четвртак, 7. јул 2022.

Uhapšeni Jošilo, Pajić i Zimonjić


Piše: Slobodan Vasković


U Opatiji su danas uhapšeni ubica Jovan Jošilo, teški kriminalac Nenad Pajić, kao i R. Zimonjić.


Jošilo je uhapšen na osnovu dvije crvene Interpolove potjernice, koje su za njim raspisale BiH i Srbija. 


Jošilo je u bjekstvu od 05.04. ove godine kada mu je za akciju hapšenja dojavila osoba bliska Mladenu Mariću, načelniku Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP RS. 


Isti dan, 05.04., uhapšen je Jelenko Knežević, koji je osumnjičen da je likvidirao Damira Ostojića Šijana.


Knežević je jedan od najopasnijih profesionalnih ubica, mnogo opasniji i od samog Jošila. 


Jošilo je naručio likvidaciju Slaviše Ćuluma kojeg su 15.05.2020. godine ubili Slaviša Šakić Kinez (u pritvoru), Milivoj Lovrenović Čaruga (u bjekstvu), dok im je pomagao ubica Dario Jekić (u bjekstvu).


Jekiću je za akciju hapšenja dojavio Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, o čemu sam već pisao. Jekić je pobjegao još u novembru prošle godine.



U ubistvu Slaviše Ćuluma (in)direktno je učestvovao i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, koji je informacije o njegovom kretanju dostavljao Bojanu Cvijetiću, narkodileru koji je trenutno u kućnom pritvoru, a Cvijetić ih prosleđivao Čarugi. O tome sam pisao u nekoliko navrata.


Cvijetić je vođa velike kriminalne grupe kojoj pripada i Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti BiH i koja je trgovala kokainom. Mektić je nedavno "otkupio" sopstveni stan, zarađen prodajom narkotika, od Cvijetića, ali je tom prilikom raskrinkan. Pisao sam i o tome.



Vrlo bitno je znati da je Nenad Pajić desna ruka narkodilera iz Poreča Braće Jovanovski, Duška i Gorana, koji su otkupili skank što su su od crnogorskih dilera ukrali Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko"General" Kavačkog klana u RS, zajedno sa Željkom Radovanovićem Krečom, te narkoubilačkom grupom Milivoja Lovrenovića Čaruge i njegovog sina Dušana o čemu sam detaljno pisao u tekstu Čaruga&Sin "čuvali" 560 kilograma skanka Crnogorskih dilera: 250 kilograma opljačkali sa Kostreševićem; Postoje materijalni dokazi da je Kostrešević 

opljačkao narkotike.



I Dušan Lovrenović čeka da Sud u Hrvatskoj odluči o njegovom izručenju BiH. Prvostepeni Sud je donio Odluku o izručenju, ali se Lovrenović mlađi žalio.



Nenad Pajić je iz Istočnog Sarajeva; U bjekstvu je već nekoliko godina. Pobjegao je kada mu je u automobilu otkriveo 80 kilograma marihuane (Tuzlanzki kanton); dao je gas, a imao je "treptače" na vozilu, te je uspio umaći policiji, ali je marihuana zaplijenjena. Postao j desna ruka u narkoposlovima Braće Jovanovski čije sjedište je u Poreču.


Kod braće Jovanovski "ljetovali su" gotovo svi veći dileri koje sam pominjao u brojnim tekstovima, pa i u ovom, tako da je sasvim izvjesno da se Jošilo krio kod njih ili su mu oni našli "štek", čim je uhapšen zajedno sa Pajićem. (nastaviće se)