nalaz.

Račić je odbornik SNSD u Skupštini Banjaluke i blizak je Radojičiću.

Istraga protiv Račića krenula je iz Mrkonjić Grada, kojim gospodare Tegeltija i Mladen Milanović Kaja.


Ovaj namješteni predmet protiv Račića još uvijek je “živ”, iako ne postoje nikakvi materijalni dokazi protiv njega. Tužilaštvo sada pokušava naći “svjedoke”, ali im ni to ne polazi za rukom.

Račić je tada bio i smetnja Draganu Bogdaniću, koji je čovjek od najvećeg povjerenja Tegeltije i Rana Škrbića, jer se nije slagao sa potpisivanjem štetnog ugovora sa firmom “Lindner”, u kojem je RS trebalo da bude oštećena za 5 miliona KM.

Zbog odbijanja da potpiše taj kriminalni ugovor Račić je smijenjen u junu prošle godine sa čela tadašnjeg KBC Banjaluka.

Nekim od funkcionera SNSD-a, koji se smatraju bliskim Radojičiću, upućene su i prijetnje iz Tegeltijinog Klana.

„Kaja ne prašta“, saopšteno im je.

MUP RS nije odgovorio na upit, koji sam im uputio 23.06.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske

ministar Dragan Lukač

Poštovani,

prema informacijama koje sam dobio iz bezbjednosnih krugova RS, Radomir Domuzin, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP RS, naložio je opserviranje narodnog poslanika Igora Radojičića i nekoliko njemu bliskih ljudi. 
Opserviranje Radojičića, prema tim izvorima, traje nekoliko mjeseci, kao i pritisak na osobe koje mu se smatraju bliskim, a koji dolazi iz MUP RS.

S obzirom na navedeno, molim Vas da mi odgovorite na pitanje da li Uprava krim policije MUP RS, njen načenik Domuzin, imaju potrebne sudske naloge za ovu vrstu istrage?

Zbog čega pripadnici MUP RS opserviraju Radiojičića i da li je on počinio neko krivično djelo?

Molim Vas da mi na ova pitanja odgovorite do srijede, 23. juna, kako bih mogao objektivno da informišem javnost o navedenom.

S poštovanjem, 
Slobodan Vasković, novinar-bloger