понедељак, 23. октобар 2023.

Uskoro nova fotografija: “Familija i Embrion Milorada Dodika” na kojoj će se naći narkodiler i dvostruki ubica u pokušaju Aco Makedonac i Ljubiša Ćosić Cucla u znak protesta zbog “Crnih Lista”

Embrion, Dodik i Dvostruki Ubica u Pokušaju Aco Makedonac


Piše: Slobodan Vasković


Iznenađen sam što na fotografiji sa Pala na kojoj nešto manje od tridesetak ooba nosi transparent “I mi smo porodica Milorada Dodika”, nema Aleksandra Mičića, zvanog Aco Makedonac.

Aco Makedonac je, kao što sam u niz navrata objavio, narkodiler, perač narkonovca, blizak saradnika Ljubiše Ćosića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva i blizak “poslovni partner” Milorada Dodika o čemu svjedoči i naslovna fotografija.


Aco Makedonac je i dvostruki ubica u pokušaju, jer je pokušao likvidirati maja 2005. godine Milorada Rosuljašša kojem je pucao u glavu, da bi 02.01.2022. godine pokušao sa nekoliko hitaca u leđa ubiti Gorana Sikimu, sitnog narkodilera.


Prije toga je Sikima, kako se tvrdi, pokušao ubiti Mičića, a jedino mu je uspio “upucati” rukav, nakon čega se dao u bijeg.


Mičić mu je pucao u leđa, što je sigurno “samoodbrana”, pa Tužilaštvo iz Istočnog Sarajeva ne radi ništa po tom pitanju, iako su saopštili da su Sikima i Mičić pokušali ubiti jedan drugog.



Možda Mičić nije htio da se fotografiše na Palama, već će to učiniti u Istočnom Novom Sarajevu narednih dana, sa transparentom na kojem će pisati da je i on “Familija Milorada Dodika”.


Trebao bi se tu naći i Ljubiša Ćosić Cucla, kao ”Embrion Milorada Dodika”.


Mogu, ako hoće, iskoristiti i ovu fotografiju koju objavljujem pa ispod nje staviti “Aco Mičić - i ja sam Familija Milorada Dodika, a Cucla mu je Embrion”.


Aco Makedonac (lijevo); Goran Šehovac, okrenut leđima (bolje mu je facu ne gledati)
i Rade Bujak, policajac, vozač Branimira Šehovca, zaštitnika narkodilera i načelnika PU Istočno Sarajevo

Na fotografiji se neće naći Goran Šehovac, blizak saradnik Ace Makedonca na svim kokainskim poljima; Imaju i najnoviju zajedničku firmu o kojoj ću uskoro opširnije.


Razlog zbog kojeg Šehovac ne može biti na fotografiji je što je on, navodno, opozicija. Nije poznato kome, ali tako on tvrdi.