недеља, 7. март 2021.

Zločinci iz vrha MUP RS: Savković, zadužen za integritet i zakonitost rada policije, brutalno reketira, a Lukačev zloglasni, ubilački pitbul Kremenović uništio akciju “Fiskalna kasa”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milosav Savković, još jedan teško kriminalizovani štićenik Dragana Lukača, bivši načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, zbog velikih, svjesnih propusta u akciji “Fiskalna kasa”, ali i brutalnog reketiranja, smijenjen je sa te pozicije (07.12.2020.).


"Kažnjen” je tako što je imenovan na poziciju načelnika Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS, umjesto da bude procesuiran i ide na robiju. Zaštitio ga je Lukač, kao i sve ostale brojne krimionalce iz vrha MUP RS, koji je pretvorio u Zločinačku organizaciju.


2.

Kakav cinizam: Reketaš Savković, čovjek Dragana Lukača, šefa svih Zločnačkih organizacija, treba sad da brine o zaštiti integriteta i zakonitosti u radu MUP, iako je svojim djelovanjem potpuno srušio i integritet i svaku zakonitost u radu MUP RS.


Milosav Savković

3.

To što je zbrisao sopstveni integritet za Savkovića ništa ne znači, pitanje je da li uopšte to razumije, jer je jedna od njegovih brojnih reketaških akcija pokazale da se radi o potpunom Idiotu; Iako je opis stopostotno precizan, nije nikakvo čudo da se našao u vrhu MUP RS - takvi su prijeko potrebni Lukaču, jednom od glavnih Istrebljivača Naroda koji haraju entitetom.


4.

Storija koja slijedi svjedoči da su najviši funkcioneri MUP RS (gotovo svi) teški kriminalci i zločinci. Upravo to je i Savković.


5.

Način na koji je pokušao izreketirati J.S. Iz Banjaluke obrazac je teške zloupotrebe visoke policijske funkcije u kriminalne svrhe - iznuđivanje bez presedana.  



6.

J.S. je sve, samo ne bezazlen “igrač”, a riječ je o, najblaže rečeno, vrlo, vrlo kontroverznoj osobi koja decenijama već posluje u najsivljoj zoni.


Budući da je u ovom slučaju žrtva pohlepe kriminalca Savkovića neću navoditi njegovo ime, ali ću napomenuti da je pokušano njegovo ubistvo 30.04.2.000. godine, kada je teško ranjen iz automatske puške. 


Iako je izrešetan sa petnaest metaka, J.S. je uspio da preživi “sačekušu”.


7.

Cijela storija počinje tako što Savković posuđuje nekih cca sto hiljada KM od J.S., kako bi kupio stan u Banjaluci.


8.

Novac nije dugo vraćao, ali je prije nekoliko mjeseci došao kod J.S. i saopštio mu da mu je član porodice pod najstrožijim nadzorom, stalno praćen i da su mu na vozilo tajno postavili GPS, kako bi se njegovo kretanje svakodnevno precizno mapiralo. Pri tom je Savković za praćenje člana porodice J.S. optuživao prvo bezbjednosne organe Srbije, potom SIPA.



9.

J.S. je pitao šta je potrebno da Savković "sredi" da se njegov član porodice poštedi tajnog policijskog nadzora, a Savković je odgovorio: “Znaš, onaj dug za stan...?!”


“Dug za stan je riješen”, reko je J.S.


10.

J.S. ne bi bio to što jeste (a upravlja brojnim tamnosivim procesima u Banjaluci iz duboke sjene), kada osim Idiota Savkovića ne bi u MUP-u RS imao još visokopozicioniranih “veza” koje mogu provjeriti tvrdnje o praćenju njegovog člana porodice.


J.S. je i provjerio Savkovićeve tvrdnje, preko svojih drugih doušnika iz vrha MUP RS - pokazale su se tačnim; Njegov član policije porodice jeste bio tajno praćen, ali da to nisu bili ni bezbjednjaci iz Srbije, niti istražioci SIPA, već pripadnici MUP RS.


Vrhunac ovog pokušaja reketiranja jeste da su “provjere” u MUP RS, koje je J.S. izvršio preko doušnika u toj srušenoj instituciji, pokazale da je nalog za praćenje njegovog člana porodice potpisao niko drugi do Milosav Savković, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.


11.

Savković je kompletan Idiot i kriminalac ranga džeparoša, (koji će zaista znati “zaštiti” nepostojeći integritet i nepostojeću zakonitost u radu MUP RS), kada je “osmislio” reketašku akciju u kojoj on potpiše nalog za praćenje člana porodice J.S., potom ga “u povjerenju” obavijesti da je praćenje u toku i tako se oslobodi duga od cca sto hiljada KM, a, pri tom, ni ne pomisli na to da će J.S., koji je sve, samo ne bezazlen, svojim kanalima provjeriti njegove navode.


12.

