субота, 9. јул 2022.

Penthausi, “roba” i videoklipovi narkomanufakture Nešić


Piše: Slobodan Vasković


Imao sam u planu da danas objavim sve oko vile u Krašićima kod Tivta u vezi sa kojom sam postavio pitanja Igoru Dodiku, jednom od vođa Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Međutim, kad sam već stigao do Tivta, mogu malo i da se zadržim, razgledam stanove, penthause i druge vile.


Posebno one koji pripadaju porodičnoj narkomanufakturi Nenada Nešića.


Vila u Krašićima
Zato, prije Krašića prvo pitanja za NarkoDilera Nenada Nešića, vrlo jednostavna koje čak i njegov plitki um može vrlo lako da shvati:

-Koliko posjeduješ stanova/penthausa u Tivtu i sa koliko kilograma “robe” si ih platio?


Bio bi red da Nešić na pitanje odgovori, jer je “transparentan”.



Nije to jedino pitanje, već i koga se toliko uplašio: Da li Darka Eleza, koji je u zatvoru i kojem i dalje plaća “zaštitu” ili Milutina Miće Danilovića, kojem je prijetio likvidacijom?


I Elez i Danilović su Kavčani; Elez je imao bliske veze sa Veljkom Belivukom, a Danilović ima i dalje bliske veze sa Radojem Zvicerom.


Nešić i Danilović su izgradili dvije zgrade u Rafailovićima koje su platili 747 kilograma kokaina. Sve sam to objavio, pa mi je čudno što sada Nešić hoće da se obračuna sa Danilovićem, iako mu je Danilović poslovni partner, a i redovno ga premlaćuje.


Danilović

Hm, mora da je Nešić pribijen uza zid, jer ga više ne štiti Diana Kajmaković, zamjenica Glavnog tužioca BiH i zaštitnica NarkoDilera kojoj je platio ogroman novac preko njenog savjetnika Davora Kneževića da sakrije negovu dešifrovanu Skajaplikaciju. Nađena je. I Kajmakovićeva u narko poslovima i skrivena Skajaplikacija Nenada Nešića. Polako. Nigdje mi se ne žuri.


Elez i Danilović, iako pripadnici istog Klana, nikako se ne podnose, pa je tu možda izvorište Nešićevog straha; Ili, pak , u činjenici da je sa Davorom Elezom, bratom Darka Eleza, tražio zaštitu po Novom Sadu, ali je šutnut kao zadnje smeće? Pisao sam već o tome.


Darko Elez

Možda se Nešić plaši Adija Nukića, narkodilera Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA BiH, sa kojim je bio u poslovnim veezama, koje su postale više od toga?!


Adi posjeduje, kako se u Podzemlju kojem Nešić pripada, tvrdi, nekoliko video klipova na kojima su Nešićima poznate osobe. Vrlo razigrane (ne napadaju samo Lukača vibratorom, već i druge).


Adi Nukić

Budući da je Nešićev brat Predrag u nekoliko navrata pokušao da presretne Nukića, ovaj je zaprijetio javnim objavljivanjem video-klipova. Taj sukob se primirio, ali samo primirio.


Evo, neka Nešić kaže šta je sadržaj video-klipova da ne pišem ja. Ako ne kaže, moraću ja. Kao i o nezakonitom praćenju putem ilegalno stavljenog GPS uređaja za praćenje na vozilo jedne Nešiću jako dobro poznate osobe.


Nešićevo bogatstvo poodavno je prešlo desetine miliona evra, pa zaista je sasvim u redu da pitam kako je za šest godina došao do tolikih količina novca? S obzirom na to da je jula 2016. bio go kao miš. 


Treba imati u vidu da je Nešić, odnosno firme koje se vode na članovima njegove narkomanufakture, polovinom 2016. godine bile dužne UIO i Poreskoj upravi RS milionsku svotu.


U direktorsku fotelju JP “Putevi RS Nešić je imenovan polovinom jula 2016. godine.


Sve firme su mu tada propale, a poreski dugovi dostigli milionske razmjere. Sa dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM!


To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS dugovala 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ bila dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.



Uputiću pitanja Poreskoj i UIO da li su njegove firme isplatile dugove, jer sa kamatama je, ukoliko nisu, duplo veći.

I za kraj - neka Nešić kaže zašto je nedavno došlo do obračuna na Jahorini između njegove narkogrupe i Nedeljka Eleka, predsjednika Nadzornog odbora OC “Jahorina”, jednog od najbližih saradnika Milorada Dodika u "poslovima" i kakve veze sa tim ima Dodik? A ima itekakve! 


Naravno, ako on ne odgovori koji su stvarni razlozi obračuna, odgovoriću ja.(nastaviće se)