недеља, 10. јул 2022.

Porodična NarkoManufaktura Nešić: Penthausi vrijedni 51,6 kilograma “robe”; Stanovi u Baošićima; Tuča zbog 1,5 miliona KM duga Miloradu Dodiku… I novo pitanje


Piše: Slobodan Vasković


1.

NarkoManufaktura Nešić napravila je mnogo zla u proteklih deceniju, posebno posljednjih šest godina, kada je najtoksičniji izdanak te kriminalnokleptokratske porodice, Nenad Nešić, postavljen, polovinom jula 2016., za direktora JP “Putevi RS”.


Tada kreće bjesoumučna pljačka koju je podržavao i još uvijek štiti Milorad Dodik. Iako po pitanju zaštite Nešića Milorad Dodik ima vrlo ozbiljne probleme sa sinom Igorom Dodikom, jednim od šefova Kavačkog NarkoGanga u Republici Srpskoj.


2.

Problemi Dodika&Dodika, kada je Nešić u pitanju, sastoje se u tome ko će poslovati sa njime, jer je Nešić spreman na sve - od pljačke kokošinjca do trgovine stotinama kilograma kokaina i, naravno, pranja novca od prodaje opijata.


3.

Nešić je u ovom trenutku bliži Igoru Dodiku nego njegovom ocu, što je odlično, jer Tupan i Glupan čine sve krupnije greške koje su ih dovele u vrlo nezavidnu situaciju; Još od neuspješnog uvoza 550 kilograma kokaina o čemu sam sve detalje objavio u dosjeu “Pablo”.



Ok, ostalo je još ponešto, ali o tom potom.


Tada ih je privremeno spasio Narko”General” Siniša Kostrešević, honorarni direktor Policije, ali njegova moć poodavno ne prelazi granice RS, tako da je sav taj šljam nabijen u entitet.


4.

Nešić je, očekivano, izgubio zaštitu svugdje sem u Republici Srpskoj, a i tu je na sve klimavijim osnovama.


Sada da pređem na odgovore koje Nešić nije htio dati na postavljena pitanja od kojih je prvo bilo: 

 

-Koliko posjeduješ stanova/penthausa u Tivtu i sa koliko kilograma “robe” si ih platio?



5.

Primitivac Nešić i njegov još nasilniji i primitivniji brat Predrag posjeduju dva penthausa u Tivtu, svaki po 120 m2.


Ukupna cijena ta dva ekskluzivna stana je cca 800.000 evra. Odnosno 51,6 kilograma kokaina.

Bio bi red da Nešić na pitanje odgovori, jer je “transparentan”.


Budući da Nešiću, po kilogramu prodatog kokaina, ostaje “čisto” 15.500 evra, penthausi su plaćeni 51,6 kilograma kokaina.


6.

Mnogo su Nešići kokaina uložili u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori, sve uz odobrenje vođa Kavčana iz te zemlje; Mnogo su ga i ušmrknuli, ali to mi je u ovom trenutku teško izračunati.


Nešić je, prije kupovine penthausa, imao stan u Budvi od 55 m2, vrijedan cca 130.000 evra (kada je počinjao sa kokainom bio je “skromniji"), ali ga je prodao.


7.

U Baošićima posjeduje još dva stana - jedan od 40 m2, a drugi veličine 61 m2. Oba su u vili sa bazenom.



Još uvijek nisam nabrojao sve nekretnine koje narkomanufaktura Nešić posjeduje u Crnoj Gori, biće prilike za to, a sada da odgovorim i na pitanje koga se toliko uplašio Nešić: Da li Darka Eleza, koji je u zatvoru i kojem i dalje plaća “zaštitu” ili Milutina Miće Danilovića, kojem je prijetio i likvidacijom?


I Elez i Danilović su Kavčani, ali su u sukobu, a Nešić se panično plaši obojice. Upravo zbog tog sukoba. Poseban strah ima od Đorđa Ždrale, koji je u decenijskom krvavom obračunu sa Darkom Elezom u kojem su smrtno stradali brojni pripadnici njihovih kriminalnih organizacija.


