понедељак, 23. децембар 2019.

Režim svjesno kriminalizuje parlament RS i pretvara ga u smetljište falsifikovanih dokumenata



piše: S.V.

Nikad ništa bjednije nije se desilo u Narodnoj skupštini od rasprave o falsifikovanom dokumentu, a ne stvarnom “Programu reformi BiH”, odnosno ANP-u.

Falsifikovani dokument, bez potpisa, parlamentu je proslijeđen iz kabineta Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i usvojen je kao tačka dnevnog reda.

Dodikov falsifikovani dokument
Uprkos činjenici da je u javnost dospio Potpisani dokument “Program reformi BiH”, značajno drugačiji od falsifikovanog koji je tačka dnevnog reda, nastavljena je rasprava.

Niko da se sjeti da od Dodika zatraži da dostavi potpisani dokument i uporede ga sa onim nepotpisanim o kojem se raspravlja.

Originalni dokument

Sam Dodik, praćen Željkom Cvijanović, Radovanom Viškovićem i ostalom režimskom boranijom lažima odvlače pažnju od činjenice da su poništili parlamet uvodeći ga javno u gangsterske vode, praveći od njega kriminalnu instituciju u kojoj se raspravlja o falsifikatima, kao o originalnim dokumentima, koji će se i usvojiti.

Da se i ne usvoje, ne postoji razlika - činjenicom da se na dnevnom redu našao falsifikovan dokument, bez ikakvog potpisa, parlament je zauvijek kontaminiran, poništen.

Ništa to nije iznenađujuće; To i jeste bio Dodikov plan da spase sebe zbog prihvatanja ANP-a.

Nije samo parlament kriminalizovan, već cijeli entitet i sve njegove institucije, ali i institucija člana Predsjedništva BiH, koji je i dostavio falsifikovani materijal u parlament.

Više nije ključna činjenica da je usvajanjem ANP-a otvoren širok put u NATO, već da je otvoren i širok put za slamanje RS, čiji parlament sam sebe kriminalizuje, povinujući se Dodikovoj volji.

Ogavno je do koje mjere je došao Režim, koji je spreman da pokuša odbraniti slamanje sopstvene politike, koja je bila protiv pridruživanja NATO, ali je Dodik odlučio da okrene “ploču”. I spreman je, bez pardona, poništiti sve institucije da bi pokušao da odbrani svoju poziciju.

Degutantno je najblaža moguća riječ kojom se može opisati stanje u parlamentu, koja nema nikakvog digniteta niti ga može sa ovim sazivom steći.

Pitanje je i da li će ga ikada više moći povratiti, jer je dokumentom bez potpisa i pečata parlament “spržen”.