четвртак, 12. октобар 2023.

Počelo iznošenje odbrane Milorada Dodika: Narkodiler Nešić kao solista nastupio prije hora od 110 advokata


Piše: Slobodan Vasković

Nije još 16.10., za kada je zakazano ročište Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću povodom optužnice zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika, a Dodik je već uveliko počeo sa iznošenjem odbrane.


Očito se, u sebi, izjasnio da nije kriv.


Nije ni iznenađenje što je Dodikovu odbranu počeo iznositi Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.


Prvo Nešić, pa će potom onaj tim od 110 advokata koliko ih se, kako su tvrdili iz Režima, prijavilo da brani Dodika.


Nije iznenađenje ni što je glavni krivac za sve Dodikove nevolje pred Sudom BiH, koje tek slijede, označen Kristijan Šmit, visoki predstavnik za BiH, kojem Dodik&Režim&NarkoDiler Nešić osporavaju taj status, ali je iznenađenje što sa “heklerima” i ostalim “dokazima” izlaze tek nakon dvije godine i dva mjeseca.


Šmit je, kao visoki predstavnik, doputovao u BiH 30.07.2021. godine. 


Šta se radilo od tada do danas, posebno ako se zna da je i prošli saziv Savjeta ministara BiH bio pod kontrolom SNSD-a i Dodika; Štaviše, predsjedavajući Savjeta ministara BiH tada je bio Zoran Tegeltija, visoki funkcioner SNSD-a, a član Predsjedništva BiH sam Milorad Dodik. 


Zar je trebalo da čekamo preko dvije godine da se “dokaže” kako je Šmit vrlo neuspješan “trgovac heklerima” koje je, valjda nakon što nije uspio da ih “proda”, vratio u Njemačku.


Ne znam da li će Manuel Sarazin, specijalni izaslanik Njemačke za Zapadni Balkan, odmah otići na noge Dodiku, kao što je to učinio 25.10.2022., i to na dan Kontramitinga Režima koji je htio pokazati snagu, nakon pokradenih izbora.


I još taj dan prošetati sa njim Banjalukom. Valjda kako bi vidio kolike su cijene u Gospodskoj u buticima (ima li kakvih sniženja), a ne podržao Dodikov kontranarodni miting. 


Međutim, znam, da je zaista bijedno da Narkodiler i perač narkonovca, što jeste Nenad Nešić, drži slovo bilo kom diplomati, stranom ili domaćem.


Nemam nikavu potrebu da branim Šmita, ali imam itekakvu potrebu da branim BiH, državu koja je dozvolila da joj ministar bezbjednosti bude Nešić, narkodiler, perač narkonovca, osoba koja je član najozloglašenijih narkoorganizacija u Regionu.


Uz sve to, Nešić je taj koji ima poslove sa profesionalnim ubicama, kojem je Darko Elez, iako u zatvoru, i dalje neprikosnoveni šef, a njegov brat Davor Elez za Nešića obavlja niz prljavih poslova.


I to na teritoriji nekoliko država u Regionu; Da budem precizan - u četiri.


Među tim poslovima su prijetnje eksplozivom, prijetnje nasiljem, paljevine i, naravno, droga.


Poslove su Nešić i Davor Elez dogovarali i početkom ovog mjeseca, osim ako nisu polemisali kako da Nešić nastupi protiv Šmita.


Sramota je za državu da ministar bezbjednosti bude teški kriminalac i zločinac Nešić i da on zastupa njene “interese”, umjesto da je već poodavno u zatvoru zbog brojnih nedjela koja je počinio i lako ih je otkriti. Prelako.


Najpovršnija finansijska istraga Nešićevih poslova u izgradnji brojnih stambeno-poslovnih objekata, kao i objekata druge namjene, izgrađenih narkonovcem, pokazala bi desetine miliona narkoevra ugrađenih u njih.


Sramota je i za Srbe kao narod da ih predstavlja takav zlikovac i govori u njihovo ime. 


Međutim, nije sve ni do Srba. Ma šta Sarazin o tome mislio.