уторак, 12. јул 2022.

Skajaplikacija: Uhapšen Elvis Keljmendi po nalogu Tužilaštva BiH

Piše: Slobodan Vasković


Elvis Keljmendi uhapšen je po nalogu Tužilaštva BiH.


Keljmendi je uhapšen zbog trgovine kokainom, a podaci o njegovom učešću u poslovima sa narkoticima nađeni su na dešifrovanoj Skaj aplikaciji.


Keljmendija su uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Osim Keljmendija uhapšeno je još šest osoba.


Keljmendi je uhapšen u Neumu zajedno sa Ajlinom Ahmićem i Anelom Sejfovićem. Ostali su uhapšeni na području Kantona Sarajevo.


Keljmendi je sin Nasera Keljmendija, ali je imao svoju posebnu narkoorganizaciju.


NarkoDileri Zlatan i Boško Ćuk

Često sam, pišući o Skaj aplikaciji, navodio ime Elvisa Keljmendija. On je bio veza Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA BiH, sa brojnim narkodilerima, između ostalih i sa Aleksandrom Nikolićem (u pritvoru već osam mjeseci), ali i sa Zlatanom Ćukom, velikim narkodilerom iz Bijeljine i jednim od glavnih snabdjevača kokainom Kavačkog klana u RS. I to zajedno sa Desimirom Deskom Babićem.Potvrđuje to i Skaj prepiska koju možete pročitati u tekstu koji reemitujem između Nikolića i Ćuka, a odnosi se na Osmicu koji im je preko Keljmendija poručio da su bezbjedni od "Skajaplikacije".Iza Elvisa Keljmendija stajala je i Diana Kajmaković koja je suspendovana sa pozicije šefa Tima istražilaca Tužilaštva BiH, jer je opstruisala istrage protiv brojnih narkodilera.


Narko veze dilera Aleksandra Nikolića sa Cvijetićem, Osmicom,  Mirzom Gačaninom, Hrvojem Keljićem, Čarugom i njegovim sinom Dušanom…; Skajkomunikacija Nikolića i Gačanina; Nikolić je imao razgranatu dilersku narkomrežu i u Zagrebu i Splitu, a ne samo u Istočnom Sarajevu  (20.04.2022) 

narkodiler Aleksandar Nikolić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Aleksandar Nikolić uhapšen je 16.11.2021., u akciji “Transporter”, kao dio grupe Bojana Cvijetića i od tada je u pritvoru Tužilaštva BiH.


Cvijetić je bio savjetnik Dragana Mektića u vrijeme dok je potonji obavljao funkciju ministra bezbjednosti. Već sam objavio da je Mektić bio saradnik Alena Kožara, o čemu sam već detaljnio pisao, sve dok jedan od vođa Škaljarskog klana nije likvidiran na ostrvu Krf, 2020. godine.


2.

Cvijetić je organizovao ubistvo Damira Ostojića Šijana (05.09.2018. godine) kojeg je likvidirao nedavno uhapšeni Jelenko Knežević (u pritvoru), o čemu sam takođe detaljno pisao.  


Jelenko Knežević

Cvijetić, koji je u kućnom pritvoru, organizovao je i likvidaciju Strahinje Stojanovića, koji je likvidiran 13.09.2020. godine u Beogradu. Ubio ga je profesionalni ubica Milivoje Lovrenović Čaruga.

Dragan Mektić i Čaruga

3.

Čarugu su iz Beograda izvukli helikopterom Vlade RS Boban Kusturić, narkopilot, nakon što su sve pripremili Siniša Kostrešević, direktor Policije RS i Narko”General” Kavačkog klana u RS, i Ljuban Ećim, obojica iz vrha ganga.


Oba ubijena su pripadnici Kavačkog klana, a Cvijetić njihov ključni igrač u RS. 


4.

Nije samo Mektić radio za Cvijetića, već i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, sa kojim je Nikolić, veliki narkodiler iz Istočnog Sarajeva, imao izvrsne veze preko Elvisa Keljmendija.

Osmica je narkogrupama dostavljao brojne bitne informacije za šta je uzimao ogroman novac.


5.

Iako su vođe Kavčana i Škaljaraca iz Crne Gore u ratu do istrebljenja, u kojem je ubijeno desetine pripadnika klanova, njihovi saradnici u BiH/RS su sasvim dobro poslovali međusobno.


6.

