петак, 13. децембар 2019.

Dodik i Tegeltija potvrdili da je Nešić kandidovao Božovića; Zatražili od DNS-a da se usaglasi


piše: S.V.

Milorad Dodik i Zoran Tegeltija potvrdili su da je Nenad Nešić predložio svog kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Zatražili su od DNS-a da se do 16.12.o.g. usaglase oko toga ko je kandidat te stranke, jer je partija predložila lažnog Italijana Draška Aćimovića, a politička mrcina Nešić Mlađena Božovića.

Nešić je poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH i potpredsjednik DNS-a.

Tegeltija je, na pres konferenciji nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, rekao da se nalazi u "nezavidnoj situaciji" zbog dešavanja u DNS-u, što je poprilično maliciozno, ako se zna da iza raskola u DNS-u stoji Dodik.

"Mi imamo danas devet srpskih poslanika u Predstavničkom domu i četiri glasa u Domu naroda i gubitak bilo kog pojedinca iz ove srpske reprezentacije za nas bi bio veliki gubitak", rekao je Tegeltija i direktno ukazao da je za njega mnogo prihvatljiviji Nešićev prijedlog od Aćimovića, kojeg je predložilo Predsjedništvo DNS-a.

Dodik je režirao cijeli ovaj slučaj, o čemu sam već pisao; Tegeltija je izjavio da je dopis od Nešića dobio 13.12., što i nije tačno, jer je dopis upućen već 11.12.o.g.

Dodik je rekao da je "poslanik DNS u Predstavničkom domu (Nešić, op.aut.) uputio prijedlog koji se razlikuje od stranačkog (DNS)", ne navodeći ime tog kandidata.

Na ovaj način Dodik i Tegeltija potvrdili su, indirektno, da je u DNS-u na sceni veliki raskol i da je Marko Pavić potpuno izgubio kontrolu nad partijom.