понедељак, 29. март 2021.

Zvornik - Grad jedinstven po tome što su u njemu najveći kriminalci gradonačelnik Gladni, narodni poslanik SNSD-a Marković, načelnik Policijske uprave Vasiljević, njihov inokosni za krim poslove inspektor Vuković i brojni drugi funkcioneri SNSD-a i DEMOS-a


Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Stevanovic Gladni, gradonačelnik Zvornika i narodni poslanik SNSD-a Obren Marković imaju zajedničku firmu “VT Kompred” koja se bavi nelegalnom eksploatacijom šljunka iz rijeke Drine.


2.

Naravno, firma se ne vodi na njima, kao i većina drugih, već se vodi na njihovog poslušnika Tomu Vukića, koji za njih obavlja ilegalne poslove što nanose ogromnu štetu flori i fauni rijeke Drine, koju Gladni i Marković vide samo kao odličan izvor kriminalne zarade i nikako drugačije.


3.

Ako se pogleda prihod firme, uočljivo je da se on udvostručio 2019. (902.723 KM) u odnosu na 2017. godinu (433.289 KM). 



Bitno je naglasiti da su kriminalni poslovi kojim se bave, a koje ću navesti u ovom tekstu, za njih tek sekundarni, dok su primarni, veliki, oni koje su radili i rade sa Zločinačkim organizacijama iz Beograda i Regiona. O tome sam dijelom već pisao, a narednih dana uslijediće i novi tekstovi o tim vezama.


4.

Osim što je narodni poslanik, Marković je i direktor “Elektrodistribucije” Zvornik; navodno je po zanimanju diplomirani ekonomista, ali za njega je vezana tužna činjenica da nema nijednog fakultetskog druga.

Marković

5.

Zato ima odličnog saradnika u Gladnom i Aleksandu Vasiljeviću, načelniku Policijske uprave Zvornik, koji je pokrovitelj kriminalnih aktivnosti pomenutog dvojca, ali i Dejana Ilića Tigra (SNSD) i Siniše Mijatovića, potpredsjednika Skupštine Zvornika (DEMOS), o kojima ću opširnije pisati narednih dana.

Mijatović

6.

Glavni operativac za kriminalne poslove koje Gladni i Marković obavljaju “preko Drine” je sadašnji inspektor Vladislav Vuković, donedavno komandir PS Kozluk.


Preciznije, Vuković je sklonjen iz Kozluka, jer je preduboko ušao u kriminalne vode; Stanovništvo se žalilo na njega intenzivno u posljednjih godinu dana, pa su  Stevanović, Marković i Vasiljević odlučili da ga sklone iz tog mjesta.


Kozluk

7.

Dok je Vukovic bio komandir Policijske stanice u Kozluku, zajedno sa nekoliko policajaca koji su mu bili podređeni, redovno je išao na dogovore u Banju Koviljaču (Srbija) sa krijumčarima migranata, tekstila, stoke i cigareta. Svi ti putevi idu preko Drine. Ostvarili su enormnu zaradu, kako oni, tako i njihovi šefovi, posebno Gladni.


8.

Vuković je premješten tek nakon lokalnih izbora, održanih 15.11.2020., a u mjestu Pilica, tokom izbora, radio je, kao pripadnik MUP RS, (komandir Policijske stanice), otvoreno za SNSD.


O tome svjedoči i video snimak na kojem se vidi kako Vuković prijeti posmatraču SDS-a Stanku Stevanoviću zvanom Kendžo.


Kendžo je prekinuo glasanje, jer je kriminalna ekipa narodnog poslanika poslanika SNSD-a Obrena Markovića ubacila nelegalno popunjene listiće, pa su tako “glasali” i za Stevanovićevog sina Milana. 



Kada je Milan Stevanović došao da glasa i uvjerio se da su Markovićevi razbojnici već to učinili u njegovo ime, Kendžo je prekinuo glasanje.


9.

Obren Marković je tada je pozvao komandira PS Kozluk Vladislava Vukovića, koji je prijetio Kendži hapšenjem, iako je sa čvrstim argumentima prekinuo glasanje, a Markoviću, koji se, takođe, vidi na snimku nije rekao ni riječi.



10.

Nakon izbora, Vuković je, konačno, povučen sa pozicije komandira PS Kozluk i kao inspektor PU Zvornik, upućen na nove krijumčarske zadatake.


Preko jezera kod Zvornika prebacuje se, ilegalno, veliki broj migranata, kao i “tekstila” i cigareta, pa je Gladnom, Markoviću i Vasiljeviću Vuković odlično došao kao nadzornik njihovih prljavih poslova na tom području.


11.

Za Vukovića je potrebno naglasiti da krade sve redom - od pištolja koji pripadaju graničnim policajcima, preko pokrivanja ilegalnog prevoza migranata, prvo preko preko staničnog područja Kozluk, sada preko jezera; Takođe je pokrivao i nelegalnu eksploataciju šljunka i druga krivična djela u privredni, posebno u “AD Vodoprivreda".


Ugrađivao se i u ilegalnu sječu, pa je tako sačuvao od progona Petka Lukića Peću, koji je isjekao nekoliko stotina kubika industrijskog drveta - topole.


Vuković je, urpkos prijavi, dozvolio da na osnovu krivotvorene dokumentacije Lukić odveze drvo.


Vuković

12.

Sve njegove kriminalne radnje dosad je pokrivao načelnik PU Vasiljević.


Ne postoji kriminalni posao u kojem nije Vuković - zajedno sa Daliborom Krunićem učestvovao je i u lažiranju saobraćajnih udesa, kako bi naplatio ilegalno štetu od osiguranja. (nastaviće se)