понедељак, 18. јул 2022.

Nenad Nešić odustao od opozicionog djelovanja nakon što mu je Milorad Dodik predočio kompromitujuće video materijale koje posjeduje o njemu

Narko Nešić

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Narko Nešić, kako ga u posljednje vrijeme zovu čak i članovi njegove stranke, iz dana u dan pokazuje sve veću nervozu. Dovoljno je samo pogledati isječak sa konferencije za štampu od prije nekoliko dana. Na njemu se vidi kako prestravljeni Nešić, čak i uz veliki trud, ne može da sastavi ni tri rečenice.

 

2.

Razloga za Nešićeve strahove je mnogo. Spoznaja o hapšenju zbog umješanosti u trgovinu narkoticima je samo jedan od njih. O tome sam pisao u više tekstova.

 

3.

Narko Nešić ima i drugih strahova, a njih ponajviše potpiruje Milorad Dodik, šef Crvene Sekte. Nešićev kratkotrajni opozicioni staž prestao je onog momenta kada mu je Dodik, preko posrednika, predočio kompromitujuće materijale koje posjeduje protiv njega. Radi se o, za Nešića, vrlo vrlo nezgodnim video snimcima.

Dva Lica koja su vrlo dobro poznata Narko Nešiću

4.

Jedan od tih snimaka je Dodik pustio u etar krajem 2021. godine. Iako je snimljen u noćnim uslovima, na njemu se jasno može prepoznati Narko Nešić, u društvu javnosti nepoznate ženske osobe.

 

5.

U politici postoji nepisano pravilo: Ako vas Dodik namagarči jednom, onda ste neoprezni. Ako vas Dodik namagarči dva puta na istu foru, onda ste idiot. Ako vas Dodik na istu foru namagarči tri puta, onda ste Nenad Nešić.


6. 

Samo bilmez poput Narko Nešića nije sposoban da shvati da Dodik godinama koristi resurse MUP-a Republike Srpske za praćenje i tajno snimanje opozicionih lidera. Kada su idioti poput Nešića u pitanju, Dodik zna koristiti i suptilnije metode, a predmet tih metoda je u najmanje tri slučaja bio Nešić.

 

Skupocjeni džip i Dodiku i Nešiću dobro poznato lice

7.

Za sada dosta o ovoj temi. Sačekaću neko vrijeme da vidim da li će Narko Nešić sazvati konferenciju za štampu i obznaniti javnosti da ga Dodik ucjenjuje kompromitujućim video snimcima i da je zbog toga bio prinuđen da se kandiduje za člana Predsjedništva BiH.


8. 

Što se tiče Radislava Jovičića, o njegovim motivima za kandidovanje za Predsjednika Republike Srpske ću pisati u narednim danima. (nastaviće se)