среда, 25. децембар 2019.

Godišnjica brutalnog napada Lukačeve Hunte na građane koji su mirno protestovali tražeći istinu o ubicama Davida Dragičevića



piše: S.V.

Tačno je godinu dana otkako je Hunta Dragana Lukača nemilosrdno i brutalno premlatila građane Banjaluke, koji su mirno protestovali tražeči istinu o tome ko je ubio Davida Dragičevića, kao i kaznu za ubice i njihove pomagače.

David Dragičević otet je 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas.

Pojedini pripadnici policije učesnici su u ubistvu Davida Dragičevića, a istragu o zločinu teškog ubistva opstruiše postupajući tužilac Dalibor Vrećo, po Lukačevom nalogu.


Protesti su počeli 26.03.2018., nakon kriminalne pres konferencije na kojoj je Darko Ilić pokušao da kriminalizuje ubijenog mladića, optužujući ga da je opljačkao kuću Đorđa Rađena. Kasnije je dokazano da David nikada nije bio u toj kući.


Lukač nije smijenjen ni nakon što je, 29.03.2018. godine zahtijevao od Glavnog okružnog tužioca OJT Banjaluka Želimira Lepira da ubistvo Davida hitno proglasi zadesom i zatvori taj slučaj. Lepir je to odbio, ali i javno potvrdio da je to Lukač od njega tražio.


I Lukač je demonizovao ubijenog mladića tvrdeći da je koristio LSD, a nalazi vještaka sa VMA i iz Beča su pokazali da ubijeni Dragičević u krvi nije imao nikakvih opijata.

Ilić je smijenjen januara ove godine sa pozicije načelnika Uprave za organizovani kriminal, a Lukač je i dalje ministar unutrašnjih poslova, uprkos činjenici da javno tuče narodne poslanike, što je nezapamćeno u istoriji parlamentarizma.

Lukač nije smijenjen ni nakon fizičkog nasrtaja na Draška Stanivukovića, poslanika koji se desio 23.12.2019., kao što nije smijenjen ni nakon što je Hunta 25.12.2018. premlaćivala nemilosrdno građane.

Za tu priliku dovedeni su batinaši sa strane koji su nemilosrdno tukli sve redom.

U nastavku video-klipovi koji podsjećaju na bestijalno djelovanje Lukačeve Hunte prije godinu dana.