субота, 14. октобар 2023.

Avatar


Piše: Slobodan Vasković


Sve je spremno za “spektakl” - izjašnjenje Milorada Dodika o krivici, po optužbi za nesprovođenje odsluka visokog predstavnika za BiH.


Mediji navode da je određena najveća sala koja postoji u Sudu BiH, zaštitno staklo, debelo, pojačano prisustvo sudske policije, prisustvo medija, takođe pojačano…


Samo još ne znamo da li je Dodik spreman da se pojavi. Ćuti o tome. Možda bude i na kladionicama Mileta Radišića i Igora Dodika.


Vidjećemo 16.10. Šta god bude, pojavio se ne pojavio Dodik, biće vrlo interesantno.


Dodik se izjasnio o ambasadoru Majklu Marfiju, čime je prekinuo višednevno tihovanje, ali nije o prisustvu suđenju. 


Naravno, Marfija i SAD je nazvao “neprijateljima RS”, što je notorna laž.


Marfi je, budimo realni, u intervjuu deklasirao Dodika. I javno demonstrirao koliko mnogo zna o njemu. Da se Dodik, izvjesno, naježio. 


Avatar Pohlepe, rekao je Marfi za Dodika. 


Marfi je vrlo koncizan - u dvije riječi sve je rekao. Vrlo prezicno i tačno.


Žao mi je što to ja nisam rekao, bila je uzrečica Oskara Vajlda, kada bi čuo verbalnu bravuru koju bi bila izgovorena u njegovom društvu. 


Reći ćeš, Oskare, reći ćeš, uvijek bi mu govorio njegov prijatelj. I, kako se tvrdi nije griješio. Oskarov prijatelj. 


Iskoristio sam ovu iskričavu pričicu o Vajldu, genijalnom piscu, čiji je roman “Slika Doriana Greja” remek djelo, kako bih mogao uzeti riječ Avatar kao ključnu u ovom tekstu.


Idem dalje. Vrtim sedmicu koja je gotovo iscurila. 


Pokazala je da je Avatar strpljivosti Saša Borjan, visoki funkcioner Narodnog Fronta Jelene Trivić, koji je na presu u Trebinju, vrlo precizno secirao Avatara Laži, Mržnje, Jeftinih Manipulacija, ukratko Doriana Vukanovića. Do posljednjeg čira ispunjenog mržnjom, licemjerstvom, lažima, malicioznim istupima.


Dok je Vukanović potpuno razbijen vrištao na tom zajedničkom presu u Trebinju zbog Borjana koji je iznosio istinu o njemu, Borjan je strpljivo, ne obraćajući pažnju na Uzvrištanog Doriana, mirno nastavio sa izlaganjem Tovarovih laži, ukazujući na mržnju koju isijava prema svakom ko se usudi na bilo koji način kritikovati, reći istinu o izmišljotinama koje već svakodnevno iznosi Rašiveni Dorian, posebno o Jeleni Trivić, predsjednici Narodnog Fronta, ali i brojnim drugim.


Moram napraviti malu digresiju: Iako iznosi laži i o meni, vrlo sam zadovoljan što utičem na sve raspadnutijeg Doriana - primijetio sam da više, kao pokvarena ploča, ne ponavlja “zaslužujem poštovanje”, “pokažite mi poštovanje”, “dajte mi poštovanje”..., zbog čega sam ga kritikovao, ali premalo je to da bi se mogao smatrati ozbiljnim, a kamoli političarem. 


Posebno je interesantan njegov “napad” na visokog predstavnika Šmita, zbog kojeg sada traži “zahvalnost”, ali ne i “poštovanje”.


Dorian tvrdi da je tako štitio navodnu opoziciju, SDS i PDP, iako je njegov istup mnogo više uvertira napadu Nenada Nešića, narkodilera, perača narkonovca i ministra bezbjednosti na, takođe, Šmita.