Mogao bi Nešić malo da progovori i o tome šta je sve, dosad, od poslova u Istočnom Sarajevu ustupio Ždrali (osim podruma pića o kojem sam već pisao), i šta se od njega zahtijeva da ustupi.



Jedva čekam Nešićev najavljeni pres, jer me baš interesuje koga će na njemu spomenuti - da li Danilovića, Eleza ili Ždralu da mu "ugrožavaju porodicu", da li Adija, koji slijedi ili će se, pak, zadržati na ovještalim neinteligentnim floskulama?! 


8.

U prošlom tekstu o primitivnom kabadahiji došao sam do zaključka da se 

možda Nešić plaši Adija Nukića, narkodilera Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA BiH, sa kojim je bio u poslovnim veezama, koje su postale više od toga?!


Adi posjeduje, kako se u Podzemlju kojem Nešić pripada, tvrdi, nekoliko video klipova na kojima su Nešićima poznate osobe. Vrlo razigrane (ne napadaju samo Lukača vibratorom, već i druge).

Budući da je Nešićev brat Predrag u nekoliko navrata pokušao da presretne Nukića, ovaj je zaprijetio javnim objavljivanjem video-klipova. Taj sukob se primirio, ali samo primirio.


Evo, neka Nešić kaže šta je sadržaj video-klipova da ne pišem ja. Ako ne kaže, moraću ja. Kao i o nezakonitom praćenju putem ilegalno stavljenog GPS uređaja za praćenje na vozilo jedne Nešiću jako dobro poznate osobe.


Zasad ću ovo pitanje ostaviti otvorenim, uskoro ću objaviti detaljan tekst o tome.


9.


Pozvao sam Nešića da kaže zašto je nedavno došlo do obračuna na Jahorini između njegove narkogrupe i Nedeljka Eleka, predsjednika Nadzornog odbora OC “Jahorina”, jednog od najbližih saradnika Milorada Dodika u "poslovima" i kakve veze sa tim ima Dodik?


Nema odgovora. Teško drogirani Nešići i Mladen Lučić su napali Eleka u hotelu “Vučko”.


Potom su bili privedeni u PU “Istočno sarajevo”, ali je Branimir Šehovac, jedan iz plejade policijskih narkonačelnika Kavačkog klana  “zaboravio” da u saopštenju navede ime Nenada Nešića, već je samo naveo inicijale njegovog brata i kokainca Lučića.



Lučić je dan nakon toga, po nalogu Igora Dodika, Nešića i Kostreševića, koji ne podnose Eleka, jer je u vrlo velikim poslovima sa Dodikom, a i blizak mu je veoma, optužio Eleka da ih je reketirao što nije baš realno činiti pred tolikim brojem svjedoka, a bio je popriličan broj osoba za oba stola.


10.

Međutim, jeste novac bio u pitanju - Nešićev dug prema Miloradu Dodiku. 


Elek, koji je u brojnim “poslovima” sa Miloradom Dodikom, posebno sa zemljištem i gondolama koje koštaju kao da su leteće, toliko skupo su plaćene, rekao je Nešiću da mu je Dodik poručio kako je krajnje vrijeme da vrati dug.



Kokain čini svoje - Nešići i Lučić su nasrnuli na Eleka, a epilog je poznat.


11.

Nešić duguje Miloradu Dodiku, iz prljavih poslova, cca 1,5 miliona KM.


Vjerujući da ih Kostrešević i Igor Dodik, koji ponekad “digne ruku” na tatu mogu “oprati” pred javnošću, narkodileri Nešić i Lučić su se odlučili za odbranu “reketom”, što je smiješno, jer Elek “uzima” mnogo više od navedene cifre. Preskup mu je “ručni rad”.



Dodiku su tih milion i po potrebni za izbore, kupovinu glasova.


12.

I za kraj novo pitanje za Nešića: Kako se zove autokuća preko koje, između ostalog, pereš novac od prodaje narkotika?! (nastaviće se)