понедељак, 9. октобар 2023.

Pisamce Tovaru Vukanoviću

Piše: Slobodan Vasković


Vukanoviću, ti baš voliš biti Tovar.


Posebno da njačeš uprazno, a ubijeđen si da si najočitiji i najpopularniji Tovar među Magarcima.


Džaba što te jašio i još uvijek jaši Goran Suvara sa onim USB-om; Što te snimio kao posljednjeg Tovara, ti ni nakon toga nisi ništa naučio.


Onda te, nakon Suvare, zajašio Draško Stanivuković, koji ti je podmetnuo falsifikovanu dokumentaciju, a ti, “vispren” kakav jesi, a još nijesi “džuboks”,  baš požurio da po principu, copy paste, objaviš falsifikate.


Kad te Mali Zli Patuljak raskrinkao njakao si kao šest ergela Tovara. Tovarska kakofonija.



Niko od mene, Tovare, ne naručuje tekstove u kojima bih kritikovao Rusiju; Ja sam deklarisan protiv načina na koji se vlada u toj državi. Poštujem njenu snagu, ali ne i agresiju na susjednu Ukrajinu.


Ako je tebi ubijanje Ukrajinaca, brutalno razaranje njihovih gradova i sela, pozitivna politika, ti nastavi da je podržavaš. Nemam ništa protiv.


Isto tako, ako su Rusiji potrebni Tovari poput tebe, nemam ništa protiv.


Tačno je da sam proamerički i prozapadno orijentisan; Nikada to nisam ni krio, ali ni od SAD-a ni od bilo koje druge države EU nemam ni grant, niti imam bilo kakav projekat.


To nije razlog da me ne prijaviš kao “stranog agenta”. Samo naprijed. Dodik, čiji si Korisni Idiot, sada i Korisni Tovar, donio je zakon pa dejstvuj u skladu sa njim.


Navodiš u svom kopitarskom tekstu “prezirem naručene tekstove i nastupe u kojima napada Rusiju i Putina, tvrdeći da su oni odgovorni za sve loše, pohvale Amerikanaca, stranaca, Vučića i centara moći, ali je poznato da o politici Slobodan Vasković piše i funkcioniše kao džu-boks – koliko se žetona ubaci toliko se naručenih tekstova izbaci na njegov blog”. 


Već sam, Tovare, apsolvirao Ruse i Amerikance, kao i one koji te jašu, ali moram ukazati i na tvoje neznanje koje svakodnevno, kako u pisanju, tako i u verbalnim istupima, maksimalno pokazuješ da navođenje kako ja pišem naručene “pohvale stranaca” ne znači baš ništa, sem što ukazuje na tvoje vrlo široko neznanje.


Toliko si ti tup da ne možeš da razumiješ da “stranci” nisu samo Amerikanci i Zapadnjaci, već su to i Rusi i Mongoli i Egipćani… Ako možeš da shvatiš.


Što se tiče Vučića, a valjda misliš na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u nekoliko navrata je spasio Republiku Srpsku od bankrota, poslao bezbroj puta veliku pomoć u RS, potom i Srbima u Federaciji BiH; Srbija, pod njegovim vođstvom, jedina je koja pomaže Srbe u Federaciji BiH.


Ja to cijenim; To što ti ne cijeniš, tvoja je Tovarska sloboda.


Cijenim i to što Vučić čini da bi se na Sjeveru Kosova formirala Zajednica Srpskih Opština, a što, svim silama, ruše Rusija, Milorad Dodik i Tovari poput tebe. 


Što se mene tiče, možeš da nastaviš da kritikuješ Vučića koliko hoćeš, ali sam primijetio da nisi uspio čak ni da se napaseš u njegovoj blizini, a kamoli mu naneseš neku štetu.


Sad smo kod, kako ti napisa, Centara Moći. I? Mistika je to za mnogo umnije od Magarca kakav si ti.


Što se tiče Jelene Trivić, ona jeste, po meni, i čestita i pravedna i ispravna i ima kičmu, za razliku od tebe, koji si tek Tovar.


I nastaviću da je podržavam, zato što vjerujem da je Jelena Trivić alternativa Režimu, ima političku harizmu i znanje kako da se pobijedi Režim, za razliku od Tovara poput tebe, beskičmenjaka poput Branislava Borenovića ili, pak, Milana Miličevića koji je svoju političku karijeru pretvorio u kanalizacionu cijev.


Šta o tome jedan Tovar misli nije mi uopšte bitno, ali zbog javnosti je potrebno da pojasnim da ne trpiš kada se iznese istina o tebi, što je već devijacija koja ukazuje na tvoje duboko patogene autokratske manire.


Što se tiče “džu-boksa”, kako si naveo, ne piše se “džu-boks”, nego džuboks. Sastavljeno, znači. 


Znao sam da si funkcionalno nepismen, ali da si i polupismen sam do danas tek naslućivao. Jasno mi je sad i to.


Dođosmo i do žetona - daj prestani kopirati narkodilera Nenada Nešića; Uzgred, tvoje ljigave optužbe na moj račun ne znače mi ama baš ništa.


Međutim, ti imaš pravo na svoje Tovarsko slobodno mišljenje.


Na toj Životinjskoj Farmi, na kojoj obitavaš, biće ti zaista teško pobijediti Svinje sa kojima si se udružio da mi pokušate zajednički pljunuti pod prozor. Pa ni to ne možete. 


Pokušavajte; Nada umire posljednja. Nisi valjda Buridanov Magarac?


Konstatovao sam i tvoju sklonost lažima i manipulacijama, koje više nisu ni smiješne ni tragične, već su, jasno je to svakom, neizlječive.


Sada ću dodati i da su duboko nafilovane kompleksima i frustracijama koje te razaraju.


Nije tačno da sam te napao da si “voajer kancelarijskog namještaja”. To nije napad, već konstatacija. Nije čak ni kritika, ali kako ne možeš, zbog kompleksa nikako da pređeš preko te istine da si virio u kancelarije Narodnog fronta, sada ću tačno i vrlo precizno da opišem kako se to desilo.


Opis: Virio si u kancelarije Narodnog fronta i to u tri navrata, a kada su te iznenadile Dijana Ješić i njena drugarica, uzvrtio si se kao baš uplašeni Tovar, nekako procijedio “dobar dan” i pobjegao.


Tako je to bilo i ti jesi Voajer Kancelarijskog Namještaja kada nisi Tovar.


Još detalj: Nikada nisi odbolovao, a kamoli prebolio, što nisam htio da napišem da trebaš biti kandidovan za člana Predsjedništva BiH. 


Znaš koga si molio, u niz navrata. 


Džaba si molio tog koga si molio, jer nisam sebi mogao dozvoliti da za jednog Tovara kakav si ti napišem da bi trebao biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.


I preporučio bih Borenoviću i Miličeviću da malo sjašu s tebe, jer premorio si se; I pregorio.


Za kraj - gdje ti sa bloga nestade tekst - “Istine radi - hvala na podršci” u kojem si pisao o gospođi Petri Smuch?


Šta se desilo?


Da te neko nije ucijenio?





Nastavi da pišeš šta hoćeš o meni, više ti se neću lično obraćati, a ovo pismo Tovaru shvatam vrlo humanim - Ljubitelj sam četveronožaca.