Tako je Nikolić, sa početka priče, uhapšen zajedno sa Cvijetićem, od kojeg je nabavljao kokain. Istovremeno, Nikolić je pripadnik grupe Milivoja Lovrenovića Čaruge i njegovog sina Dušana, sa kojima je, takođe, imao brojne kriminalne poslove - od trgovine narkoticima do prodaje oružja u zemljama EU. Milivoje I Dušan Lovrenović su ilegalnim oržujem naoružavali klan Veljka Belivuka.


6.

Pripadnik Čarugine grupe je i Mirza Gačanin, koji živi u Holandiji, a za kojeg se tvrdi da ima kontakte i sa narkokartelom svjetskih razmjera “Tito i Dino”, kojim rukovodi Edin Gačanin, njegov rođak.

Mirza Gačanin

7.

Nikolić je od Mirze Gačanina, prema zapisima sa Skajaplikacije, kupovao kokain koji je prodavao na teritoriji BiH i drugih zemalja, a Gačaninu je prodavao oružje koje je ilegalno prebacivano u Holandiju.


8.

O tome svjedoče zapisi sa Skajaplikacije (koje ne mogu prikazati zbog interesa istrage) u kojima Nikolić Gačaninu saopštava da vozač, koji švercuje pištolje, kreće za Holandiju i da mu Gačanin pripremi “četiri ili pet komada”, odnosno četiri ili pet kilograma kokaina.


9.

Nikolić je vrlo precizan i zahtijeva da da se kokain sastavi u “ploče”, tako da svaki bude težak kilogram (4x250 grama).


Kao razlog navodi da je na taj način lakše dostavljati vozaču kokain na destinacijama na koje ga vozi.


Prema Nikolićevim riječima, od pet kilograma kokaina - kilogram će biti dostavljen u Split, tri kilograma u Zagreb, a jedan kilogram Nikoliću u BiH.


Zagreb

10.

Destinacije distribucije kokaina pokazuju koliko razgranatu mrežu je Nikolić imao u susjednoj Hrvatskoj, a imao je svoje ljude i širom EU.


Nikolić u nastavku razgovora sa Mirzom Gačaninom traži adresu na koju će vozač kamiona doći, donijeti pištolje “i preuzeti bijelo”.


Nakon tog zahtjeva, Gačanin mu, putem kriptovane aplikacije šalje, šalje  fotografiju sa kartom i saopštava da je adresa “Acaciastraat” kod “Jumba”. 


Nastavak razgovora dilera je “tehničke prirode” u kojem se precizno dogovara kada će vozač predati pištolje i preuzeti “bijelo”.


Hrvoje Keljić

11.

Ranije sam objavio da je Nikolićeva veza u Zagrebu, sa tamošnjim podzemljem, Hrvoje Keljić.


12.

Nikolić je imao izvrsne veze i sa Aleksandrom Mičićem, zvanim Aco Makedonac, koji je oprao sav novac koji je zaradila monstruozna koljačka narkogrupa Veljka Belivuka prodajom kokaina, ucjenama, reketiranjem i drugim nedjelima. Aco Makedonac je jedan od najvećih perača narkonovca Kavačkog klana, uz Nenada Nešića. 


13.

Isto tako, Makedonac je od Nikolića i drugih dilera kupovao kokain koji je dilao preko svoje grupe na teritoriji istočnog Sarajeva.


Makedonaci Nikolić su bili nerazdvojni, viđali se svakodnevno, a Mičić je štitio Nikolića kod Kostreševića, dok je Nikolić njega štitio preko Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA BiH. 

14.

Nikolić je u izvrsnim vezama i sa Elvisom Keljmendijem, velikim narkodilerom, koji radi direktno za Osmana Mehmedagića Osmicu, ali i sa Zlatanom Ćukom, jednim od glavnih snabdjevača kokainom Kavčana u RS, o čemu svjedoči i Skaj komunikacija između Nikolića i Ćuka koju sam ranije objavio.
15.

Nikolić, kao i Ćuk, najbliže sarađuju sa Elvisom Keljmendijem, kojeg štiti Mehmed Osmanagić Osmica, direktor OSA BiH, a objavio sam i prepisku putem Skaja, između Nikolića i Ćuka, koja svjedoči o tome.
Ćuk je trebalo da bude uhapšen još u janurau mjesecu,  ali je zbog opstrukcija zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva BiH Diane Kajmaković ta akcija otezana unedogled sve dok Ćuk i brojni drugi pripadnici narkomiljea nisu napustili Bijeljinu. (nastaviće se)