четвртак, 12. децембар 2019.

Neprobavljivi Pavić pamti kraće i od Paramecijuma



piše: Slobodan Vasković

1.
Marko Pavić se javio iz dubina Podzemlja, intervjuom u Nezavisnim novinama, da bi, Urbi et Orbi, saopštio kako se “čudi” i nikako da navikne na “Vrli novi svijet”, Ludnicu, u kojoj je laž poodavno zamijenila svaku Istinu, a on je jedan od arhitekata tog "Doma".

2. 
Paviću je svako poniženje, šamaranje od koalicionih političkih saradnika, šutiranje “nogom u glavu” od unutarstranačkih protivnika, progoni, izgoni, satiranje i zatiranje naroda, prihvatljivo, probavljivo, tako da je on, kao takav, neprobavljiv.

3. 
Iako u poodmaklim godinama, koje bi, uprkos odsustvu bilo kakve savjesti, trebalo da sobom nose sjećanje na skoriju, ali i na dalju prošlost, Pavić je, u intervjuu Nezavisnim novinama, pao i ispod nivoa jednoćelijskog organizma - prastarog paramecijuma, koji može da pamti i do 24 časa.

4.
Štaviše, iz njegovog intevjua se može zaključiti da je paramecijum, sa pamćenjem od 24 časa, za njega prava baza podataka, te da on još uvijek nije dostigao taj nivo. Niti će.

5.
Pavić će za sebe, (povodom teškog sukoba i raskola unutar DNS-a oko kandidature Lažova i Prevaranta Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH), reći: “Ucjene i pritisci me samo motivišu da im se jače suprotstavim. Nikada i niko neće uspjeti s takvim stvarima učiniti da promijenim neku odluku i svoje mišljenje. Svoje mišljenje nikad neću promijeniti, a odluku samo ako organi stranke odluče”!

6.
Prastari paramecijum Pavić tragikomičan je u svom plitkoumnom igrokazu lažne demencije.

Isti taj Pavić je 05.12.2018. godine natjerao sve svoje poslanike (njih osam) da glasaju za kandidata SNSD-a, tokom izbora delegata u Dom naroda BiH, a ne za Dragutina Rodića, generalnog sekretara DNS-a, koji je bio nosilac liste te partije.

7.
Rodić je dobio Nula glasova od Osam poslanika DNS-a, što je nezapamćeno poniženje čak i u Narodnoj skupštini RS u kojoj nema šta nije bilo; Zaista je pitanje gdje je tada bila ta Pavićeva riješenost da, ni pod kakvim pritiscima, “ne promijeni odluku i svoje mišljenje”? Gdje su tada bili organi stranke? Gdje su organi stranke bili kada ih je satirao (a čini to i dalje) Milorad Dodik? 

Bili su i ostali pod Dodikovim nogama, ma šta Paramecijum o tome rekao.

8.
Pavić je paramecijum bez okusa, mirisa, boje, neprobavljiv, sklon svakoj laži i neistini.

Nikakvi organi stranke nisu odlučili da Benkica Aćimović bude kandidat, već on, na privatnim sesijama, nakon čega je predsjedništvo stranke potvrdilo njegov privatni prijedlog - lažni Italijan sa lažnom biografijom i lažnom podrškom italijanskih biznismena.

9. 
Paviću su krivi svi drugi, samo ne on, koji je prevaranta predložio i članovi vrha njegove stranke koji su Lažova potvrdili, pa promijenili mišljenje i krenuli đonom na njega; Sa obje noge uklizavaju u njegov face!

Čine to čak i odbornici DNS-a, tako da je on izložen unutarstranačkoj torturi do mjere da nikoga ne bi trebalo iznenaditi da zatraži smještanje u “sigurnu kuću”! Preciznije, siguran akvarijum.

10.
Pavić je toliko mizeran da se ne usuđuje izgovoriti imena političke mrcine Nenada Nešića i njegovih gangstera koji su ga stavili na “liniju vatre”, a kamoli da ih izbaci iz stranke ili, bar, kazni na neki drugi način.

Pominje on “neke članove DNS-a”, ali ne i njihova imena, jer ne smije, jer je već poražen, svjestan da je DNS razoren, bez ikakve šanse za oporavak.

Ne smeta to njemu ni najmanje; Jedino želi da nastavi odlično živjeti na preostalim ogriscima te satrvene i, po vertikali i horizontali, razorene stranke, pa zato ublehaški optužuje sve osim stvarnih vinovnika raskola, ali i teške pljačke RS.

11.
Pavić u intervjuu odaje utisak osobe kojoj je moć rasuđivanja do te mjere “provjetrena” da je potpuno izgubljen u pokušaju pozicioniranja onih koji su unutar DNS-a udarili na njega, te čas navodi da ne zna ko su oni koji kritikuju izbor lažnog Italijana, a, potom, tvrdi da su ti iz DNS-a!

Nažalost, takvi kao on kroje nam svima kapu i zbog takvih kao što je Pavić i njemu slični, egzodus iz RS ne prestaje; I dalje odlazi ko god može.

12. 
Pavić je konačno i potpuno demistifikovan - to je politička ruina, politička lešina, samoživa, egoistična, bez ikakve empatije za bilo koga; Jedino je zainteresovan za svoje čangrizave prohtjeve.

Zato je Ćebence Aćimović i kandidovan - da bi matori paramecijum, iz državnog budžeta, podmirio što mu treba; Zato i dalje drži u stranci notornog kriminalca Nešića i njegovu gangstersku liniju.

Zato, u političkom zbiru, i jeste, politički, ljudski i na svaki drugi način, jednak broju Rodićevih glasova koje je dobio za Dom naroda BiH.