уторак, 16. јун 2015.

Bogdanićeva mostarska torba

piše: Slobodan Vasković

MUP Republike Srpske posjeduje vido zapise na kojima ministar zdravlja Dragan Bogdanić uzima torbu sa novcem od nepoznate osobe.

Snimak je napravljen nedavno u Mostaru, a na osnovu razgovora Bogdanića i njegovog sagovorenika, zaključeno je da se u torbi nalazi novac.

Bogdanić je praćen i tokom dogovaranja sastanka, jer se nalazi na posebnim mjerama.

Ovaj snimak je samo jedan u nizu dokaza o nezakonitom djelovanju i ponašanju ministra Bogdanića.

Visoki funkcioner MUP RS je prije nekoliko dana Bogdaniću saopštio da postoji ovaj video zapis, što je ministra prestravilo.

„Nećete me valjda hapisiti, pa ja sam ministar ?!“ rekao je Bogdanić, nakon što je saznao za postojanje kompromitujućeg snimka.

Bogdanić, kao što je poznato, još nije uhapšen, iako postoje brojni dokazi o njegovom kriminalnom djelovanju.

MUP RS već određeno vrijeme vodi opsežnu istragu protiv Bogdanića i Zorana Tegeltije, ministra finansija RS, zbog osnovane sumnje da su svojim nezakonitim djelovanjem onemogućili nastavak izgradnje Centralnog bloka UBKC Banjaluka.

Taj posao je vrijedan 84 miliona evra, a finsira ga Evropska investiciona banka, koja je obustavila kreditiranje.

Istragu protiv Bogdanića i Tegeltije naložio je Milorad Dodik lično, a vodi je Uprava kriminalističke policije RS.

Bogdanić i Tegeltija imali su namjeru da potpuno preuzmu posao sa austrijskom firmom „Vamed“ i Dodika potpuno izbace iz igre. Nisu se samo njih dvojica nemeračili da „izbace“ Dodika iz tog posla, već i Borko Đurić, vlasnik GP „Krajina“, koji želi da spriječi ulazak firme „Sloboprom“ kao glavnog podizvođača radova.

Pozicioniranje onih koji hoće u ovom vrijednom poslu da pronađu svoj tal je uzaludno, jer EIB više neće dati ni marke dok god je Dodik na vlasti.