понедељак, 22. март 2021.

VeleMesar Dodik i Mesari Starteri iz njegove Mesare - Dejan Ilić Tigar; Aco, ubica u pokušaju, Mičić Makedonac; Branimir Šehovac; Gladni Medellin Stevanović; Nenad Nešić, Vico Pablito Pelena; Miroslav Njuška Vujičić…

VeleMesar

Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je opljačkao opštinu Trnovo: U samo jednoj posjeti, 27.05.2020., uspio je ovo nerazvijeno mjestašce da ojadi za 9.000 m2 zamljišta, koje ta lokalna zajednica posjedovala na Jahorini. 


2.

Da podsjetim kako je sve počelo: Dodik je, zajedno, sa takozvanim premijerom Radovanom Balvanom Viškovićem, 27.05.2020., najavio navodni razvoj Trnova, prilikom posjete ovoj opštini.


Dodik i Balvan u Trnovu, 27.05.2020.

3.

Tada je Dodik, u ime “razvoja”, ojadio Trnovo oduzimajući im, “za potrebe” njegove privatne firme (koju je oteo od RS) "OC Jahorina", 9.000 m2 zemljišta na Jahorini koje će opštini biti plaćeno 300 KM po m2, što je 2,7 miliona KM; Realna cijena tog zemljišta je devet miliona KM.


4.

Svih 9.000 m2 kvadratnih prodato je po cijeni od 500 KM, odnosno za 4,5 miliona KM, pa je Trnovo u ovoj Dodikovoj transakciji oštećeno za 1,8 miliona KM. Zvanično.


5.

Nezvanično, Trnovo je oštećeno za 2,7 miliona KM, jer je zemlja prodana zapravo po cijeni od 600 KM/m2 (ukupno 5,4 miliona KM), ali je 100 KM/m2 otišlo u privatne džepove Dodika i njegovih “Skupljača Kostiju”, koji su od svakog kupca zahtijevali da 500 KM/m2 uplati na račun OC Jahorina, a 100 KM/m2 donesu njima u kešu. Oni su novac proslijedili gdje treba.


Zločinačka dolina

6.

Najveći komad zemlje, gdje namjeravaju da grade veliki hotel, kupili su, u posljednje vrijeme sve poznatiji, Dejan Ilić Tigar iz Zvornika, vlasnik firme "Enikon Gradnja" i, lokalno, u Istočnom Sarajevu, poznati, Aleksandar Mičić zvani Makedonac, presuđeni ubica u pokušaju.


Dejan IIlić Tigar, lijevo


Njih dvojica su kupili 4.000 m2 u Trnovu, za dva miliona KM, a 400.000 KM su dali “za ručni rad” Dodikovim “skupljačima kostiju”! Znajući njihovu “poslovnu” biografiju sve liči na odlično i veliko, ako se ima u vidu izgradnja hotela, pranje para.


Slaviša Kokeza

7.

Dejan Ilić Tigar (sve više od papira) vrlo je blizak Dodiku, Slaviši Kokezi i Zoranu Stevanoviću Gladnom. Preko Ilića i "Enikon Gradnje" su, svojevremno, 16.05.2013. godine, iz vrha RS, oprali šest miliona evra.


Rješenje o pranju 6 miliona evra - da sve bude "zakonito"

ZoranTegeltija, tadašnji ministar finansija u Vladi RS, omogućio je firmi “Enikon gradnja” da iz Republike Srpske iznese šest miliona evra (cca 12 miliona KM), a da nadležni prethodno nisu utvrdili porijeklo tog novca niti provjerili njegovu krajnju destinaciju.


Zoran Tegeltija, Kum "Mrkonjićkog Klana"

Ova transakcija bila je klasično “pranje para”, jer se ne zna gdje je šest miliona evra završilo, o čemu sam pisao još 09.04.2015. i niz puta nakon toga. 


8.

Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik, ima udio u firmi “Enikon gradnja”, iako ona nije registrovana na njega, već na Ilića, koji je, kao i Gladni, član SNSD-a. 


