среда, 4. децембар 2019.

Lukač - Zvijer Gospodar u Geto Banjaluka


piše: Slobodan Vasković

1.
Kontinuitet progona građana Banjaluke i svih drugih koji smatraju neophodnim da se riješi slučaj zločina teškog ubistva Davida Dragičevića traje dvadeset mjeseci. Bez ikakvih naznaka da će prestati, sve dok Režim ne “polomi” građane mrcvarenjem, povlačenjem po sudovima, zabranom okupljanja, prava na slobodu kretanja, govora…

2.
Upravo zbog tog mrcvarenja i satiranja građana u narednom periodu objaviću niz tekstova o osobama koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, kako bih podsjetio na brojne aspekte tog zločina na čijem zaboravu Režim insistira; Između ostalog i stalnim progonom građana, čija je namjera da se odstrijeli i najmanja klica otpora.

3.
Ključna figura što stoji iza progona, premlaćivanja, mrcvarenja građana jeste Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, glavni naredbodavac svih nezakonitosti.

4.
Lukač za sve što čini ima nepodijeljenu podršku Željke Cvijanović, predsjednice RS, koju drži u šaci.

5.
Lukačeva zlokobna uloga glavnog opstruenta rješavanja zločina teškog ubistva počinje, zvanično, 29.03.2018. kada je u telefonskom razgovoru od Želimira Lepira, Glavnog okružnog tužioca OJT Banjaluka, zahtijevao da slučaj ubistva Davida Dragičevića progasi zadesom i što prije adaktira.

6.
Lepir je to odbio, o čemu svjedoči i video zapis, na kojem on to i potvrđuje.


7.
Takav zahtjev upućen Tužilaštvu je nezakonit i trebalo bi da je kažnjiv, ali nikom, iz pravosudnih institucija, na um nije palo da otvori istragu protiv Lukača i otkrije zbog čega je tražio da se zločin ubistva proglasi zadesom?!

8.
Ništa po tom pitanju nije učinjeno do današnjeg dana, kao ni po drugim, izuzetno brojnim nezakonitim radnjama iza kojih stoji Lukač u ovom slučaju.

Ništa nije učinjeno ni protiv Lepira, koji jeste odbio Lukačev zahtjev, ali je pristao na opstrukciju istrage, gdje je glavna marioneta tužilac Dalibor Vrećo, koji će, zbog kriminalnih djela, biti istjeran iz pravosuđa.

I o Lepiru i o Vreći objaviću zasebne tekstove koji svjedoče o njihovim nezakonitim i nečasnim radnjama u slučaju zločina teškog ubistva Davida Dragičevića.

9.
David Dragičević je otet 18.03., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. godine. Lukač je tvrdio, a čini to i dalje, da je u to vrijeme bio na putu. 


10.
Nikada nije rekao kakvom putu, gdje je išao, a, prema relevantnim saznanjima, bio je u lovu u Africi; Taj safari platili su trgovci oružjem sa kojima je Lukač u izvrsnim odnosima; Kako ličnim, tako i poslovnim.

11.
Tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić, tadašnji načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević i patolog Željko Karan održali su kriminalnu pres konferenciju 26.03.2018. na kojoj je Ilić svjesno lagao da je David “zadesno stradao”, demonizovao žrtvu ubistva i iznio niz drugih teških neistina. 

12.
Ilićem ću se posebno baviti, tako da sada ukazujem na samo još jednu činjenicu sa tog presa, koja je frapanta i nezabilježena u policijskoj praksi u Svijetu - na konferenciji za štampu pojavio se i patolog Željko Karan, što je, samo po sebi, dodatno ojačalo sumnje u zvaničnu verziju plasiranu iz policije.


13.
Nakon pres konferencije počeli su mirni protesti građana koji traju još uvijek. Kao i njihov progon.

14.
Dan kasnije, 27.03.2018., održan je sastanak Lukača i Milorada Dodika, tadašnjeg predsjednika RS. Nakon tog sastanka posjetili su, svaki ponaosob, Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida i obećali mu da će slučaj biti riješen. 

15.
Takođe je, bez tužilačke naredbe, odlučeno da se obavi reobdukcija tijela ubijenog Davida, što je 28.03.2018. učinio dr Ivica Milosavljević. 

Pokazaće se kasnije da je sve to bila “igra” Dodika i Lukača, čiji je jedini cilj bio dalje odvlačenje istrage sa pravog puta.


