четвртак, 28. јул 2022.

Nervoznom Dodiku se ponovo priviđa 40 britanskih špijuna; Za sada na teritoriji Bosne i Hercegovine primjećen jedan „britanski špijun“, kodnog naziva „Mazalica“

"Britanski špijun" kodnog imena "Mazalica"

Piše: S.V.

 

Milorad Dodik, šef Crvene Sekte, nedavno je gostovao na javnom servisu. Bila je to dobra prilika da vidimo u kojoj mjeri je Dodik nervozan. 


Nema sumnje da će se intenzitet te nervoze samo pojačavati kako se budu bližili opšti izbori.

 

Razloga za Dodikovu nervozu je mnogo. Ipak, preovladava jedan, a to je spoznaja da kandidati opozicije za inokosne funkcije imaju značajnu prednost u odnosu na režimske kandidate.

 

Zato i ne treba da čudi što Dodik ponovo pokušava da igra na kartu zvanu „40 britanskih špijuna“. 


Upravo je na toj priči Dodik jahao o izbornoj kampanji prije četiri godine. Očigledno je da Dodik ima problema sa kreativnošću, čim izvlači iz naftalina ofucanu priču o Britancima.

 

Dodikov nalogodavac

Svakom ko ima IQ veći od 50 je više nego jasno da je Dodik taj koji je godinama u službi inostranih interesa, primarno hrvatskih. 


Nalogodavac i Izvršilac radova

Nema boljeg dokaza za to od činjenice da je Dodik za sedamnaest godina svoje vladavine ekonomski opustošio Republiku Srpsku.

Na kraju, zamolio bih nekog od Sektaša da obavijesti neupućenog Srđana Mazalicu da je Dodik ponovo aktivirao priču o 40 britanskih špijuna!



Bitno je to, jer  bi Mazalica, ovaj put zbog pogrešnog odabira odjevnih predmeta, mogao ponovo da posluži Dodiku kao džoger za čišćenje poda stranačkih prostorija.