недеља, 15. децембар 2019.

Dinastija i Dobro Uštimana Rulja

Pink Floyd-Another Brick In The Wall
piše: Slobodan Vasković

1.
Narastajuća fašizacija društva, po vertikali i horizontali, koju sprovodi SNSD, čvrstom rukom dijaboličnog Slavka Mitrovića, najmračnijeg od svih ideologa Milorada Dodika, pri svom je vrhuncu.

2.
Zabrane zajedničkog fotografisanja, retuširanje slika, prelazak na drugu stranu ulice kada se ugleda neko ko predstavlja arhetip nepoželjnog za bilo koji sprat Bolesnog Režima samo su vidljivi efekti fašizacije, dok su oni podzemni mnogo kompleksniji, složeniji, sistematični i opasniji po sve koji žive pod Dinastijom Dodik, koju, osim imenovanog, čini grupa beskrupuloznih tajkuna, što ovih mjeseci dovršava potpuno preuzimanje svih društvenih dobara. 

3.
Sve se odvija pod budnim okom Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, koji je kriminalne grupe disciplinovao, ali ne zatvorio, već pretvorio u stranačke vojnike što sprovode kapilarno neofašističke zamisli Unutrašnjeg okupatora, spremnog na borbu za opstanak do poslednjeg stanovnika najmračnijeg mjesta u Evropi.

4.
Zauzvrat, ološ, vucibatine, narkodileri, slilovatelji, nasilnici… mogu da rade šta hoće, kome hoće i kad hoće. 

Za njih kazne nema, jer oni su Kazna, ustanovljena za svakog ko nije po aršinima Sekte. 

5.
I sve to na granici EU, čiji predstavnik u BiH, umjesto izvještaja pretpostavljenim o narastajućoj fašizaciji, pokušava da ovdašnju slomljenu i satrvenu javnost “oduševi” svojim plitkim, bljutavim, konfekcijskim pisanijama, što, osim svjesne zloupotrebe užasnih okolnosti u kojima žive osobe koje se ne uklapaju u sistem bezvrijednosti, nemaju nikakvu validnost, uticaj, poruku, niti bilo kom išta znače.

6. 
Dekadentna, maliciozna Evropa gotovo je završila trijažu; Preostali, smatraju, nisu bolje od onog što imaju ni zaslužili.

7.
Podzemlje, najprimitivnije, najbrutalnije, najsirovije, samim tim i najokrutnije i njegova pravila tako su postali životni narativ, svakodnevnica; Bilo kakvo suprotstavljanje je za Unutrašnjeg okupatora okidač za uništenje, uz progon, mrcvarenje i mučenje, kao sastavni dio “borbenog paketa”, orgijanja nasiljem nad bespomoćnim, koji im je na raspolaganju i koji neprestano koriste.

8.
Potpuno je urušen, smrvljen, demokratski sistem normi, kao i institucije koje bi trebalo da ga održavaju, nadograđuju; Dobro uštimana Rulja, kojom komanduje Dinastija, uvijek je spremna za javno kamenovanje svih koji dignu glavu iznad nivoa dozvoljenog na ljestvici, položenoj kraj nogu lažnog “Prvovjenčanog”!

9.
On, sa svojih psihopatoloških visina, mirno gleda kako njegovi pretorijanci svakom vrstom otrova, nasilja, nasilništva, silovanja… istrebljuju ljudsku vrstu, na prostoru kojim gospodari, cinično se podsmjehujući nesreći nesretnika “sitnog zuba”, u šta je pretvorio podanike čija životna tragedija je vjera u njegove otrovne laži, neistine, manipulacije. 

10.
Poprilično je ubijeđen da nikakav Bagins nije ni na vidiku. Filistari su na “mrtvoj straži” u svim Sektinim “Vučijim jazbinama”!

11.
Kristalna noć je duža od polarne; Ne prestaje! 

12.
Exit? 300 odlučnih!