16.
Interesantno je podsjetiti da je Lukač 27.03.2018., nakon sastanka sa Dodikom, izjavio da zna da pripadnici MUP RS nisu nijednom posjetili porodicu ubijenog Davida Dragičevića, u vrijeme dok se tragalo za njim (18-24.03., kada je vođen kao “nestao”), i rekao da će naložiti da se istraži zbog čega to nije učinjeno.

17.
Nikada nije objavljeno da li je Lukač naložio tu istragu, niti njeni rezultati, pod uslovom da to jeste učinio.

18.
Važan datum je i 30.03.2018. kada je tadašnji tužilac Saša Labotić podigao optužnicu protiv ubijenog Davida, šest dana nakon što je pronađeno njegovo tijelo.


19.
Labotić je bio “policijski tužilac”, njihov servis i učinio je to, izvan svake razumne sumnje, po naredbi iz MUP RS, u cilju nastavka demonizovanja žrtve teškog ubistva i sprečavanja otkrivanja njegovih ubica i njihovih saučesnika.

20.
Zbog tog kancerogenog čina Lukač je Labotića odlikovao 04.04.2018. godine.

21.
Labotića sam kao kriminalca, koji je prikrio svoju devijantnu prošlost, raskrinkao 22.05.2018., da bi ga VSTS izbacio iz pravosuđa 16.10.2019. godine. 

Labotić je presuđen 28.02.2008. godine, ali je presudu prikrio kada se kandidovao za tužilačku poziciju.

Međutim, PolicijskoPravosudna hobotnica, na čijem čelu je, između ostalih, i Lukač djeluje mimo svih zakonskih normi, pa je Labotić ekspresno postao advokat. 

Još jedna nagrada za demonizovanje ubijenog Davida, iza koje stoji Lukač.

22.
Mnogo toga drugog, otrovnog, javno je učinio Lukač. Posebno na sjednici parlamenta 10. maja 2018. godine, kada je otvoreno prijetio kako potpisniku ovih redova, tako i drugima.

Ta sjednica bila je klimaks Lukačevih dotadašnjih patoloških strahova šta će sve poslanici reći o njegovoj prljavoj ulozi u zataškavanju zločina, ali šta će o tome reći i Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, koji se, takođe, tada obratio parlamentu.


23.
Tada je Lukač, javno, pred poslanicima, ali i publikom koja je pratila zasjedanje, optužio ubijenog Davida da je u noći kada je otet konzumirao LSD i druge opijate. Naveo je i da je “LSD jeftina droga”.


24.
Nalaz VMA, urađen 16.05.2018., dokazao je da David Dragičević u noći kada je ubijen nije koristio nikakve opijate i da Lukač laže.

25.
Isto je potvrdio i nalaz Instituta u Beču (29.06.2018.), ali se Lukač zbog izgovorenih neistina nije izvinio porodici ubijenog, javnosti, niti je podnio bilo kakvu vrstu sankcije zbog svjesnog obmanjivanja javnosti.

26.
Anketni odbor Narodne skupštine RS, formiran na toj sjednici, uradio je svoj posao Hirurški precizno.


Najvažniji Zaključak Anketnog odbora, objavljen 06. juna 2018., glasio je:
“Anketni odbor smatra da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen i očekuje da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo Republike Srpske sa odgovarajućom tužilačkom odlukom”. 

28.06.2018. postupajući tužilac Dalibor Vrećo donio je Naredbu o pokretanju istrage o ubistvu Davida Dragičevića; Taj dokument je donešen pod pritiskom javnosti, a Naredba je tako napisana da omogućava brojne opstrukcije i iz nje je jasno da ima za cilj neotkrivanje, a ne otkrivanje i privođenje pravdi ubica i njihovih saučesnika.


Da je tako pokazalo je proteklo vrijeme. 

Parlament je, 04.07.2018., glasovima Režima, odbio Zaključke Anketnog odbora.

26.
Poslužilo je to Lukaču koji je nastavio još žešće sa opstrukcijama istrage, tako da nije kaznio ni one pripadnike policije koji su pokrali i uništili dio dokaza, deponovanog u MUP RS: Iako je protiv dvojice njih, Zorana Bošnjaka i Mikice Mihajlovića, podignuta optužnica (07.09.2018.) zbog uništavanja dokaza, sprečava se njihovo procesuiranje; Kao i bila kakva istraga protiv Siniše Kojdića, inspektora, koji je u svemu navedenom učestvovao.

