петак, 22. август 2014.

Ko je Miletu Radišiću dao 70 miliona?!

 piše: Slobodan Vasković

Mile Radišić, vlasnik firme "Grand trejd", do sada je u izgradnju poslovno-stambenog objekta u Picinom parku uložio oko 70 miliona maraka.

Sav taj novac je povučen iz kreditnih zaduženja, a domaće banke su "Grand trejd" kreditirale sa 17 miliona maraka.

Ostala 53 miliona KM došla su sa nepoznatih destinacija.

Radišić je 30 miliona maraka dobio od jedne firme iz inostranstva, ali je gotovo nemoguće doći do podatka o kojoj i čijoj firmi je riječ.

Za ostatak od 23 miliona KM, nemoguće je otkriti sve izvore iz kojih su emitovani ka "Grand trejdu".

U dijelu tih ulaganja od 23 miliona, nalazi se i Slobodan Stanković, vlasnik "Integral inženjeringa", koji je za stambeno-poslovni objekat u "Picinom parku" isporučio beton i željezo. 

Po tom osnovu Radišić mu duguje oko dva miliona KM, a da li je taj dug konvertovan u suvlasništvo objekta, još uvijek nije moguće dokučiti.

Istražni organi RS morali bi se pozabaviti pitanjem otkud Radišiću novac, jer je "Grand trejd" bila i ostala "kofer" firm; Posebno zbog tvrdnji iz dijela vrha SNSD-a da je značajan dio novca iz nelegalnih tokova.

Uz to, opštepoznato je da iza Radišića stoji Milorad Dodik i da on lično dogovora sve poslove oko prodaje poslovnih kvadrata zgrade.

Kada je Radišić u pitanju, posla ima i za Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS).

Izuzetno kredibilni izvori tvrde da je Vrhovni sud RS donio dvije presude u slučaju Radišić. 

I to u jednom danu!!!

Prvo je Vrhovni sud donio oslobađajuću presudu, ali je onda reagovano iz vrha Režima, nakon čega je presuda promijenjena i Radišić je osuđen pravosnažno na tri godine zatvora, a kažnjeni su zatvorskim kaznama i ostali iz slučaja "Medicinska elektronika".

To je neviđen skandal i VSTS bi morao hitno istražiti da li se zaista tako i dogodilo.