O svemu ovome upoznati su i Dodik i Lukač, kao i sam ostatak Vrha Režima Istrebljivača Naroda, pa je odlučeno da se sve zataška, a Savković smijeni sa načelničke pozicije.


Ključno je što Lukač ne dozvoljava pokretanje istrage protiv Savkovića, a bio je vrlo nezadovoljan i što ga je morao smijeniti sa pozicije načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, uprkos dokazima o reketiranju.

13.

Naravno, Idiot Savković novac mora da vrati i to sa kamatom, a pitanje je da li će sve završiti na vraćanju pozajmice?!


14.

Umjesto da Savkovića zatvore i traže najstrožu kaznu za njega, Istrebljivači Naroda su odlučili da ga zaštite; O svemu navedenom upoznat je i Miodrag Bajić, zamjenik Glavnog republičkog tužioca, Specijalni tužilac i šef Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, ali ništa nije preduzeo, niti otvorio istragu protiv Savkovića, jer je funkciju Načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i moć koju ona daje, teško zloupotrijebio da bi izvršio zločin iznude, odnosno reketiranja.


Zbog svega navedenog nema nikakvog odgovora Bajića na pitanja koja sam mu postavio.


Umjestio da ide na robiju zbog reketiranja, Savković je nagrađen novom visokom funkcijom sa koje može nastaviti da pljačka, reketira i čini druga teška krivična djela, koja su u opisu poslova najviših zvaničnika Lukačevog MUP-a RS. 


15.

Savković je suodgovoran i za propast akcije MUP RS pod nazivom "Fiskalna kasa”.



Navedena akcija je propala, jer je prilikom izuzimanja predmeta postupano je nezakonito; Sve radnje pretresanja i izuzimanja predmeta od lica koja su bila obuhvaćena akcijom, učinjene su nakon zakonskog roka, datog sudskim nalogom.


Zbog toga su svi dokazi koji su izuzeti mimo zakonskog roka nezakoniti i nisu se mogli koristiti u daljem krivičnom postupku.


Naredba o privremenom izuzimanju predmeta Okružnog suda u Banjaluci bila je izdata 27. novembra 2020, dok je pretres izvršen 14. decembra, nakon isteka roka od 15 dana po kojem su morali pristupiti naredbi.


U okviru pomenute akcije pretrese na 33 lokacije kod 22 lica izvršili su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji s pripadnicima policijskih uprava Banjaluka i Prijedor i Poreske uprave RS.

16.

Iako je Savković smijenjen sa funkcije Načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, dok je još trajao zakonski rok koji je Sud dao za postupanje u akciji “Fiskalna kasa”, to ga ne abolira od odgovornosti, jer je imao dovoljno vremena da akciju sprovede u zakonskom roku, ali to nije učinio.


17.

Akciju “Fiskalna kasa” je direktno “minirao” drugi Lukačev ljubimac - Dubravko Kremenović, u to vrijeme Glavni inspektor u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.


Zločinac Dubravko Kremenović


Kremenović je taj koji je svjesno zakasnio sa početkom akcije i učinio je besmislenom, a kompletan MUP RS izložioo podsmijehu. Kažnjen je tako što je smijenjen i prebačen u Policijsku stanicu Lazarevo, a ni protiv njega se ne vodi istraga, jer je doušnik kriminalaca.


Kremenović je i sam zločinac velikog kalibra.


Dislociranje u PS Lazarevo, ni najmanje mu neće smetati da se nastavi baviti kriminalom, jer je on vođa zločinačkog Lauškog Klana!


18.

Kremenović je itekako poznat široj javnosti, zato što je direktan učesnik u ubistvu Davida Dragičevića (otet 18.03.2018., mučen, a potom i ubijen; Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci).


Ubijeni David Dragičević


Protiv Kremenovića je u tom slučaju “istragu” vodio Miodrag Bajić - bila je to tragikomeedija, a ne istraga. Bajić je tada donio Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i ostalih pripadnika MUP RS, iako nikakvu istragu nije ni sproveo.


Bajić, (prvi s desne strane)

19.

Pisao sam o tom “poduhvatu” Bajića, jednoj od najvažnijih pravosudnih karika u zločinačkoj kasti Istrebljivača Naroda, u nekoliko tekstova i dokazao da nikakve istrage nije bilo.


Ukoliko Tužilaštvo BiH počne itragu o israzi o ubistvu Dabida Dragičevića vrlo lako će to dokazati, toliko je rupetina u Bajićevoj Naredbi o nesporovođenju istrage protiv Ilića i kremenovića. Koje i njega direktno vode na robiju!

Miodrag Bajić i Darko Ilić

20.

Da li je bilo za očekivati da Bajić sprovede istragu protiv Savkovića i svog prijatelja Kremenovića? Naravno da nije, jer su svi pripadnici Bagre čiji je cilj biološko uništenje većinskog naroda u RS. (nastaviće se i neće još dugo stati)