27.
Sve vrijeme, od početka protesta, pa do sada, traje demonizovanje ubijenog Davida na društvenim mrežama u režiji Režima i njihovih botova, od kojih su neki uposlenici MUP-a, na položajima ministara i ambasadora, ali i iz Tužilaštva.

28.
Sve to organizovao je Lukač, zvijer u ljudskom obliku, koja je svoje pogano, zlo, otrovno lice u pravom svjetlu pokazala 25. i 30.12.2018., kada je policija brutalno gazila po građanima, koji su mirno protestvovali.


29.
Tada su angažovani i batinaši, dovedeni sa strane, koji su obučeni u policijske uniforme i dato im je pravo da premlaćuju sve redom.

30.
Građani su te dvije noći sabijeni u dvorište Hrama Hrista Spasitelja, a u narednim danima i mjesecima ipak su nastavili sa okupljanjima na tom mjestu. I odatle su protjerani, pa se mogu okupiti samo na klupama pored dvorišta Hrama.


Mora da je navedeno jedan od glavnih razloga što je episkop banjalučki Jefrem, 21.11.2019., odlikovao Lukača ordenom Svetog Kralja Milutina. 

Malicioznost moćnika je bezgranična, kao i licemjerstvo lažnih duhovnika. 

31.
Ne postoje riječi kojim bi se moglo opisati zlo koje Režim Milorada Dodika čini nad građanima. 

Određeni izvori tvrde da je cijelu akciju slamanja građana i njihovog otpora, kao i zahtjeva za istinom o ubicama Davida Dragičevića, naložio Milorad Dodik.

32.
Tog 30.12.2018. Davor Dragičević je uspio umaći Lukačevim predatorima i od tada se nalazi van granica BiH. Protjerani su i brojni drugi.


33.
Od tada je svima onima koji bi se usudili reći “Pravda za Davida”  priređivan pakao; Listom su progonjeni, satirani, uništavani, a sve pod lažnom egidom da je riječ o pokušaju Obojene revolucije.

34.
Nevjerovatna je to laž, na kojoj i dan danas istrajava Režim, koji od 30.12.2018., gotovo već punu godinu, ne dozvoljava bilo kakvo okupljanje građana na Trgu Krajine, poznatom i kao Davidov Trg.

35.
Isto tako, po Lukačevom naređenju pokušava se zatrti svako sjećanje na likvidiranog mladića - u aprilu 2019. godine polomjene su dvije dunje, zasađene kao pomen na ubijenog Davida na mjestu gdje je njegovo tijelo pronađeno.



Od tada se svaki cvijet, svaka svijeća upaljena na tom mjestu odmah uništava. 

36.
Uz to, protv brojnih građana podnešene su prekršajne prijave, pune laži i neistina o kršenju javnog reda i mira; Na taj način Lukač i njemu lojalan vrh MUP-a RS svjesno zloupotrebljavaju Sudove kao mjesto obračuna sa svim onim koji su svojim djelovanjem, kako to Zvijer smatra, povrijedili njegovo “dostojanstvo” i “ugled”.

37.
Lukač je Banjaluku pretvorio u Geto kojim gospodari, a građane u pokretne mete u koje njegovi predatori mogu zapucati kad god požele i koje, prije nego zaista i zapucaju, mogu lomiti koliko im je volja.

38.
Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, nikada nije ni pokušao da se na bilo koji način odupre Lukačevom nasilju nad građanima Banjaluke, da ga osudi, da zaštiti građane, da bar osudi satiranje i zatiranje cvijeća, svijeća, mladih dunja, pomena na ubijenog mladića…


Ne, Radojičić se priklonio Zvjeri lažnim optužbama da su građani, tokom mirnog protesta, oštetili binu za izvođače na kojoj su trebali nastupiti za doček 2019. godine, sada gotovo bivše.

39.
I ta 2019., kao i prethodna 2018., završava se udarom Lukačeve kriminalne organizacije na građane. Završava se daljom zaštitom ubica i njihovih saučesnika i daljim satiranjem svih koji traže da oni budu otrkiveni.

Jadne godine nesretnog naroda kojeg je podjarmio jedan beskrupulozni, zločinački, ubilački Režim! (nastaviće se)