недеља, 21. март 2021.

Dodikova “Gola Sječa”


piše. Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik, takozvani lider SNSD-a, najavio je “Golu Sječu” kadrova koji, kako je rekao, nisu na visini zadataka.


2.

Umjesto “Gole Sječe”, Dodik je uspio jedino da posiječe nešto korova, kao što je i sam, poput Igora Radojičića i povalja nešo zubače poput Srđana Rajčevića i Srđana Mazalice, kojima je omazao podove stranke.


3.

Tu je završila njegova lažna najava “Gole Sječe”, ali je ostvario dozvoljavajući Draganu Bogdaniću, ekstraluzeru iz Teslića, i Srđanu Klječaninu Rufiju da počine pravu “Golu Sječu” u Planama, dio Čečave; potom na lokaciji Crkvenska Vrela, Vijenac, Milan Polje…, sve opština Teslić.


4.

Klječanin je, uz znanje Bogdanića, bespravno odsjekao 5.000 kubika drveta, najkvalitetnije hrastovine, vrijednog preko dva miliona KM. 


5.

Međutim, to je samo šteta u novcu, a šteta po šume je nemjerljiva.


6.

Tri hiljade kubika je Klječnanin preko svoje firme “Klječanin” prodao ilegalno, ali je inspekcija uspjela da zaplijeni 2.000 kubika, pred njegovom firmom.


7.

Međutim, niti OJT Doboj niti tamošnja Policijska uprava neće da sprovedu istragu i dozvoljavaju da Klječanin i Bogdanić sakriju nedjelo.


8.

Pomažu im Željka Cvijanović, koja stoji iza Bogdanića, kao i Dragan Lukač, čiji je igrač Klječanin. 


9.

Osmisli su da ilegalno posječeno drvo, preostalih dvije hiljade kubika, koje je zaplijenjeno, prodaju JP “Šume RS”, kako bi sakrili pljačku, odnosno prodajom uništili dokaze.


10.

Od te prodaje 60 posto zarade bi otišlo JP “Šume RS”, a 40 posto ŠG “Borja”.


11.

Nevjerovatna je drskost takozvanih institucija, njihovih najviših zvaničnika, Cvijanovićke, Lukača, Bogdanića, Klječanina, tužilaštva, policije…, koji otvoreno pokrivaju kriminal svima vidljiv i znan.


12.

Dodik, šef te Bagre, nastavlja sa “Golom Sječom” - do biološkog uništenja naroda. (nastaviće se)