Nemam potrebe da branim Šmita, ima on dovoljno alata da odbrani sam sebe, ali imam itekakvu potrebu da ukažem na ovu osovinu Vukanović-Nešić koja nije od juče. 


Kada sam, svojevremeno, krenuo sa kritikom Draška Stanivukovića, Malog Zlog Patuljka, potpuno odanog Dodiku, doživio sam salve najogavnijih napada - od vrijeđanja članova najuže porodice do toga da sam teški, neizlječivi heroinac. Koji ponekad ima za kokain.


Naravno, ne obazirem se na botove, ali je činjenica da sam istrajao u kritici i sada je svima kristalno jasno da Dodik posjeduje Stanivukovića. Uzgred, redovno mu Stanivuković ide na noge.


Interesantno je da sam istu situaciju imao nakon što sam oštro kritikovao samoproglašenog “nedodirljivog” Uzvrištanog Vukanovića.


Toliko sam Doriana razbio da nije odolio da prenese komentare protiv mene objavljene na mojoj stranici u kojima se tvrdi da sam narkoman. Ok, nemam ništa protiv bilo čijeg stava, ali imam protiv laži - nijedan komentar nisam obrisao, iako je Vukanović slagao da ih brišem.


Interesantno je da se komentari Vukanovićevih i Stanivukovićevih botova potpuno poklapaju, kada sam ja u pitanju.


Strpljiv sam; Neće proći još dugo, a pokazaće se da je Dorian na istoj strani na kojoj je Mali Zli Patuljak. 


Dok se to potpuno ne razotkrije, zamolio bi ih da me više “časte” kokainom, nego heroinom.


Naravno da neću prestati da raskrinkavam Vukanovića, dok ga potpuno ne razbatalim, kao što to nisam prestao činiti dok god nisam ogolio Stanivukovića, sloj po sloj. Nigdje mi se ne žuri. Niti žuti, a ni bijeli.


Naravno da vrlo precizno znam ko stoji iza Doriana, ali sve u svoje vrijeme, kao i o njegovoj mržnji prema Srbiji i njenom rukovodstvu.


Ako mislite da iza Doriana stoje beskičmenjak Branislav Borenović i Milan Miličević, koji je sopstvenu politiku pretvorio u kanalizacionu cijev, varate se; Oni su tek punjači Tovara - Mržnjom protiv Jelene Trivić, koje se plaše više nego ikoga, jer ih je pomjerila iz njihovih udobnih parazitskih fotelja iz kojih sisaju krv naroda; istina, u manjoj mjeri nego Dodik.


Šta je na ovom mjestu interesantno pomenuti: Loše Uštimani Vukanović, ne tako davno, teško je napadao i Borenovića i Miličevića; Svim žarom tovarskog srca svog.


I sada odjednom brani Borenovića, koji štiti Stanivukovića, a u maju ove godine je tvrdio da “nema saradnje sa Borenovićem dok podržava Stanivukovića”.


“Gospodinu Borenoviću ću jasno reći: Nema potrebe da me zoveš na sastanke dok on sjedi s tobom. Ako sa takvim podmuklim spletkarošem možeš da sjediš, ja tu neću. On je spreman da falsifikuje i fakture, čime je počinio krivično djelo. U ovom trenutku njega Dodik štiti od sudskog progona, ali neće ga štititi dovijeka. Sve dok se PDP ne ogradi od Draška Stanivukovića, ne može biti korektne saradnje", poručio je Dorian Vukanović Avataru Beskičmenjaka Borenoviću, 08. maja ove godine.


Miličevića je optužio za “koaliranje sa Dodikom”, nakon što je takozvani predsjednik SDS-a otišao kod lažnog predsjednika RS na sastanak 21.04. ove godine. 


Samo sam naveo ova dva napada Avatara Mržnje na Avatara Beskičmenjaka i Avatara Politike Kanalizacionih Cijevi, a bilo ih je jako jako mnogo. I na SDS i na PDP. (nastaviće se)