петак, 15. јул 2022.

Radnici “Alumine” protiv kriminalne prodaje te firme: Odgovor na nepotpisani zahtjev Ministarstva finansija RS za dostavu bankarske garancije

Raskrinkani autori pisma upućenog sa meil-a Zore Vidović


Piše: Slobodan Vasković


Veoma interesantno je pročitati i tekstove na sajtu Saveza sindikata RS, jer se mogu pronaći veoma bitne informacije; Ovaj put potvrda da Vlada RS namjerava, mimo zakona, da proda potraživanja RS od firme “Alumina” zločinačkoj firmi “Pavgord”.





Da podsjetim, radnici “Alumine” ponudili su da oni otkupe ta potraživanja, ali im je iz Ministarstva finansija stigao nepotipsan mejl u kojem se od njih traži da dostave bankarsku garanciju do 19.07.2022. godine. I to do 18 časova.



Vrlo je interesantno da niko nije potpisao taj “zahtjev”,a. Za pretpostaviti je da ga je napisala Zora Vidović, Ministar finanasija i alkoholnih proizvoda,. Zahtjev nije potpisan kako bi se sakrilo od istranih organa ko sve stoji iza kriminalne prodaje, jer je nedavno upućena svim policijskim i tužilačkim institucijama u BiH - Informacija o pripremi izvršenja teških krivičnih djela u institucijama RS kako bi se otela "Alumina": Prijavljeni: Zoran Stevanović, Gordan Pavlović Goci, niz rukovodilaca entitetskih institucija.


Na ovaj drski besramni dopis, Sindikat je odgovorio pismom koje prenosim u cijelosti i bez ikakvih izmjena.