четвртак, 28. јул 2022.

NarkoBos Milan Matković pripremao četiri likvidacije u Regionu

Piše: Slobodan Vasković


NarkoBos Milan Matković, uhapšen 22.07.o.g. na Ivanici kod Trebinja, pripremao je četiri lividacije u Regionu.


Otkriveno je to analizom Skaj i Anom aplikacija koje je posjedovao Matković.


Koristio je više telefona sa navedenim aplikacijama.


Matković je pripremao likvidacije, ali u ovom trenutku još se ne zna ko su bile njegove mete u Regionu i to je predmet detaljne istrage.


Matković je jedan od najvećih NarkoDilera u Evropi, a u odličnim odnosima je sa velikim dobavljaćima kokaina iz Južne Amerike Desimirom Deskom Babićem i Zlatanom Ćukom.


Desimir Babić

Babić I Ćuk su i najznačajniji dobavljači Kavačkog klana u RS, dok je Matković samo mali dio narkotika prodavao u BiH.


Zlatan Ćuk

Matković je imao ogromnu, izuzetno razvijenu, narkomrežu koja se protezala od Južne Amerike do luka u Evropi.


Njegova mreža bila je striktno podijeljena na tri grupe: Jedna je nabavljala kokain u Južnoj Americi i bila zadužena za transport do Evrope; Druga je bila zdužena za luke i preuzimanje kokaina, a Treća za prodaju kokaina.


Treća mreža je distribuisala kokain po Evropi gdje je i završavao najveći dio koji je nabavljao iz Južne Amerike.


Matkovića je do hapšenja, kako sam ranije naveo, štitila Diana Kajmaković, v.d. zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH koja je suspendovana sa pozcije šefa Istražnog tima za Skaj i anom aplikacije, jer su otkrivene njene veze sa narkodilerima iz Sarajeva i Bijeljine.


Sve navedeno sam objavio u tekstu - “Vaterlo” SkajMame Diane Kajmaković: Detalji zočinačkog dogovora Kajmakovićeve i Matkovića, jednog od najvećih NarkoBosova u Evropi i Trostrukog ubice: Obećala mu da neće biti izručen Austriji i da će ona "počistiti" taj predmet trgovine kokainom



Piše: Slobodan Vasković


1.

Hapšenje i zatvaranje Milana Matkovića jedan je od najvećih uspjeha Tužilaštva BiH, jer je riječ o velikom Međunarondom NarkoBosu koji je imao armije dilera na području EU, SAD i Balkana.


2.

Osim što je u te zemlje unosio tone kokaina, Matković je veoma opasna osoba, sklona naređenju likvidacija, za šta ga, između ostalog terete, kao i za trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivom…


3.

Matković je davno trebao biti uhapšen, ali ga je štitila lično Diana Kajmaković, pomoćnik v.d. Glavnog tužioca, dok je bila na čelu istražnog tima koji se bavio  informacijama o zlodjelima otkrivenim dešifrovanjem Skaj i ANOM aplikacije.


4.

Kajmakovićevu je, 30.05.2022., na zahtjev FBI i EUROPOL-a, suspendovao v.d. Glavni tužilac Milenko Kajganić, jer su ove moćne policijske agencije tražile njeno hitno uklanjanje sa slučajeva “Skaj” i “Anom”, budući da su otkrivene Skajveze u kojima se ona pominje kao saradnik narkokriminalaca - jednog iz Sarajeva i drugog iz Bijeljine.


5.

Tek uklanjanjem Kajmakovićeve stvorili su se uslovi za hapšenje Matkovića, što se i desilo 22.07.2022. godine (Ivanica kod Trebinja).


6.

Diana Kajmaković uskoro će zavšiti u zatvoru, tu nema nikakve dileme, jer je počinila takve zločine i toliki broj njih da je odavno morala biti uklonjena iz Tužilaštva BiH i presuđena na dugogodišnju robiju.


7.

NarkoZvijer Matković, trostruki ubica, odnono njegova zaštita, je “Vaterlo” Kajmakovićeve, NarkoMajke, koja je i sama imala Skajaplikaciju.


8.

Sada objavljujem ekskluzivne informacije o kriminalnoj saradnji Matkovića i Kajmakovićeve koje svjedoče koliko duboko je ogrezla u zločinima  takozvana tužiteljka i šta je sve spremna učiniti za novac. 


9.

Ranije sam objavio da Austrija i Srbija potražuju Matkovića; Vlasti Austrije raspisale su za njim crvenu potjernicu, jer su utvrdili i dokumentovali dio njegovih ogromnih kokainskih poslova u toj zemlji, dok ga Srbija traži zato što nije izdržao do kraja kaznu zbog trostrukog ubistva, kao i drugih kriminalnih radnji koje je počinio.


Kajmakovićeva prezadovoljna nakon dogovora sa Matkovićem, ali joj s eosmijeh zaledio na licu


10.

Umjesto da Matkovića uhapsi, Kajmakovićeva ga je pozvala u Tužilaštvo BiH gdje se sa njim dogovorila kako da ga sačuva od bilo koje kazne. Naravno, za novac. 


Samo ulaz kod Kajmakovićeve bio je 20.000 evra, što je Matković platio, a potom je njenu zaštitu nastavio bogato da nagrađuje.


11.

Na sastanku Kajmakovićeve i Matkovića dogovoreno je da ga ona zaštiti od isporučivanja Austriji. Zloupotrijebila je činjenicu da BiH i Austrija nemaju potisan Sporazum o izručenju zločinaca.


12.

Kajmakovićeva je obećala Matkoviću da ga neće izručiti ni na koji način Austriji, već da će od pravosudnih organa te države zatražiti da se BiH preda predmet i da se NarkoZvijer procesuira u BiH.


Nakon toga, Matković bi bio oslobođen, u to nema nikakve dileme, jer bi Kajmakovićeva već napravila neku “nenamjernu” grešku oko dokaza i uništila ih, za šta je ekspert.


Zapanjujuće je da je Kajmakovićeva trostrukom ubici i jednom od najvećih dilera u Evropi, a ne samo u Regionu, kazala da se uopšte ne brine i da će o svemu, svakoj eventualnoj opasnosti, biti na vrijeme obaviješten.


Kajmakovićeva i Matković su dogovorili da ona što prije “riješi” zahtjeve Austrije, da bi se njegov slučaj adaktirao, što je ona i obećala, nakon čega bi dobila milionsku svotu, jer za Matkovića toliki novac ne predstavlja ništa. 


13.

Kajmakovićeva je sve vrijeme dojavljivala Matkoviću kako idu ostale istrage na osnovu Skajaplikacija i šta je sa njegovim slučajem.


14.

Matković je bio siguran da ga Kajmakovićeva neće izigrati, jer mu je nastavila dostavljati informacije i nakon što je suspendovana, budući da ima još neke svoje “krtice” u Istražnom timu.


15.

Međutim, nije znala da se priprema akcija hapšenja Martkovića, čuvano je to kao najstroža tajna, tako da je on sada u pritvoru, a uskoro će mu se i ona pridružiti. (nastaviće se)