понедељак, 25. јул 2022.

Ajkula iz Hurgade nastavlja da novcem građana finansira advokata kriminalca Stojana Vukajlovića


Piše: Slobodan Vasković

 

Irena Joldžić do prije mjesec dana nije bila poznata široj javnosti. Zahvaljujući čuvenom snimku iz Hurgade, ona je na trenutak postala prva „zvijezda“ Crvene Sekte. Rekao sam na trenutak, jer je njenih pet minuta slave ukrala još čuvenija Kuma.

 

Joldžićeva već nekoliko godina meditira na funkciji direktora Centra za socijalni rad Banja Luka. Ona je to vrijeme iskoristila da napuni sopstvene džepove novcem građana, primarno kroz namještene javne nabavke.


Ranije sam pisao o tome kako je Joldžićeva u 2019. i 2020. godini zaključila dva sumnjiva ugovora o pružanju advokatskih usluga, sa advokatom kriminalcem Stojanom Vukajlovićem.


Vukajlović je mlad advokat, ali vrlo iskusan kriminalac. On je u novembru 2021. godine uhapšen, zbog namještanja licitacije u izvršnom postupku koji je vodio sudija Nebojša Pejović. Pejović je u međuvremenu osuđen na kaznu zatvora, dok je protiv Vukajlovića podignuta optužnica 20.04.2022.


Hapšenje Vukajlovića, a nakon toga i podizanje optužnice protiv istog, nisu spriječili Joldžićevu da sa njim zaključi novi ugovor o pružanju advokatskih usluga. Taj ugovor, treći po redu, odnosi se na pružanje advokatski usluga u 2022. godini.

 

Zvuči nevjerovatno, čak i za Bosnu i Hercegovinu, da advokat poput Vukajlovića zastupa korisnike usluga Centra za socijalni rad Banja Luka.



Interesantno je to kako novčani apetiti Joldžićeve i Vukajlovića rastu iz godine u godinu. Prvi ugovor koji su zaključili glasio je na iznos od 3.480 KM (07.09.2019. godine), drugi ugovor na iznos od 6.000 KM (04.08.2020. godine), a treći ugovor na iznos od 10.000 KM (20.08.2021. godine).


Nema sumnje da su pomenute kriminalne aktivnosti preporučile Joldžićevu da postane kandidat Crvene Sekte na predstojećim opštim izborima. Tako se ona našla na poziciji broj 16 liste za izbornu jedinicu 3 (Narodna skupština Republike Srpske).


Milorad Dodik, šef Crvene Sekte, vrlo je pažljiv pri odabiru kandidata iz te stranke za svaku funkciju. Uslov je da se radi o okorjelom kriminalcu, poput njega. (nastaviće se)