среда, 11. октобар 2023.

Zoran Stevanović Gladni i Aleksandar Vasiljević zaštitili su svog vojnika inspektora Vladislava Vukovića od hapšenja u akciji “Alter ego”; Vuković i Krunić su vođe organizovane zločinačke grupe


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Stevanović Gladni, direktor “Alumine”, koju nemilosrdno pljačka sa Gordanom Pavlovićem Gocijem, uspio je da zaštiti svog vojnika Vladislava Vukovića, sada inspektora u PU Zvornik, a do kraja prošle godine načelnika PS “Kozluk”.


O pljački “Alumine” uskoro ću opširnije pisati, ali je veoma važna činjenica da je Stevanović, jedan od trojice Kumova kavačkog klana u Zvorniku (zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem Tigrom) uspio da zataška učešće Vukovića u izdavanju falsifikovanih vozačkih dozvola.


2.

Kao vođa kriminalne organizacije, koja je činila teška nedjela i falsifikovala na hiljade vozačkih dozvola, označen je Dalibor Krunić, vlasnik auto-škole “Dado” iz Zvornika.


On je, sa još niz osoba, uhapšen u akciji “Alter ego” Republičkog tužilaštva.


Krunić je zajedno sa Vukovićem bio na čelu organizovane zločinačke grupe.


3.

Međutim, Krunić je, samo na papiru, vlasnik auto-škole: Suštinski, on je suvlasnik auto škole, zajedno sa Vukovićem, o čemu sam pisao u tekstu “Zvornik - Grad jedinstven po tome što su u njemu najveći kriminalci gradonačelnik Gladni, narodni poslanik SNSD-a Marković, načelnik Policijske uprave Vasiljević, njihov inokosni za krim poslove inspektor Vuković i brojni drugi funkcioneri SNSD-a i DEMOS-a”, objavljenom 29.03.2021. godine.


4.

Naravno, Stevanović je uspio zaštiti Vukovića preko svog poslušnika Aleksandra Vasiljevića, načelnika PU “Zvornik” koji je, takođe, pripadnik Kavčana.


Vuković je, zajedno sa Krunićem, glavni organizator teških kriminalnih radnji sa saobraćajnim dozvolama, ali i brojnih drugih zločina.

Veselin Vuković

5.

Vuković je, prema mojim informacijama, uhapšen kada i drugi osumnjičeni, u akciji SIPA - “Alter ego”, ali je na volšeban način pušten 27.09. o.g. i nije se našao ni među osumnjičenima.


6.

Najveći dio lažnih saobraćajnih dozvola Vuković, Krunić i ostali prodali su Romima koji žive na području Bijeljine, Zvornika i Tuzle. Dobar dio njih je nepismen, ali sve su narečeni “sređivali”.


7.

Cijena vozačke dozvole dobijene na ovaj način kretala se između 4.000-5.000 KM.


8.

Vuković je veoma bitna karika u kriminalnim poslovima Stevanovića i Vasiljevića: 

Preko jezera kod Zvornika ilegalno se prebacuje veliki broj migranata, kao i “tekstila” i cigareta, a Vuković je nadzornik njihovih prljavih poslova na tom području.


9.

Za Vukovića je potrebno naglasiti da krade sve redom - od pištolja, koji pripadaju graničnim policajcima, preko pokrivanja ilegalnog prevoza migranata, prvo preko preko staničnog područja Kozluk, sada preko jezera; Takođe je pokrivao i nelegalnu eksploataciju šljunka i druga krivična djela u privredni, posebno u “AD Vodoprivreda".


10.

Ugrađivao se i u ilegalnu sječu, pa je tako sačuvao od progona Petka Lukića Peću, koji je isjekao nekoliko stotina kubika industrijskog drveta - topole.


Vuković je, urpkos prijavi, dozvolio da na osnovu krivotvorene dokumentacije Lukić odveze drvo.


11.

Sve njegove kriminalne radnje dosad je pokrivao načelnik PU Vasiljević.


Ne postoji kriminalni posao u kojem nije Vuković - zajedno sa Daliborom Krunićem, učestvovao je i u lažiranju saobraćajnih udesa, kako bi naplatio ilegalno štetu od osiguranja. (nastaviće se)