петак, 19. јун 2015.

Marjanac od “mrske BiH” oteo 24 hiljade KM


Piše: Slobodan Vasković

Najviši funkcioneri SNSD-a, SP-a i DNS-a horski su protiv Bosne i Hercegovine; Kada čujete/pročitate njihove opetovane napade na državu, garnirane nipodaštavanjem, negiranjem, nerijetko i rušenjem institucija,  pomislite da narečeni ne bi od BiH uzeli ništa ni kada bi im za života trebalo.

Čim to pomislite grdno ste pogriješili, jer veliki „Srbi“ grabe i šakom i kapom: i od BiH i od RS i gdje god stignu.

Tako i Živko Marjanac, donedavni zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH i aktuelni član Vijeća naroda (srpski klub) u Narodnoj skupštini RS.

Zatražio je od Savjeta ministara da mu isplati otpremninu u visini šest neto plata zbog, kako je naveo, odlaska u penziju.

I Savjet ministara mu je to odobrio. Preciznije ministrica odbrane Marina Pendeš, koja je 08.06.2015. godine donijela Rješenje kojim se “utvrđuje pravo na otpremninu Marjanac Živku zbog ostvarivanja prava na starosnu penziju”.

Njegova plata u Savjetu ministara iznosila je 4.000 KM, što znači da je Marjanac zahtijevao isplatu 24.000 KM. Iako ne odlazi u penziju, već platu prima u Vijeću naroda RS.

Marjanac u Narodnoj skupštini RS prima platu od najmanje 3.000 KM, kao delegat u srpskom klubu. Na tu poziciju izabran je 15.12.2014. godine.

Do 30.03.2015. obavljao je i dužnost zamjenika ministra odbrane BiH. I primao dvije plate.

Najmanje što je Savjet ministara mogao učiniti je da odbije bezobrazne i drske zahtjeve Marjanca i javno se očituje o ovom koruptivnom činu.

Umjesto toga, oni su odlučili da mu isplate 24.000 KM, potvrđujući da je korupcija ovdje i dalje pravilo. Bez ijednog izuzetka.