Rješenje o pranju para su potpisali nadležni iz Ministra trgovine RS, a sa iznošenjem ovolike količine keša bio je upoznat Tegeltija, tadašnji ministar finansija RS. 

9.

"Fin" čovjek taj Tigar, nema šta, a još "finiji" je njegov partner Aleksandar Mičić zvani Makedonac, koji je 15.06.2005. pokušao ubiti Milorada Rosuljaša, pucajući mu, između ostalog, i u glavu.


Makedonac je, nakon pokušaja ubistva, pobjegao u Švedsku gdje se bavio nelegalnim poslovima, trgovinom svim najgorim, (bijelo se podrazumijeva).



Okružni sud Istočno Sarajevo presudio ga je, po povratku, na godinu dana zatvora zbog pokušaja ubistva, 13.02.2013. godine.




Nakon robije, “preuzeli” su ga pod komandu perjanice SNSD-a Mirko Vujičić, poslanik SNSD-a u skupštini RS (zvani Njuška), i direktor Zavoda za zapošljavanje, i Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Sarajevo.

Mirko Njuška Vujičić

10.

Nakon toga "poslovna" karijera Makedonca, ubice u pokušaju, postaje strelovita, a bogaćenje još strelovitije, pa je sada multimilioner. 


Nije ni čudo kada iza njega stoje dvoijica od brojnih Kumova mafije koji su se nakotili u Istočnom Sarajevu. 


Posebno se to odnosi na Šehovca, načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji je zaštitnik brojnih zločinačkih organizacija na tom području, ali o njemu uskoro opširnije. 


Bitno je navesti da je Makedoncu, presuđenom ubici u pokušaju, dao dozvolu za dva pištolja, kako bi Makedonac Dva Pištolja, valjda, po potrebi, mogao zapucati u meso onih koji mu se ne dopadaju ili su smetnja njegovim "poduhvatima".


Branimir Šehovac

11.

Sada je Makedonac, zajedno sa Ilićem, Tigrom od papira, postao “turistički radnik” Šehovca, Vujičića, Dodika i ostalih "Simbola" Turizma, koji su eskperti za putovanju narodnih para u njihove džepove. I to vrlo brzo i efikasno. MafiaTravel!


12.

Na ovom mjestu dolazimo do revakcinisanog Zorana Stevanovića Gladnog, koji, uprkos svim mjerama protiv korone, pa čak i, što bi rekla Bisera Turković, “vakcinacijama za vakcinisanje”, ali i "revakcinacijama vakcinacija", odjednom dobija simptome virusa???!


Prije nego počnem da se bavim simptomatologijom Gladnog da napomenem da je on, zajedno sa načelnikom PU Zvornik, Aleksandrom Vasiljevićem zaštitnik i pokrovitelj svih vrsta šverca i kriminala u Zvorniku. I to gigantskih razmjera.


Kumovi Zvornika: Gladni i Vasiljević 

13.

Simptomatologija “virusa” koji je zakačio Gladni ukazuje da je do “povišene temperature", “aknsioznosti” i, posebno, Straha došlo nakon što su beogradski mediji objavili Ilićeve veze sa Grupom Mesara Kanibala, koji su, sem trgovine drogom, ljudima sjekli uši, noseve, udove, vadili oči i klali ih. Plus njihovi "carinski poslovi" i Tigrove "carinske" veze sa Kokezom!


Slučajnost je da je Gladnom baš tada pozlilo?! Vrlo teško! Rekao bih da mu je dijagnoza novi soj virusa; I to vrlo zarazan - Kokeza&Nevolja!


14.

Da li je slučajnost da Gladni voli Mesare, kao i Ilić Tigar? Nema tu nikakve slučajnosti - pa i Dodik je po profesiji Mesar, VeleMesar!


15.

Da Gladni voli te narkoigrače i narkosimbole svjedoči i činjenica da je vrlo često u restoranu “Medellin” u Zvorniku. 

Kum 6: Gladni u "Medellinu"


Medelin je bio i ostao Grad Droge u Kolumbiji, a simbolika imena restorana u Zvorniku svima je jasna - i Zvornik je Grad Droge.


