понедељак, 18. август 2014.

Bruka: Poslanici SNSD-a ne plaćaju struju


 piše: Slobodan Vasković


Trebalo bi pod hitno uvesti izborno pravilo da svi kandidati za parlamente moraju Centralnoj izbornoj komisiji BiH priložiti dokaze da redovno plaćaju struju, vodu, poreze...

Takvo pravilo bi, bez sumnje, dovelo do povećanja priliva u budžet, jer je značajan broj onih, posebno iz vladajućih stranaka, koji ne izmiruju ove obaveze.

Jedan od njih je i presuđeni kidnaper Mićo Kraljević iz Vlasenice, koji je za struju dužan 12.000 konvertibilnih maraka. Od toga je njegova kafana „Lovac“ dužna 6.406,68 KM, dok je Kraljević u svom stanu potrošio 5.000 KM struje, koju, takođe, nije platio.

Račun Elektro Bijeljine, iz oktobra prošle godine, svjedoči da Kraljević za restoran „Lovac“ nije plaćao struju od 1.01.2013. do 1.09. 2013. godine. Neko bi mogao pomisliti da je Kraljević neizmirene obaveze platio do kraja prošle godine ili u toku ove godine, ali nije to učinio, jer je „Lovcu“ isključena struja u oktobru prošle godine i do dana današenjeg nije uključena.

„Lovac“ je u vlasništvu opštine Vlasenica, koja je Kraljeviću još prošle godine otkazala saradnju, ali od tada do danas oni ne mogu da izdaju taj prostor, jer niko od zainteresovanih neće da plaća Kraljevićev dug.

Kraljevića „pokriva“ Gordana Trampić, direktorka Elektrodistribucije Vlasenica, koja ne preduzima nikakve mjere da se taj dug naplati. Ono što je zaista sramno jeste da su i 
Trampićka i Kraljević kandidati SNSD-a za poslanike u parlamentu Republike Srpske.

Ako ćemo pošteno, ovo sa strujom i nije neka bruka, prema strašnoj sramoti SNSD-a, koji je opet kandidovao Kraljevića za poslanika, iako je on pravosnažno presuđen za otmicu.
Najsramnije od svega je da je za otmicu platio 4.000 maraka kazne, iako je Lazu Vidakovića kidnapovao i držao u ropstvu 11 dana.