недеља, 31. август 2014.

Ceca pod kamatu


piše: Slobodan Vasković

Konecrt srbijanske folk zvijezde Cece Ražnatović u Lukavici, u Istočnom Sarajevu, doživio je pravi fijasko. Na gradskom stadionu okupilo se svega šest do šest i po hiljada Cecinih poklonika, što je dovelo do finansijskog potopa organizatora koncerta.

Ražnatovićeva je u Istočno Sarajevu stigla preko Banjaluke i to helikopterom Vlade Republike Srpske, što je van svake pameti i što predstavlja potpunu zloupotrebu javnih sredstava. Još je tragičnije da je Cecin koncert uživo prenosio Javni servis RS. Turbo folk je, očito, obrazac po kojem se ponaša aktuelna vlast u Republici Srpskoj i koji svim snagama, pa i putem javnog servisa, promoviše.

Organizatori koncerta su bili „čuvene“ vođe Unije studenata RS Predrag Govedarica i Mladen Lučić. Ova dva mlada hohštaplera mjesecima su tvrdili da imaju podršku Milorada Dodika za organizovanje koncerta. Da li zato ili što su se precijenili, studentska Braća Bing su uzeli od kamatara 100.000 maraka, sa obavezom da nakon koncerta vrate 115.000 maraka.   

Sada su u velikom problemu, jer nemaju odakle vratiti taj novac, zato što Ceca nije privukla toliki broj posjetilaca da bi koncert bio isplativ.

Prema procjenama upućenih, gubitak studentskih hohštaplera na ovoj folk paradi je više od 100.000 KM.

„Ražnatovićevoj je plaćeno 50.000 evra u kešu i novac joj je odnesen u Beograd. Na to treba dodati i troškove muzičara, tehnike, dovoženja opreme i svega onog što prati jedan koncert“, kaže moj sagovornik i dodaje da organizatori nisu uspjeli vratiti ni trećinu uloženog.

Oni dodaju da će biti interesantno vidjeti da li će vlasti RS pokriti tu ogromnu dubiozu.