Jole Stojkić, prvi s lijeva, u "Medellinu"

16.

Da stvar bude sočnija - "Medellin" je u vlasništvu višestruko presuđivanog multipraktik kriminalca Jovana Stojikića Joleta, a ugostiteljski objekat vodi se na ime člana njegove najuže porodice.


17.

Stojkić je “Medellin” izgradio prljavim novcem, a glavni Bos mu je, kao i Iliću, Gladni. 


Stojkića je Sud BiH, 30.01.2004. godine presudio na sedam godina zatvora zbog rasturanja 134.000 lažnih evra.



Stojkić se bavio i zelenašenjem, iznudama, krađom automobila...



Navdeni su samo dio kriminalne grupe "Medellin" iz Zvornika. Tu je i Siniša Mijatović, enormno bogati zamjenik predsjednika Skupštine Zvornika, Kokezin kum i vrlo ozbiljan "poslovni" saradnik. Član je iz DEMOS-a; I iza njega stoji Gladni. O svim drugim detaljima, uskoro opširnije. 


Mijatović, zvornički Kokeza

18.

Idemo ponovo do Trnova, gdje je rasprodato i ostalih 5.000 m2, koje je Dodik oteo toj opštini: Jedan od kupaca je i njegov sestrić Vico Zeljković, zvani Pablito Pelena.


Vico je kupio 2.000 m2, a morao je i on platiti apanažu od 200.000 KM; “Ako sam ti ujak, nije ti i moja kesa”, deviza je koja je oduvijek vladala u porodici Dodik.


Pablito i Ujkito; Kesito su ispod stolito

19.

Šta je u cijeloj ovoj priči bitno, sem što je Dodik opljačkao prvo opštinu Trnovo, a potom i kupce zemljišta koje je oteo od opštine Trnovo?


Bitno je mjesto radnje, gdje je rasprodato pomenutih 9.000 m2 zemljišta sa početka teksta: Obućina bare, dio te opštine, u kojoj je reketaš Nenad Nešić, kako ga je Dodik nazvao, preko svoje, kako ju je Dodik nazvao, reketaške firme “Legend”, već odavno kupio deset dunuma zemljišta i gradi hotelsko-apartmansko naselje “Zločinačka dolina”, koje se satoji od 175 luksuznih apartmana i hotela. 



Na ovom kriminalnom projektu će, zajedno sa gangsterima i hohštaplerima Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem, zaraditi, najmanje, 30 miliona evra.

Lučić, Glavaš, Nešić


Prvobitno su namjeravali da zarade 30 miliona KM, a onda su im apetiti porasli, kao i svim Prokletnicima, pa su sada "zinuli" na 30 miliona evrra.

20.

Prodaja apartmana se uveliko reklamira, dok je Nešić navodno u opoziciji, a priprema se i izgradnja šestosjeda i gondole za ski stazu koja vodi direktno do ovog naselja.


“Predviđena je izgradnja gondole koja će približiti ovo naselje Јahorini. Ta perspektiva izgleda dobro, ali nam je potrebno da ovdje održimo radna mjesta i vjeru u ovu lokalnu zajednicu”, rekao je Dodik tog 27.05.2020.


Cijena uređivanja staze do Obućina bara je zaista sitnica - nekih 40 miliona KM, od kojih će bar 5/6 biti ukradeno.


Zločinačka dolina

21.

I onda se neko čudi zašto Dodik nikako da naredi da se uhapsi Nešić, koji je, iako sociopata i nasilnik, jedan od njegovih najboljih kriminalnih učenika; Gangster bez ostatka. 



Dodik ne naređuje hapšenje iz nekoliko razloga: Ne smije, pošto je i Nešić mesarskog zanata, a ima ga u džepu, kao i mnogi drugi, što je već previdljivo, dokumentima i video klipovima koji svjedoče da mu je "donosio"; Uz to, novac koji treba zaraditi u “Zločinačkoj dolini”, punoj prljavih para, Dodiku je itekako mio. On i njegov najogavniji izdanak Nešić Istranžiraće ga zajedno! (nastaviće se i neće još dugo stati)