петак, 20. децембар 2019.

Lukačev novi težak poraz: OJT Banjaluka donijelo Naredbu o obustavi istrage protiv Davora Dragičevića i drugih za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti Željka Karana i Đorđa Rađena; Naredba je, ujedno, i dokaz da Lukač potpuno nezakonito progoni sve one koji traže da se otkriju i kazne ubice Davida Dragičevićapiše: Slobodan Vasković

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je, 13.12.2019., Naredbu o obustavi istrage protiv Davora Dragičevića, Slaviše Simića, Željka Dabića i Stele Milanović.


Njih je MUP RS osumnjičio da su 30.12.2018. godine počinili krivično djel ugrožavanja sigurnosti Željka Karana, patologa, i Đorđa Rađena.

Karan je vještak sudske medicine koji je izvršio obdukciju tijela ubijenog Davida Dragičevića, a pojavio se, što je nonsens, na kriminalnoj pres konferenciji MUP RS, 26.03.2018. godine, kada je žrtva ubistva svjesno demonizovana od tadašnjeg načelnika Uprave za organizovani kriminal Darka Ilića.


Đorđ Rađen je lažno prijavio da mu je opljačkana kuća 18.03.2018.

David Dragičević otet je u noći 18.03.2018. potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas.


Mirni protesti građana, zbog pokušaja zataškavanja ubistva, počeli su 26.03.2018., a nasilno ih je ugušio MUP RS po naredbi ministra Dragana Lukača.

Građani su teško pretučeni u dva navrata - 25. i 30.12. 2018. godine, bez ikakvog razloga.


Obustavljanje istrage protiv Davora Dragičevića i ostalih još jedan je poraz Lukača, ali i dokaz da MUP RS progoni bez razloga sve osobe koje zahtijevaju istinu o ubicama Davida Dragičevića i njihovo kažnjavanje.


U obrazloženju Naredbe o obustavi istrage se, između ostalog, navodi da Karan i Rađen nisu mogli biti ugroženi, jer su sve vrijeme redari, koji su obezbjeđivali skup 30.12.2018., sprečavali bilo kakav pokušaj nasilnog ulaska u zgradu u kojoj živi Karan, odnosno kuću Rađenovih.

Tužilaštvo je utvrdilo i da nije nanesena nikakva šteta na uređajima na bini na kojoj su trebali da se pojave izvođači na proslavi Nove 2019. godine.


Da podsjetim, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić lažno je optužio građane koji su mirno protestvovali da su oštetili miksetu i druge uređaje, te da zbog toga ne mogu da se održe novogodišnji koncerti.


U OJT Banjaluka i pred sudovima u tom gradu nalazi se niz predmeta u kojima je MUP RS bez ikakvih dokaza optužio brojne građane za razna izmišljena djela, samo kako bi ih spriječio da traže istinu i progonio zbog tih zahtjeva.